1992. január 29., szerda

1992. január 29. Pécsi MSC - Zalaegerszegi TE 0-0

Turi egy félidőt játszott
Pécsi MSC - Zalaegerszegi TE 0-0
1992. január 29. Pécs, Kovácstelep, edzőmérkőzés. 100  néző.

Vezette: Balajti.

PMSC: Bogyay - Lőrincz (Szabó), Balog, Vókó - Kónya, Ulveczki, Jenei, Czéh, Kocsis - Baranszkij (Hánzs), Belansky (Turi). Edző: Garami József.

ZTE: Tóth (Halász) - Horváth J., Szabó I., Horváth A., Zugor - Dobos, Rózsa (Nagy J.), Fuisz (Varga), Farkas - Gyurkity (Kovács L.), Pálcsa (Szabó II.). Edző: Mihalecz István.

Téli foci
Baranszkij, a próbajátékon itt lévő belorusz futballista az otthonról hozott gumistoplis csukájában úgy csúszkált a síkos füvön, mint annak idején a Protapopov-páros férfitagja - jégen. Amikor a csatár kapott egy pár igazi futballcipőt, mindjárt többet töltött talpon, mint a hátsó felén. Ettől függetlenül sokat nem láttunk tőle, de ezt írjuk a körülmények rovására. 
Ahány szerelvény csak elment a pálya mellett, mindegyik mozdonyvezető a sínekről vonatfüttyel üdvözölte a csapatokat. Irigyelte is mindenki a meleg fülkéből üdvözletét küldő masinisztát. Merthogy a mindig cúgos kovácstelepi pályán dermesztő hideg volt. 
Volt idő ilyen, máskor mellékes dolgokat, mint a cipőcsere és a gyakori vonatfütty, megfigyelni, mert a játék a bevett fordulattal élve szezon elejeinek nevezhető. Helyzet nem akadt, ami a munka nélkül maradt kapusok egészségét veszélyeztette. Sokkal többet persze nem is lehet még ilyenkor várni a 90 perctől. Túri a hosszú kihagyás után a második félidőre beszállt, mindjárt másként játszott a csapata. Ez jó jel. Az viszont nem, hogy Palaczky megint megsérült és félő, hogy a most pihent Braunt is újra kell műteni a térdével. Rózsa, a zalaegerszegiek irányítója jó kis játékos, kár, hogy sokba (2,5 millióba) kerül, ezért nem tudja a tényleg szegény PMSC leigazolni. (Dunántúli Napló, 1992. jan. 30.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése