1993. október 31., vasárnap

1993. október 31. Budapesti VSC-Dreher - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-0)

Budapesti VSC-Dreher - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-0)
1993. október 31. Budapest, Szőnyi út. NB I., 12. forduló. 1.000 néző.

Üres lelátók előtt
fotó: Labdarúgás
Vezette: Kurmai (Juhos, Fekete). 
Góllövő: Bába a 67., Azoitei (11-esből) a 79. percben. 
Sárga lap: Negrau (Kocsis felvágásáért) a 30., Bába (Azoitei visszahúzásáért) a 48., Vókó (Anania fellökésért) az 56., Rózsa (Kvanduk buktatásáért) a 90. percben. 
Szögletarány: 14:2 (8:1).

BVSC-Dreher: Vezér - Kósa - B. Szabó - Farkasházy (Kvanduk 65'), Mundi, Bognár Gy., Nagy P., Bába, Cseh - Anania, Negrau. Edző: Egervári Sándor. 

PMSC-Fordan: Csaban - Bódog - Braun, Dienes - Csoboth, Ulveczki (Mészáros 70'), Fehér, Rózsa, Vókó, Kocsis (Tököli 88') - Azoitei. Edző: Róth Antal. 

Krónika:
15. perc: B. Szabó nagyszerűen húzott el a pécsi védők mellett a jobb szélen. Az alapvonaltól pontosan adott középre, ahol egyedül érkezett Bognár, ám a válogatott középpályás négy méterről a bal alsó sarok mellé fejelt. 
20. perc: Anania remek átadást kapott Negrautól a balösszekötő helyén. Előbb kibillentette egyensúlyából Braunt, majd tizennégy méterről a bal alsó sarok mellé csavarta a labdát. 
60. perc: Rózsa jobbról, szögletből ívelt a középre érkező Bódog elé, ő nyolc méterről fejelt, a meglepett Vezér kezéről levágódott a labda, végül Cseh felszabadított. 
63. perc: A másik oldalon Cseh kanyarított be szögletet, Negrau négy méterről a léc fölé csúsztatta a labdát. A mögötte érkező Rába sokkal jobb helyzetben volt... 
67. perc: Ismét Cseh volt a feladó, ezúttal balról, a tizenhatos sarkától emelt középre.. Rósa gyenge fejese elakadt a védőkön, majd a nagy kavalkádban több láb is nyúlt a labdáért, amely végül Bába elé pattant, ő pedig tíz méterről, habozás nélkül, laposan a háló bal oldalába lőtt. 1-0 
79. perc: Kocsis betört a tizenhatoson belülre a balösszekötő helyén, ott találkozott Rósával, aki buktatta. Kurmai megítélte a tizenegyest, Azoitei pedig a háló bal oldalába lőve értékesítette a büntetőt. 1-1 

Fehér Csaba csatázik
fotó: Nemzeti Sport
A vendégeskedő csapatok gyakran alkalmazott alapelvét tette magáévá a PMSC: jobb egy biztos pont, mint a bizonytalan kettő. Ebből kiindulva nagy gonddal szervezte meg védekezését, a kezdeményezést átengedte a BVSC-Drehernek, és csak egyetlen csatárt küldött előre a hazai védők közé. A házigazdának így nem került különösebb erőfeszítésébe, hogy mezőnyfölényre tegyen szert. Csupán az okozott számára fejfájást, hogy miként gördítse tovább támadásait a tizenhatoson belülre. A tetszetős összjáték hullámai ugyanis rendszeresen megtörtek a pécsi védőfalon, ezért, bár szemre a BVSC-Dreher irányította a játékot, helyzete is akadt, a mérkőzés inkább a vendégek elképzelései szerint alakult. Ettől kissé vérszemet is kapott a PMSC, játékosai a szünet után bátrabban fejlődtek fel a támadásokhoz, amíg Azoitei roppant ügyesen tartotta meg az előre ívelt labdákat. Aztán mégis siker koronázta a vasutasok próbálkozásait, akik a második játékrészben már változatosabban támadtak, igyekeztek bejátszani a széleket is, s többet mozogtak labda nélkül, ezért nem érdemtelenül jutottak vezetéshez. Ám bármilyen furcsa, végül a PMSC tervei valósultak meg. A pécsiek néhány kecsegtető ellentámadásuk egyikéből egy jogos, de feleslegesen „elkövetett" büntetőhöz, és ezzel az áhított egy ponthoz jutottak. A kissé monoton iramú találkozón kétségtelenül a BVSC-Dreher állt közelebb a győzelemhez, így érthetően csak a vendégek vonultak le elégedetten a pályáról. 
Kurmai Zoltán számláját terheli néhány fordított ítélet, ugyanakkor a jószívűségére vall, hogy a szándékosan szabálytalankodó Negraunak nem a piros, hanem csak a sárga lapot mutatta fel. 

Mestermérleg:
EGERVÁRI SÁNDOR: - Győzelmet szalasztottuk el, a Pécs csupán kétszer jutott el a kapunkig, egy vitatható tizenegyessel mégis elvitte az egyik pontot. Ott, ahol a magyar labdarúgást irányítják, sajnos kegyvesztettek vagyunk, és ezt hétről hétre érezzük is a bőrünkön. 
+ Csalódott a pontvesztés miatt? 
- Igen. Végre mi irányítottuk a játékot, gólhelyzeteket dolgoztunk ki. Csak azt tudom mondani, a tizenegyes elhamarkodott ítélet volt. Róth Antinak sok sikert kívánok. 

RÓTH ANTAL: - Nagyjából az történt, amire készültünk. Sajnos, voltak gyengébb periódusaink is, ennek ellenére az eredményt reálisnak tartom. 
+ Mi a véleménye a büntetőről? 
- Kocsis nem „játszott rá" az esésre, ez bizony tizenegyes volt, a tévéfelvétel is bizonyítani fogja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése