1970. január 1., csütörtök

1911. április 16. Monori SE - Pécsi AC 2:2 (2:1)

Monori SE - Pécsi AC 2:2 (2:1)
1911. április 16. Monor, Pályaavató barátságos mérkőzés.

Pécsi góllövő: Rapos (2).
PAC: Győry - Kolossváry, Szántó - Haines,s Rudnyánszky, Pump - Török, Dombováry, Rapos, Markos, Bellmann.

" Atlétáink husvét vasárnap Monoron a Monori Sport Egylet i. csapatával football-mérkőzést tartottak, mely 2:2 arányban eldöntetlen eredménnyel végződött. A pécsiek vasárnap reggel 8 órától délután 4 óráig szakadatlanul vonaton voltak és a fél 5 órakor kezdődő versenyre a hosszadalmas utazás következtében fáradtan érkeztek meg, ehhez járult még az, hogy a csapat 4 versenyzője helyett tartalékkal szerepeltek. A pályaválasztás joga a monoriaknak jut, kik az erős széltől támogatott oldalt választják, és az erős szél segélyével sűrű munkát adnak a pécsi védelemnek. A monoriak szélsőjének középre szánt labdáját az erős szél a kapu jobb oldalába sodorja, és a Monort vezető goalhoz juttatja. Néha-néha a pécsi csatasor is felnyomul, azonban a pályát borító, bokáig érő homok minden akciójukat meddővé teszi. Ujból Monor támad és balösszekötője szépen felnyomul és Bellmann a balszélen megszökve Raposhoz juttatja a labdát, ki a bal sarokba helyezett lövéssel a pécsiek első goalját rugja. Pécs teljes erővel dolgozik, azonban az erős ellenszéllel nem tud megküzdeni, míg a monoriak a szél által támogatva, ugyancsak próbára teszik Győryt, Szántót és Kolossváryt s különösen utóbbi akasztja meg sikeresen az ellenfél támadását. Győry egy ízben 5 méterről lőtt labdát fog ki, majd a bal sarokba helyezett labdát menti az utolsó pillanatban. A félidő 2:1 arányban Monor javára zárul. A második félidőben a szél felhagy.
A pécsi atléták küzdőképessége és rutinja akkor kerül felszínre, s csak percek kérdése, mikor rugják a kiegyenlítő goalt. Markos felnyomul, de a lövés pillanatában durván elnyomják, ebből kifolyólag megítélt büntetőrugásból Rapos védhetetlenül a pécsiek kiegyenlítő goalját rugja. A pécsi kapu előtt kavarodás alkalmával Szántó kézzel fogja fel a labdát, a bíró 11-est ítél, azonban a Monor lövése a kapu jobb oldala mellett eredménytelenül süvít el. Ezután ellaposodik a játék, melynek fő oka a homokos talaj, melyen a pécsi csatársor minden támadása meghiúsul, és a pécsi csapat támadása közepette 2:2 eldöntetlen eredménnyel a bíró a verseny végét jelzi. 
A verseny végeztével a közönség lelkes ovációban részesítette a pécsi csapatot és tiszteletükre fényes bankettet és hajnalig tartó táncmulatságot rendezett. A reggeli vonattal a pécsiek Budapestre utaztak, hol a várost tekintették meg és délutám alkalmuk volt gyönyörködni, miképpen veri meg 20.000 néző előtt 3:0 arányban a magyar bajnokcsapat a Ferencvárosi torna Club az English Wanderers csapatát.
A Pécsi Atlétikai Club monor-budapesti kirándulásán rész vettek: Rapos Béla és neje, Bellmann Kálmán, Dóczi Dezső, Dombováry Ödön, Győry Nagy László, Halász J., Károly Gyula, Kolossváry Dénes, Laci J., Mátyás K., Markos E., Rudnyánszky Endre, Szántó Kálmán, Vér S., és azon kívül számos, Budapesten tartózkodó pécsi."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése