2024. augusztus 23., péntek

Spílerek: Szabó Máté Norbert - 1999. 01. 26.

Szabó Máté
(forrás: pmfc.hu)
Szabó Máté Norbert

Született: 1999. január 26., Budapest.
Posztja: támadó (balszélső).
Mérkőzéseinek száma: 64.
Góljainak száma: 6.

Érkezett: Szentlőrinc SE (2023. január).

A szélső 2023. januárjában első téli igazolásként érkezett Pécsre a megyei rivális csapattól. Mondhatjuk, jó ajánlólevéllel érkezett, hiszen a bajnokság felénél már öt gólt szerzett szentlőrinci színekben, s hasonló folytatást vártunk tőle Újmecsekalján is. 

A Vukovár elleni büntetőből volt eredményes
(fotó: Kurdi József/PMFC)
A klubhonlapnak adott székfoglalójában is további sikerekben reménykedett:
– Nagyon boldog voltam, amikor megkeresett a Pécs vezetősége. A sportigazgatóval, valamint a vezetőedzővel is többször beszéltem, ami azért is esett jól, mert azt éreztem, hogy intenzíven érdeklődnek irántam és tényleg számítanak rám. Sokat köszönhetek a korábbi klubomnak, újra jó formába kerültem, ám innentől csak az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a PMFC-t segítségem és szép sikereket érjünk el a jövőben, megörvendeztetve szurkolóinkat – nyilatkozta. (pmfc.hu, 2023. január 17.)

Közönségkedvenc lehetett volna, ha azok a gólok legalább szentlőrinci ritmusban érkeznek, ha a hivatkozott jó forma Pécsett is kitart. Bár cseleivel és mozgékonyságával gyakran kitűnt a mezőnyből, gólt sokáig nem sikerült szereznie. Csupán a 34. fordulóban sikerült először megrezgetnie az ellenfél hálóját, amikor a Kazincbarcika elleni meccsen rengeteg kihagyott helyzet után végre eredményes tudott lenni. Ekkor a meccs 76. percében tisztára cselezte magát, majd jobbal kilőtte a hosszú felső sarkot. Még a bajnokság záró találkozóján sikerült a gólszerzés, a Dorog elleni győzelemből vette ki a részét azzal, hogy a bal alsó sarokba helyezett el egy labdát. 

Vele kapcsolatban abban reménykedtünk, hogy egy jól sikerült nyári felkészülés után igazán játékba lendül, s nem csak cselekkel véteti észre magát, hanem nevét egyre többször látjuk a góllövőlistán is. Nem így lett. Nem csak a spíler, az egész csapat, különösen a támadószekció mondott csődöt a 2023/24-es jelzetű évadban. Tudjuk a végét: kiesés, és nevetségesen alacsony gólszám - ami a lőtt gólokat illeti. Nem csak Szabó, hanem - egy kivételével - valamennyi támadó játékos szekundát kapott a bizonyítványába. Nincs az a szerkesztői bravúr, amely eéfogadható szintre emelné a 34 bajnoki meccsen szerzett egyetlen gólt.

Hogy nem a képességekkel van baj, ékesen jelzi, hogy a támadó nem szállt alá a harmadosztályba, egy átigazolással a második vonalban maradt.

Távozott: Kolorcity Kazincbarcika SC (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2023. január 21. Paksi FC - Pécsi MFC 0-3 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Szabó Máté statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 51 mérkőzés, 3 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 12 mérkőzés, 2 gól.

Összesen: 64 mérkőzést játszott a PMFC-ben és 6 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése