1992. október 24., szombat

1992. október 24. Pécsi MSC - Diósgyőri FC 1-2 (1-2)

Pécsi MSC - Diósgyőri FC 1-2 (1-2)
1992. október 24. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 11. forduló. 4.000 néző.

Turi viszi el a labdát Dancs mellett
(Labdarúgás, 1992. december)
Vezette: Hamar (Molnár L., Nagy II. J.). 
Góllövők: Szilágyi a 2., Medgyes a 6., Kiser a 17. percben. 
Sárga lap: Csizi (Túri buktatásáért) a 33., Kiser (Rózsa felvágásáért) az 51. percben. 
Szögletarány: 7:3 (3:2). 

PMSC: Horváth — Kónya, Bódog, Dienes — Rózsa, Medgyes, Túri (Szabó Zs. 80'), Kocsis, Vókó — Magyar (Ulveczki 65'), Lengyel. Edző: Koller Nándor. 

DIÓSGYŐR: Dohot — Dancs, Leskó, Szabó I Zs. — Béni, Szvisztun (Tóth 13'), Molnár (Parhomenko 58'), Csizi, Kiser — Szilágyi, Adzsojev. Edző: Sándor István.

Krónika:
2. perc: Adzsojevtől Szvisztun kapott jó átadást a bal oldalon. Középre adott. Szilágyi érkezett, és 8 m-ről, egyből a jobb alsó sarokba helyezett. 0-1
6. perc: Medgyes, magyar pályákon ritka megoldást választva, 20 m-ről rászúrta a labdát, amely megakadt a kapu bal alsó sarkában. 1-1 
13. perc: Szvisztun lebicegett a pályáról, és Tóth állt be a helyére. 
17. perc: A diósgyőri cserejátékos azonnal igazolta beállításának jogosságát. Az alapvonalról beívelt, a bámészkodó hazai védők közé berobbant Kiser pedig 7 m-ről a kapuba bombázott. 1-2 
21. perc: Gólhelyzetben — miután már egy cselt megcsinált, és a könnyebbik megoldásként csak be kellett volna a hálóba rúgnia a labdát — Túri elcsúszott, így a diósgyőri védők felszabadítottak. 
37. perc: Túri szöktette Lengyelt, aki lövés helyett kicselezte Dobotot, aztán kisodródva, jobbról az üres kapura emelt, de addigra Csizi visszaért, és a gólvonalról mentett. 
43. perc: Kétszer egymás után Magyar került gólhelyzetbe. Először a 11-es pontról a jobb kapufa mellé továbbított, majd a következő piros-fekete akciónál addig pepecselt a kapu előterében, amíg a védők szerelték. 
64. perc: Megint Magyar lábában volt az egyenlítés, ám kivárt a lövéssel, így oda lett a helyzet. 
67. perc: Ulveczki elvette Dancstól a labdát. A pécsi cserejátékos Lengyelt ugratta ki, aki egy csel után 8 m-ről a jobb kapufa mellé lőtt. Teljesen beszorult a Diósgyőr, körömszakadtáig védekezett, ellentámadásokkal nem is kísérletezett. 
72. perc: Túri erős, 12 m-es lövését védte Dohot. 
85. perc: Lengyel 18 m-es szabadrúgása után a diósgyőri kapus nagy bravúrral tolta szögletre a labdát.

Lengyelnek se ment
(Dunántúli Napló, 1992. okt. 25.)
Dohot nagy napja
Nem hiába félt a diósgyőri ellentámadásoktól Koller Nándor, a hazaiak edzője. A toldozott-foldozott pécsi védelem kétszer is nagyot hibázott az első félidőben, és a Diósgyőr a két helyzetből két gólt rúgott. 
Nem volt sziklaszilárd a vendégek hátsó alakzata sem, de bakijait a piros-feketék nem tudták kihasználni, pedig a lehetőségeik adottak voltak. Beszorította a PMSC a vendégcsapatot szünet után, így a Diósgyőr állandó védekezésre kényszerült. Majd felbillent a pálya, a hazaiak azonban elszalasztották az egyenlítési alkalmakat, nem tudták otthon tartani az egyik pontot sem. A pécsieknél többen gyenge teljesítményt nyújtottak, a PMSC ennek ellenére a döntetlent legalább kiharcolhatta volna, de nem volt szerencséje. 
Igaz viszont, hogy az a csapat ne is számítson sok jóra, amelyik ennyi helyzetet hagy ki. Büntetlenül nem lehet ennyit hibázni. A diósgyőriek győzelmében nagy érdemei vannak Dobot kapusnak, akinek több kitűnő védése volt. (NS. 1992. okt. 25.)

Kimaradtak a pécsi helyzetek
A PMSC-ben a góllövő Medgyes volt a legjobb ember, míg hátul Kónya hatástalanította jól a vendégrohamokat. Rózsa és Kocsis meglepően gyengén „muzsikált”, míg Magyar és Lengyel kihagyott helyzeteivel a győzelem lehetőségétől fosztotta meg csapatát. (DN. 1992. okt. 25.)

MESTERMÉRLEG:
KOLLER NÁNDOR: — Gratulálok a Diósgyőrnek, nagyon jól játszott, nekünk pedig ezen a napon semmi sem sikerült. Megleptek bennünket a vendégek, jóllehet készültünk, mivel nagyon magabiztos nyilatkozatokat adtak a mérkőzés előtt. Egygólos vezetésük után gyorsan sikerült egyenlítenünk, ezért nem keseredtünk el a váratlan második gól után sem. Sajnos ezen a napon sem Lengyelnek, sem Magyarnak, sem Túrinak nem ment a góllövés, emiatt hagytuk el vesztesként a pályát. 
SÁNDOR ISTVÁN: — Jó PMSC-t győztünk le. Miután megvolt az összeállítás, és láttam, hogy Balog hiányzik a hátvédsorból, Szilágyit előretolt csatárként küldtem az üres helyre, s ez valóban meglepte a pécsieket, nem is tudtak ellene egy félidőn át semmit sem tenni. Lényegében ekkor dőlt el a mérkőzés. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése