1992. augusztus 1., szombat

1992. augusztus 1. Pécsi MSC - DAC Dunajska Streda 3-2 (3-0)

Pécsi MSC - DAC Dunajska Streda 3-2 (3-0)
Koller győzelme
1992. augusztus 1. Pécs, Újmecsekalja. A PMSC nemzetközi tornája, 1. mérkőzés. 200 néző.

Vezette: Tatai.
Góllövő: Lengyel, Rózsa, Masik, ill. Simon, Radványi. 

PMSC: Kovácsevics (Regős) - Kónya, Balog, Dienes (Dárdai), Vókó (Kocsis) - Rózsa, Túri (Markó), Bódog, Medgyes (Szabó Zs.) - Másik (Tallósi), Lengyel (Hánzs). Vezetőedző: Koller Nándor.

Jók lesznek az új igazolások

Ilyen hőségben csak Grönlandon szabad augusztus elején futballtomát rendezni, ott még talán akadna annyi néző, amennyi fedezi egy nemzetközi torna kiadásait. De mivel a PMSC-ét Pécsett, irdatlan melegben tartották, nem is lehet csodálkozni azon, hogy alig voltak a lelátón. 
A régi idők focija után nosztalgiázók csak sóhajtottak, amikor meglátták a szurkolók között az ex-pécsi Bérczyt, Mártont és Czéht, de hát azok az idők nem jönnek vissza még egyszer. Marad a mostani csapat, amelyben azért van fantázia. Elég, ha a friss szerzemények produkcióját elemzem: okos gólt lőtt Lengyel, távolról bombagólt rúgott Rózsa és betalált Másik is, továbbá jól védett Regős. Az első két mezőnyjátékost, valamint a kapus Regőst (őt az NB III-as szerencsi Hegyalja FC-ből) már leigazolta a PMSC, a harmadikért, a szlovák gyorslábúért még folyik a kötélhúzás, mert a Nyitra túl sokat kér érte, és ráadásul csak fél évre adná kölcsönbe.

Ami pedig magát a tornát illeti, a nyitómérkőzésen a ZTE a rendes játékidőben 1-1-re játszott az ugyancsak szlovák Nyitrával. Kellettek a 11-esek, ebben a nyitraiak voltak jobbak. Utána jött a PMSC a Dunaszerdahellyel. Az első félidőben a pécsiek többször tapsra ragadtatták a nézőket. Aztán a szünet után hamar kiderült: nincs még itt az ideje az álmodozásnak, a végén majdnem kiegyenlített az ellenfél.
 
Nyitra - ZTE 1-1 (0-1) - 11-esekkel 9-8. 100 néző. V.: Sólyom. ZTE: Tóth - Zugor (Rutkai), Szabó, Halápi (Lendvai), Horváth J. - Fuisz, Kovács L., Pálcsa (Preisinger), Peresztegi - Németh (Onucsin), Varga R. G.: Pálcsa (11-esből), ill. Molnár.
(Dunántúli Napló, 1992. aug. 2.)

Van Masik

Szlovák napok köszöntenek a PMSC-re. Ugyanis a ZTE-n kívül szlovákiai ellenfelek — a Nitra és a Dunajska Streda — vesznek részt a PMSC szombatvasárnapi nemzetközi tornáján. Szlovák játékosokat akar igazolni a pécsi csapat, és a jövő héten — a változatosság kedvéért — északi szomszédainkhoz utazik Koller Nándor legénysége. A piros-feketék a hétvégi tornát arra használják fel, hogy tárgyalásokat folytassanak a Szlovákiából érkezett vezetőkkel Másik és Benczés megszerzése ügyében. Másik 22 éves, 16-szoros olimpiai válogatott, nyitrai csatár, akit a piros-feketék csak kölcsönbe kaphatnának meg egy évre. Hasonlóan juthatnának hozzá a 19 esztendős, dunaszerdahelyi Benczéshez, aki szintén támadó és ért a góllövéshez. 

Ha meg tudná szerezni a PMSC mindkettőt, akkor szívesen lemondana Magyarról, aki amúgy sem érzi kimondottan jól magát Pécsett, meg aztán eddig csalódtak is benne a Mecsekalján, ahonnan elengedték. A pécsiek azt szeretnék, hogy amikor a jövő héten, kedden szlovákiai túrára utaznak, az új szerzemények már velük tartanának. Két új futballistájuk a Lengyel a Dunaferrből és Rózsa a ZTE-ből — már biztosan az övék, melléjük szeretnék a szlovákokat szerződtetni. Egy valaki biztosan nem megy a PMSC-vel Szlovákiába, a nemrég bokasérüléssel megműtött Braun, ő csak egy hónap múlva áll rendelkezésre. Ulveczki viszont már lábadozik, s talán a rajtra rendben lesz. (NS, 1992. aug. 1.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése