1970. január 1., csütörtök

1910. szeptember 25. Pécsi AC - Kaposvári AC 1:0 (1:0)

Pécsi AC - Kaposvári AC 1:0 (1:0)
1910. szeptember 25. Pécs, Ráth utcai PAC-pálya. Vidéki Bajnokság, Dunántúli Kerület,
1. forduló.

Vezette: Lévay Jenő (UTE).
Góllövő: Markos.
Pécs: Győri Nagy László - Szántó, Kolozsváry - Dux, Pump, Kálmán - Stark, Dombóváry, Rády, Markos, Bellmann.

Kaposvár: Kun Manó - Szlovák, Péter - Trabalka, Vértesi, Bethnár - Wagner, Szilágyi, Kádár, Rechnitzer.

Az első bajnoki, s egyben az első díjmérkőzésünk az MLSZ versenyrendszerében.
Megjegyzés: Nem tudjuk, hogy sajtóhiba-e, vagy valóban csak 10 emberrel játszott a kaposvári csapat.


"Vasárnap délután a Ráth-utcai sporttelepen mérkőztek Pécs és Kaposvár labdarúgó csapatai, immár másodízben a dunántúli bajnokságért. Ez a mérkőzés a Pécsi Athletikai Club fényes győzelmével végződött, a Kaposvári Athletikai Club tavalyi dunántúli bajnokcsapatával szemben. 
A matcht szép számú és előkelő közönség nézte végig, s hogy az anyagi eredmény még nem volt valami jelentős, annak okát abban kell keresni, hogy a rendezőség nem igen hirdette a verseny megtartását. Mi a magunk részéről mindenkori érdeklődésre ajánljuk ezt a nemes sportot, amely most már az egész világon, nem csak a hivatásos sportsmanok, de minden testedzéssel törődő művelt ember érdeklődését kivívta. 
A mérkőzés délután 4-kor kezdődött, melyben a kaposváriak közül a következők vettek részt: Kun Manó kapuvédő, Szlovák és Péter hátvédek, Trabalka, Vértesi és Bethnár fedezetek, Wagner, Szilágyi, Kádár és Rechnitzer csatárok. A PAC csapata állott a következőkből: Győri Nagy László kapus, Szántó és Kolozsváry hátvédek, Dux, Pump és Kálmán fedezetek, Stark, Dombóváry, Rády, Markos és Hallmann csatárok. 
A küzdelem összesen 90 percig tartott, 10 percnyi szünet megszakítással. 
Az első félidőben a küzdelem első felében a kaposvári csapat támadt erősen, itt különösen Trabalka ügyes játékát emeljük ki. Ezen félidő második felében a pécsiek lépnek föl támadólag, olyannyira, hogy az utolsó percben sikerült is egy gólt lőniök. A mérkőzés végén 0:1 volt az eredmény a pécsiek javára. A pécsiek közül különösen Szántó és Pump stílusos, szép játékát kell kiemelnünk.
Elismerés illeti még Lévay Jenőt az újpesti tornaegylet tagját, a mérkőzést vezető bírót, ki a küzdőkkel szemben egyformán igazságos és tapintatos volt.
Október 2-án a PAC Székesfehérvárott, az ottani tornaegylet csapatával mérkőzik ugyancsak a dunántúli bajnokságért. Erre a küzdelemre erősen folynak a készülődések a PAC körében." (Pécsi Napló, 1910. szeptember 27.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése