1992. november 28., szombat

1992. november 28. Pécsi MSC - Vác FC-Samsung 0-1 (0-0)

Pécsi MSC - Vác FC-Samsung 0-1 (0-0)
1992. november 28. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 15. forduló. 4.000 néző.

Huták Antal
Vezette: Huták (Nagy L., Győr). 
Góllövő: Füle 62. percben.
Kiállítva: Kónya a 28. percben
Sárga lap: Puglits (szándékos kezezésért) a 43., Kocsis (belerúgott Nyilasba) a 74., Szedlacsek (Balog felvágásáért) a 82., Balog (Szedlacsek ellökéséért) a 82., Nyilas (Balog megrúgásáért) a 83. percben. Szögletarány: 2:9 (1:5). 

PMSC: Bogyay — Dienes, Balog, Bódog — Kónya, Medgyes, Ulveczki, Kocsis (Rózsa, 69'), Vókó — Másik, Lengyel (Magyar 79'). Edző: Koller Nándor. 

VÁC FC-SAMSUNG: Koszta — Hahn, Nagy T., Bánfi — Puglits (Szedlacsek 60'), Kriska (Nyilas, sz.), Románok, Simon, Aranyos — Füle , Répási. Edző: Csank János. 

Krónika:
28. perc: Simon átadásával Füle középen kilépett, Kónya utolsó emberként elgáncsolta a mellette elfutó váci játékost, ezért Huták kiállította. 
38. perc: Megint Simon adott jó labdát Répásinak, aki balról, kissé kisodródva, 10 m-ről a jobb kapufa mellé bombázott. 
62. perc: Répási indította Nyilast a jobb oldalon, ő gólhelyzetben a kifutó Bogyay felett átemelte a labdát, amely a lécről lepattant, és Füle néhány lépésről a hálóba kotorta. 0-1 
72. perc: Balog középen kapura húzott. Nyilas elütötte, de nem kapott sárga lapot, sőt, még szabadrúgást sem ítélt a játékvezető a PMSC javára. 

Bogyay Zoltán
A mérkőzés után a JT és a PMSC vezetői a klubházban kis ünnepséget rögtönöztek Huták Antal tiszteletére, aki 160 NB 1-es mérkőzéssel a háta mögött, ezzel a találkozóval fejezte be a játékvezetést.


Kiidegeskedve
Nem érdemelt vereséget a PMSC, mert semmivel sem játszott gyengébben, mint a listavezető. Igaz, nem futballozott jól sem, de hasonlóképpen halvány volt a Vác is. Hiába volt 62 percig emberhátrányban a pécsi csapat, nem látszott meg a vendégek játékán, hogy eggyel többen vannak. A bajnokesélyes kényelmesen passzolgatott, mintha tudta volna, hogy nem érheti meglepetés a Mecsekalján, pedig érhette volna, ha a piros-feketék néhány helyzetükből csak egyet kihasználnak. De hát Vácott is tudják, hogy sűrű gólesőtől ezen az őszön nem kell tartani Pécsett . .. Kísértett újra a pécsi gólszegénység, amely most már megérdemli a vészes jelzőt. (Nemzeti Sport, 1992. nov. 29.)

MESTERMÉRLEG:
KOLLER NÁNDOR: — Úgy érzem, hogy nem egyforma feltételek mellett játszott a két csapat. Az első húsz perc egyértelműen a miénk volt, s bár Kónya kiállítása zavart okozott, továbbra is támadásban maradtunk. Tizenegy emberrel nem szenvedtünk volna vereséget. 
CSANK JÁNOS: — A csapat túlságosan ideges volt, és hiába nyugtattam a játékosokat. Gyengén játszottunk. Kónya kiállítása csak fokozta az izgalmakat. Mondhatom azt is, hogy a piros lap tovább növelte a játékosok idegességét, ebből következően nagyon sok hibát követtek el, s mivel már arra koncentráltak, hogy maradnak-e a tabella élén, a játékuk sem javult. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése