2024. október 4., péntek

Spílerek: Vas Balázs - 2006. 12. 05.

Vas Balázs
Vas Balázs
(fotó: hlsz.hu)

Született: 2006. december 5.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 1.
Góljainak száma: 0.

2024. nyarán próbálkozott Pécsett az utánpótlás-korosztályokból még ki sem öregedő spíler. Előtte a Ferencváros, még előtte a Bp. Honvéd-MFA csapataiban pallérozódott, az előélet tehát legalább ígéretesnek számított. 

Aczél Zoltán, a frissen kinevezett pécsi vezetőedző a középpálya védekező szekciójában vette számításba a játékost, de a Szentlőrinc ellen a szakadó hőségben vívott talákozón mindenről lehetett beszélni, csak tudatos védekezésről nem, hiszen hat gólt kapott a csapat.

Vas egyetlen félidőn át viselhette a PMFC mezét, több lehetőséget nem kapott. A szezont az NB III-as Szegedi VSE csapatában kezdte meg.

Egyetlen mérkőzése a PMFC-ben:
2024. július 6. Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 6-1 (4-0) - edzőmérkőzés.

Vas Balázs statisztikája a PMFC-ben:
Edzőmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 1 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Spílerek: Szűcs Kristóf - 1997. 01. 03.

Szűcs Kristóf
(forrás: hlsz.hu)
Szűcs Kristóf

Született: 1997. január 3., Szeged.
Posztja: hátvéd.
Mérkőzéseinek száma: 1.
Góljainak száma: 0.

Az újpesti csapat révén élvonalbeli múlttal is rendelkező védő 2024. nyarán, egyetlen edzőmérkőzésen viselhette a PMFC mezét. A spíler a pécsi próbajátékot megelőzően Ajkán szerepelt, ahol erős, NB II-es középcsapat tagja volt. Sajnos, a legjobb futballistakorban járó sportoló nem felelt meg a tesztelésen, amelynek az is oka lehet, hogy a Szentlőrinc négy gólt rúgott abban a negyvenöt percben, amíg a hátvéd pályán volt.

A szezont végül az NB III-es Karcagi SE csapatánál kezdte meg.

Egyetlen mérkőzése a PMFC-ben:
2024. július 6. Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 6-1 (4-0) - edzőmérkőzés.

Szűcs Kristóf statisztikája a PMFC-ben:
Edzőmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 1 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Spílerek: Starosta Dávid - 2001. 10. 04.

Starosta Dávid
(forrás: fourfourtwo.hu)
Starosta Dávid

Született: 2001. 10. 04.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 1.
Góljainak száma: 0.

Az utánpótlás válogatottban is szerepelt játékos 2020. nyarán próbajátékon járt Pécsett. A Stadion utcai napokba egy edzőmérkőzés is belefért, amelynek során az élvonalba éppen feljutott Budafoki MTE ellen léphetett pályára. A kezdő tizenegy tagjaként egy félidőn keresztül viselhette a PMFC pompás mezét, ám teljesítménye nem volt elég ahhoz, hogy ezt más alkalommal is megtehesse.

A fiatal spíler a bajnokságot a Nyíregyháza Spartacus FC csapatában kezdte meg.

Egyetlen mérkőzése a PMFC-ben:
2020. július 4. Budafoki MTE - Pécsi MFC 2-0 (1-0) - edzőmérkőzés.

Starosta Dávid statisztikája a PMFC-ben:
Edzőmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 1 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Spílerek: Tímár Krisztián - 1979. 10. 04.

Tímár a Fradi mezében
(forrás: magyarfutball.hu)
Tímár Krisztián

Született: 1979. 10. 04.
Posztja: hátvéd.
Mérkőzéseinek száma: 3.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Ferencvárosi TC (1996. július).

Fiatalon, alig 17 évesen került Pécsre, s egy évet töltött Újmecsekalján. A szezon során az utánpótláscsapatban szerepelt, de a felnőttek vezetőedzője, Kiss László, amellett, hogy csapatával a bentmaradásért küzdött, többször adott lehetőséget a fiataloknak is, hogy bizonyíthassák rátermettségüknek.

Tímár - a későbbi négyszeres válogatott védő - első felnőtt és élvonalbeli mérkőzéseit a PMFC-ben játszotta. Bemutatkozása egy Dunaszekcső elleni edzőmérkőzésen történt, majd két NB I-es találkozón is pályára léphetett.

Bajnoki debütálásához a váciak asszisztáltak: a védő a találkozó hajrájában, a 87. percben léphetett pályára Pest Roland helyén. Néhány nappal később pedig a csepeli játékosok figyelhették testközelben a tinédzser játékos néhány percig tartó szárnypróbálgatásait.

A spíler, sajnos, több lehetőséghez nem jutott a felnőttek között, s nyáron visszaköltözött a fővárosba.

Távozott: MTK FC (1997. június).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
1997. március 19. Dunaszekcsősi SE - Pécsi MFC 0-4 (0-2) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
1997. március 29. Csepel SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1) - NB I.

Tímár Krisztián statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 3 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Munkásnapló: Október 4.

Ezen a napon született:

1968. Kovácsevics Árpád

Ezen a napon játszották:

1997. Pécsi MFC - MATÁV SC Sopron 1-1 (1-0) - NB I/B.
2003. Pécsi MFC - Győri ETO FC 1-0 (0-0) - NB I.
2008. FC Ajka - Pécsi MFC 0-3 (0-1) - NB II.
2014. PMFC-Matias - Videoton FC 0-2 (0-2) - NB I.

2024. október 3., csütörtök

Mesterek: Mátyus János - 1974. 12. 20.

Mátyus János
(fotó: pmfc.hu)
Mátyus János

Született: 1974. december 20., Győr.
Mérkőzéseinek száma: 14.
Győzelmek száma: 2.

Elődje: Kulcsár Árpád.

Az egykori válogatott spíler 2024. februárjában, idénybeli negyedik edzőként ül le a PMFC kispadjára. Már önmagában az a tény, hogy egy csapatot egy szezonban négy szakvezető irányít, pontosan mutatja, hogy valami nagyon nincs rendben az öltözőben. Ezt még fokozza, hogy Mátyus elődje, Kulcsár Árpád a betegsége miatt nem tudott a csapat mellett lenni a téli felkészülési időszakban.

Nehezen indult a pécsi szerepvállalás Mátyus számára. Az Ajka ellen hazai vereséget egy gyirmóti fiaskó követte, és az újonc BVSC ellen is csak döntetlenre futotta. Az első hat bajnoki mérkőzésen csak kér döntetlent sikerült összekaparni, s vészesen közeledtek a kiesést jelentő helyek. A csapat ugyanis hétről hétre lejjebb csúszott a tabellán.

Írd és mondd, az első győzelem a Tiszakécske ellen jött össze (1-0), amely a Mester hetedik NB II-es meccse volt a PMFC kispadján. Ha a márciusi válogatott szünetben lejátszott MTK elleni edzőmérkőzést is számítjuk (0-1), és miért ne tennénk, akkor a nyolcadik találkozóján érte el az első győzelmét. Pocsék kezdés.

A páyla mellett, gondterhelten
(forrás: NS Online)
Sajnos, a folytatás sem lett jobb, a végeredmény hirdetéséig lejátszott hat találkozó is pontosan ugyanezt az eredméynt hozta: egy győzelem (Soroksár, 1-0) és két döntetlen kevés volt a bentmaradás kiharcolásához.

Mátyus időszakára jellemző volt a kísérletezgetés: próbálkozott három és négy védővel, cserélgette a szélsőket, kereste a hatékony támadójáték kulcsát, de ez a védelem felhígulását hozta. Regnálása alatt mindössze két mérkőzés volt, amikor nem kaptunk gólt, igaz, mindkétszer győztünk: a már említett Tiszakécske és Soroksár ellenében.

Utolsó értékelésben sajnálatát fejezte ki a kiesés miatt, a felelősséget is magára vállalva. Elmondta, hogy rengeteg kifogást sorolhatna, de nem tette. Minket azért érdekelt volna, hogyan látja, látta a bajnoki szereplést. A kiesés és a búcsú után néhány hónappal az NS Online egyik podcast-adásában úgy fogalmazott, hogy "ezt a csapatot Mourinho sem tartotta volna bent". Konkrétumokat ekkor sem említett, de félünk, igaza van. Nem (csak) rajta múlt.

Utódja: Aczél Zoltán.

Mátyus János első mérkőzése a PMFC kispadján:
2024. február 25. Pécsi MFC - FC Ajka 0-1 (0-0) - NB II.

Mátyus János utolsó mérkőzése a PMFC kispadján:

Mátyus János statisztikája a PMFC-ben:
NB II.                13    2   4   7    10-20
Edzőmérkőzés    1     0   0   1      0-1
Összesen:          14    2    4   8    10-21

Spílerek: Kántor Kevin Sidney - 2000. 10. 03.

Kántor Kevin Sidney

Született: 2000. október 3.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 3.
Góljainak száma: 0.

A scájci alsóbb osztályokban szereplő labdarúgó 2024. januárjában érkezett a PMFC-hez. A próbajáték során háromszor is pályára léphetett, gyakorlatilag a teljes felkészülési időszakot végigdolgozta a csapattal. 

Még ez sem volt elég a szerződéskötéshez - bár az okot egyik fél sem hozta nyilvánosságra. Az mindenesetre beszédes, hogy a csatárnak azóta sincs csapata.

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2024. január 13. Pécsi MFC - HNK Vukovar 1991 1-2 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2024. január 27. Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 3-1 (1-1) - edzőmérkőzés.

Kántor Kevin Sidney statisztikája a PMFC-ben:
Edzőmérkőzés: 3 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 3 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Spílerek: Kovács Benedek (kapus) - 2000. 10. 03.

Kovács Benedek
Kovács Benedek

Született: 2000. 10. 03.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: 55.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Kozármisleny FC (2014. augusztus).

Serdülő korú labdarúgóként igazolt a szomszéd kisváros csapatától a PMFC-hez. Leküzdve a korosztályos lépcsőfokokat, bőven tizennyolcadik születésnapja előtt kopogtatott a felnőtt csapat öltözőjének ajtaján. Már 2017. őszén kispadozott az NB III-ban, de pályára lépésére 2018. nyaráig várnia kellett. A forrásaitól megfosztott PMFC kapujában kapott helyet, s bemutatkozásként húsz percet játszhatott.

'18 őszén már első számú kapusa volt a csapatnak, bár ezt nem önerőből érte el. Az addigi kezdő kapus, Somogyi Máté egy edzőváltás miatt szorult a cserejátékosok közé (emlékszünk: Sárai Györgyöt egy meccsre Kulcsár Árpád váltotta, majd Vas László került a kispadra), s hullott Kovács ölébe az egyes számú mez. S ha már így alakult, élt a lehetőséggel: első felnőtt bajnoki idényében 16 bajnoki mérkőzésen kezdődött a nevével a csapat összeállítása, ami igen szép eredmény egy 18 éves hálóőrtől. 

Annak ellenére véltük, hogy egy évtizedre megoldódtak a PMFC kapusgondjai, hogy rutintalanságából adódóan olykor rossz döntést hozott. Ki is kezdte a lelátó nyelve, ám az ifjú portás válaszul még keményebben edzett, s a 2019. nyarán érkező Helesfayval szemben is megküzdött a csapatba kerülésért.

Kovács Benedek munkában
Hogy a csonka szezon legtöbb bajnoki mérkőzésén is Kovács védte többször a pécsi kaput, egy szerencsétlen sérülésnek köszönhető: az első számú kapusnak szerződtetett, s NB I-es tapasztalattal is rendelkező Helesfay harcképtelensége miatt állhatott gólvonalra az ifjú spíler.

Hogy mennyi lehetőséget kapott volna a riválisa felépülése után bajnokság további részében, azt nem tudjuk. Tény, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság utolsó meccsein már ismét Helesfay védte a Munkás összeállítását.

Kovács elkezdte a nyári felkészülést az NB II-be jutott csapattal, Vas mester meg is adta a bizalmat a kapusnak, ám oka van annak, hogy a spíler a harmadosztályban kezdte meg a bajnokságot...

Távozott: Rákosmente KSK (2020. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2018. július 28. Kozármisleny FC - Pécsi MFC 5-0 (3-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2020. július 8. BFC Siófok - Pécsi MFC 2-2 - Siófoki felkészülési torna.

Kovács Benedek statisztikája a PMFC-ben:
NB III.: 30 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 3 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 19 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 55 mérkőzés, 0 gól.

Dicsőségtabló:
NB III. Középcsoport bajnoka (2019/20).

Spílerek: Nagy Erik - 1994. 10. 03.

Nagy Erik

Nagy Erik

Született: 1994. 10. 03.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 2.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Kozármisleny FC (2012. február).

Supka Attilától kapott két felkészülési mérkőzésen bizonyítási lehetőséget a labdarúgó, ám tétmérkőzésen nem lépett pályára az első csapatban.

A bajnokságot az utánpótlás-csapatban játszotta végig, majd 2013. nyarán a Ferencvárosi TC-hez igazolt.

Távozott: Ferencvárosi TC (2013. augusztus).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2012. június 29. PMFC-Matias - FK Krivbasz Krivij Rih 0-1 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2012. július 3. PMFC-Matias - FC Brasov 0-2 - edzőmérkőzés (45').

Nagy Erik statisztikája a PMFC-ben:
Edzőmérkőzés: 2 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 2 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Spílerek: Szatmári Lóránd - 1988. 10. 03.

Szatmári Lóránd

Szatmári Lóránd 

Született: 1988.10.03., Petrozsény.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 198.
Góljainak száma: 23.

Bár a romániai Petrozsényben született, pályafutását a PMFC-ben kezdte a többszörös utánpótlás-válogatott labdarúgó. A felnőttek között Keszei Ferenc szavazott neki bizalmat: 2006. telén előbb edzőmérkőzéseken, majd az NB I-ben is mély vízbe dobta az ifjú titánt. A bajnoki bemutatkozásra egészen pontosan 2006. május 6-án került sor az FC Sopron ellen (2-1), amikor a meccs 77. percében Goran Vujicsot váltva léphetett pályára. A bajnoki szezonban még egy újabb lehetőség adódott előtte: a zárófordulóban a ZTE ellen (0-0) egy teljes félidőnyi lehetőséget kapott.

A mezőny legjobbja
a Fehérvár ellen
A következő szezonban folytatódott a fiatal labdarúgó csapatba építése: kezdetben  a kispadról beszállva adott lendületet a társainak, majd egyre gyakrabban a kezdő csapat tagjaként futott ki a zöld gyepre. Bár a bajnokságban nem tudott gólt szerezni, a Magyar Kupában a Felcsút ellen igen, és edzőmérkőzéseken is rendre megzörgette az ellenfelek hálóját. 2007. tavaszán a Fehérvár ellen a meccs legjobbjának választotta a Nemzeti Sport, s nem volt meglepő, hogy nevesebb klubok is felfigyeltek a tehetséges fiatal játékosra. Nem is maradt sokáig Pécsett, s szerződtette az olasz Serie B osztályban szereplő Reggiana Calcio.

Távozott: Reggiana Calcio (olasz, 2007. július).

A fiatal játékos portréja
Távozása nem volt füstmentes, bár erről legkevésbé Szatmári tehetett. Hangzatos sajtóhírek jelentek meg arról, hogy az olasz vásárló könyveinek kiadási oldalán közel kétszer akkora tételt jelentett a középpályás szerződtetése, mint amekkora a PMFC nyilvántartásainak bevételi rovataiban jelentkezett. Hosszas magyarázkodások jelentek meg ügynöki jutalékokról, tranzakciós költségekről, s attól tartunk, mindez nem tett jót a futballistának sem.

A Reggiana hamarosan kölcsönadta Magyarországra a labdarúgót, az MTK Budapest FC-ben és Pakson is szerepelt, majd 2012. őszén visszatért az akkor NB I-es pécsi csapathoz.

Érkezett: Reggiana Calcio (olasz, 2012. július).

Véber György utasításait hallgatva
Három évig, az NB I-ből való kizárásig szerepelt Pécsett a még mindig fiatal labdarúgó, ez idő alatt a válogatott keretbe is meghívást kapott, bár hivatalos mérkőzésen nem lépett pályára. 
Kiforrott játékosként a PMFC-Matias csapatában
Stabilan számították rá a pécsi szakvezetők: Supka Attila és Márton Gábor után Véber, Kulcsár és Robert Jarni is a kezdőcsapatban szerepeltette, s többször csapatkapitányként vezette az együttest. Emlékezetes, hogy 2015. májusában két gólt lőtt a Ferencváros kapujába (2-2). Sajnos, az ígéretes karrier megakadt akkor, amikor a csapatot kizárták az NB I-ről. A labdarúgó azóta vándormadárként éli életét, alig van olyan csapat, amelnyek a mezét ne húzta volna magára.

Távozott: MTK Budapest FC (2015. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2006. január 28. Pécsi MFC - PMFC-junior 3-1 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Szatmári Lóránd statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 99 mérkőzés, 7 gól.
Magyar Kupa: 10 mérkőzés, 2 gól.
Ligakupa: 16 mérkőzés, 3 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 3 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 70 mérkőzés, 10 gól.

Összesen: 198 mérkőzést játszott a PMFC-ben, amelyeken 23 gólt szerzett.

Dicsőségtabló:
Ligakupa elődöntős (2012/13).

Spílerek: Romanek Imre - 1976. 10. 03.

Romanek Imre
Romanek Imre

Született: 1976. 10. 03.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 15.
Góljainak száma: 5.

Érkezett: Tiszakécske FC (1997. január).

Ha egy csatár 15 mérkőzésen 5 gólt szerez, arra lehet azt mondani, hogy nem rossz teljesítmény. Ám ha azt is hozzá tesszük, hogy ezt az öt gólt egyetlen felkészülési találkozón érte el, akkor némileg rácsodálkozunk a helyzetre.

Pedig így történt Romanek Imre esetében: a spíler mind az öt, PMFC-mezben szerzett találatát egy Villány ellen vívott edzőmérkőzésen érte el.

Az igazsághoz, persze, az is hozzá tartozik, hogy viszonylag kevés lehetőséget kapott Kiss László vezetőedzőtől, hiszen a támadó többnyire csereként lépett pályára. A bajnokságban például csupán egyszer volt a kezdő csapat tagja, a DVSC ellen elveszített mérkőzésen (1-3). A teljességhez azt is meg kell említeni, hogy ezt a találkozót sem játszhatta végig, hiszen a 75. percben lecserélte őt a szakvezető.

A labdarúgó mindössze fél évet töltött Újmecsekalján, a kieséssel végződött szezon végén távozott a csapattól.

Távozott: Százhalombattai FC (1997. június).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
1997. március 29. Csepel SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1) - NB I.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Romanek Imre statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 13 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 2 mérkőzés, 5 gól.

Összesen: 15 mérkőzést játszott a PMFC-ben, öt gólt szerzett.

Munkásnapló: Október 3.

Ezen a napon született:

1988. Szatmári Lóránd
1994. Nagy Erik
2000. Kovács Benedek

2024. október 2., szerda

Spílerek: Barva Ákos - 1979. 10. 02.

Barva Ákos
Barva Ákos

Született: 1979. 10. 02.
Posztja: támadó.
Mérkőzéseinek száma: 1.
Góljainak száma: 0.

Az MTK üdvöskéje, aki szerepelt a fővárosi egylet 1996/97-es, bajnokcsapatában is, 2000. nyarán, egyetlen mérkőzés erejéig játszhatott a PMFC-ben.

A próbajáték nem hozta meg a várt eredményt, és a felek végül nem csaptak egymás markába.

Egyetlen mérkőzése a PMFC-ben:
2000. július 15. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (1-0) - edzőmérkőzés.

Barva Ákos statisztikája a PMFC-ben:
Edzőmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: egy mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Munkásnapló: Október 2.

Ezen a napon született:

1979. Barva Ákos

Ezen a napon játszották:

1999. Pécsi MFC - Demecseri FC 1-1 (0-1) - NB I. (másodosztály)
2004. Pécsi MFC - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-0) - NB I.
2010. Bajai LSE - Pécsi MFC 2-1 (0-0) - NB II.

2024. október 1., kedd

Spílerek és mesterek: Kulcsár Árpád - 1974. 10. 07.

Kulcsár Árpád - A spíler

Született: 1974. 10. 07.
Posztja: balszélső.
Mérkőzéseinek száma: 335.
Góljainak száma: 74.

Érkezett: MATÁV FC Sopron (2001. január).

A pécsi gyökerekkel rendelkező futballista 2001. januárjában érkezett a PMFC-hez. A csapat akkor az NB I/B. tavaszi szezonjára készült, s Kulcsárnak főszerepet szánt a szakvezetés abban, hogy stabilabb legyen a csapat védekezése, s hatékonyabbak a támadásai.

Bizony, a szélső eleget tett mindkét követelménynek, hiszen lokomotívként száguldott az oldalvonal mellett. Ha kellett csatárként rohamozta az ellenfél kapuját, s hátvédként is bevethető volt, ha a mindenkori mester taktikai elképzelései úgy kívánták. Éppen ezen kivételes adottságai miatt vagyunk bajban akkor, amikor a spíler posztját kell meghatároznunk - bár a legtöbb almanach középpályásként jelöli meg a labdarúgó posztját, mi maradunk a balszélső megnevezésnél.

Kilenc szezont töltött a PMFC-nél, ezalatt alapember volt az élvonalban és a másodosztályban vitézkedő csapatban is. Tagja volt a 2002/03-as szezonban bajnoki aranyérmet nyert NB I/B-s csapatnak, s kilenc góllal járult hozzá a sikerhez. Már korábbi állomáshelyein, Vácott és Sopronban már megízlelte az NB I-et, a PMFC-vel 2003. őszén tért vissza az első osztályba. Sajnos, a bajnoki év nagy részében sérült volt, így csak nyolc mérkőzésen juthatott szóhoz. A következő kiírásban azonban már megcsillogtathatta kivételes képességeit: bár csak két gólt szerzett (mindkettőt a Békéscsabának, egyet az őszi, egyet pedig a tavaszi szezonban), viszont 24 mérkőzésen lépett pályára.

Egy újabb szezonnal később bajnoki góljait ötre, a kieséssel végződött 2006/07-es évadban pedig nyolcra emelte. Pedig kiváló formában volt az őszi időszakban, hiszen hatszor talált a hálóba. Különösen szívesen emlékezhetünk a Vasas és a Kaposvári Rákóczi ellen vívott találkozókra, hiszen kétszer-kétszer talált az ellenfél hálójába.

Kulcsár 2009-ben
A kiesést követően is Pécsett maradt a szélső, és tudása legjavával segítette a PMFC-t. A 2007/08-as idényben kilenc, egy évvel később pedig három góllal segítette az együttest. 2009 nyarán azonban egy időre elköszönt a PMFC-től, hiszen Botos Antal vezetőedző gyökeresen átalakította a keretet, s olyan rutinos játékosok estek ennek áldozatául, mint Herbert Roland, vagy éppen Kulcsár Árpád.

Érdekesség, hogy az a ZTE FC II. elleni bajnoki mérkőzés, amelyen Kulcsár utoljára húzhatta fel a PMFC mezét, egy másik pécsi ikonnak, bizonyos Dibusz Dénesnek az első alkalmat jelentette.

Távozott: Dombóvár FC (2009. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Kulcsár Árpád statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 82 mérkőzés, 15 gól.
NB I/B. és NB II.: 108 mérkőzés, 28 gól.
Magyar Kupa: 23 mérkőzés, 9 gól.
Ligakupa: 4 mérkőzés, 1 gól.
Dunántúli Napló Kupa: 8 mérkőzés, 1 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 9 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 101 mérkőzés, 19 gól.

Összesen: 335 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 74 gólt szerzett.

Dicsőségtabló:
NB I/B. bajnoka (2002/03).
NB I/B. és NB II. Nyugati csoport bronzérmese (2000/01 és 2008/09).
Ligakupa ezüstérmese (2008/09).

Évek múltán edzőként tért vissza a Stadion utcába. 

A megbízott

Kulcsár Árpád - A Mester

Született: 1974. 10. 07.
Mérkőzéseinek száma: 17.
Győzelmeinek száma: 6.

A kieső helyek közelébe sodródott PMFC irányítását vette át megbízott vezetőedzőként 2014. októberében attól a Véber Györgytől, akinek a stábjában pályaedzőként dolgozott. 

A szurkolók fellélegeztek, amikor bejelentették az egykori újpesti kedvenc távozását, s mivel az új mester nemrég még a pályán küzdött a Munkásért, joggal bíztak abban, hogy a rá jellemző, megalkuvást nem ismerő harcmodort fogja átadni tanítványainak.

A morálisan szétesett csapat kispadján a Debreceni VSC elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be, s országos meglepetést keltve a pécsi csapat jutott a versenysorozat következő fordulójába.

Sajnos, az NB I-es pontvadászatban már nem kísérték sikerek a beugró szakvezető munkáját: három mérkőzésen egyetlen pontot sem szerzett a gárda, holott olyan segítség ült mellette a kispadon, mint idősebb Dárdai Pál, aki tanácsaival és meglátásával segítette a pályakezdő szakembert.

A Ligakupa csoportmérkőzéseiből két találkozó jutott Kulcsárnak: a Soroksár ellen győzelmet, a Szigetszentmiklós ellen pedig döntetlent örökítettek meg az évkönyvek.

A megbízott szakvezetőnek igen nehéz dolga volt: egy szétzilált, önbizalmától megfosztott csapattal kellett volna eredményt elérnie. Sem a pályakezdő szakember tapasztalata, sem az együttes állapota nem tette ezt lehetővé, de Kulcsár Árpád vezetőedzőként mégsem okozott csalódást: a Magyar Kupában versenyben tartotta az együttest, a Ligakupában pedig biztosította a csoportból való továbbjutást, ezzel értékes felkészülési lehetőséget hagyva az őt követő Robert Jarni számára.

Négy év után egyetlen mérkőzésre újra átvette a z NB III-ban szereplő PMFC vezetését. A közös megegyezéssel távozó Sárai György után megüresedett kispadról a Taksony ellen vezette győzelemre a csapatot az egyébként szakmai igazgatóként dolgozó szakember.

2023. őszén ismét Kulcsár Árpád ült a vezetőedző számára fenntartott helyre. Weitner Ádám irányításával különösen a támadójáték akadozott - a védelem biszont kitűnően tette a dolgát -, s megbízott edzőként Németh Zsolt került a kispadra. Az egykori csatár sem találta meg a gólínség ellenszerét, a menedzsment pedig Kulcsárban vélte megtalálni a megoldást. 

Kulcsár Árpád 2018-ban
A mester egy Budafok elleni bajnoki mérkőzésen tért vissza a kispadra (1-0), s volt annyira bátor, hogy támadó felfogásban küldte pályára a csapatot. Az őszi szezonból vissza lévő három meccs nem is okozott csalódást, két győzelemmel és egy vereséggel zártuk az utolsó meccseket.

A téli felkészülés azonban Kulcsár nélkül indult el. No, nem azért, mert bárki elégedetlen lett volna ezzel az eredménysorral - emlékezzünk, hogy a hatodik helyen telelt az együttes -, hanem mert agyvérzéssel kórházi ápolásra szorult. A lejátszott négy téli edzőmérkőzésből csak egyszer tudta a pálya mellől irányítani a fiúkat, s nem csak a találkozókról, hanem az edzésekről is hiányzott. (Ennek ellenére a mester nélkül lejátszott meccseket is Kulcsár statisztikájában vesszük figyelembe, hiszen ő maga volt a vezetőedző ekkor is.) Talán ez a zaklatottság nyomta rá a bélyegét a felkészülésre, amelyet - mint utólag kiderült - egy nagyon gyenge tavasz követett.

Nem is kezdte jól a szezont a csapat: három mérkőzésen csak egy hazai döntetlen jött össze a Siófok ellen (2-2), majd pécsi vereség a Kazinvabrcikától (0-3). Ekkor adta az emlékezetes értékelését, amely szerint "Lassan ki kell jelenteni, hogy a bennmaradásért kell küzdenünk." Sokan felkapták a fejüket a kijelentésre, hiszen ekkor február közepét mutatott a naptár, a bajnokság 20. fordulójánál jártunk, a csapat pedig a táblázat kilencedik helyén állt.

Aztán egy kiütés következett a Fáy utcában (1-4), majd Kulcsár helyét Mátyus János foglalta el. Csodát tenni azonban az egykori válogatott spíler sem tudott, a csapat végül kiesett a másodosztályból.

Kulcsár Árpád első mérkőzése a PMFC kispadján:
2014. október 29. PMFC-Matias - Debreceni VSC 1-0 (0-0) - Magyar Kupa.

Kulcsár Árpád utolsó mérkőzése a PMFC kispadján:
2024. február 19. Vasas FC - Pécsi MFC 4-1 (1-0) - NB II.

(A teljes történethez hozzá tartozik az is, hogy a 2015-től szakmai igazgatói feladatokat ellátó szakember egy-egy meccsen megbízott vezetőedzőként is irányította a csapatot (például Vas László eltiltása esetén). Ezeket a találkozókat azonban az éppen hivatalban lévő vezetőedző statisztikáihoz számláljuk.)

Kulcsár Árpád statisztikája vezetőedzőként:
NB I.               3    0 0 3   2-10
NB II.              6    2 1 3   5-10
NB III.             1    1 0 0   1-0
Magyar Kupa  1    1 0 0   1-0
Ligakupa         2    1 1 0   3-1
Edzőmérkőz.   4    1 1 2   5-6
Összesen:        17    6 3 8   17-27.

Spílerek: Kiss Patrik - 1992. 10. 01.

forrás: MLSZ Adatbank
Kiss Patrik

Született: 1992. október 1.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 54.
Góljainak száma: 23.

Érkezett: Komlói Bányász SK (2015. július)

A középpályás a megyei riválistól érkezett a PMFC-hez a 2015/16-os szezon kezdete előtt, így tagja volt a megyebajnokságot illetve a Baranya Kupát nyert együttesnek is. Az NB III-ban azonban már nem tudott alapembere lenni együttesünknek, s a szezon alatt, 2016. novemberében kikerült az első csapat keretéből.

A pmfc.hu-n akkor így nyilatkozott a szimpatikus labdarúgó:

– Köszönök mindent, amit a klub nekem nyújtott, hálás vagyok a szurkolóknak is. Nagyon sok élménnyel gazdagodtam és jól éreztem magam a PMFC-nél. Sajnálom, hogy ez így alakult, de további sok sikert kívánok a csapatnak, remélem, elérik a kitűzött célokat!

A játékos a téli átigazolási szezonban a Szászvári SE csapatához távozott.

Távozott: Szászvári SE (2017. január).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2015. július 29. Pécsi MFC - Geresdlaki Dózsa SE 7-0 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2017. január 21. Pécsi MFC – Bajai Labdarúgó SE 7-3 (5-1) - edzőmérkőzés.

Kiss Patrik statisztikája:
NB III. bajnoki: 5 mérkőzés, 0 gól.
Baranya m. I. o.: 29 mérkőzés, 19 gól.
Baranya kupa: 3 mérkőzés, 2 gól.
Edzőmérkőzés: 17 mérkőzés, 2 gól.

Összesen: 54 mérkőzésen 23 gólt ért el a PMFC mezében.

Dicsőségtabló:
NB III. Középcsoport ezüstérmese (2016/17.)
Baranya megye bajnoka (2015/16.)
Baranya Kupa győztese (2015/16.)

Munkásnapló: Október 1.

Ezen a napon született:

1992. Kiss Patrik

Ezen a napon játszották:

2000. Vasas DH - Pécsi MFC 2-0 (1-0) - NB I.
2005. Pécsi MFC - Rákospalotai EAC 4-0 (0-0) - NB I.
2008. Paksi FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0) - Ligakupa
2011. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-1) - NB I.
2016. Várfürdő-Gyulai Termál FC - Pécsi MFC 0-6 (0-1) - NB III.