2024. augusztus 20., kedd

Spílerek: Pejovic, Danilo - 1998. 06. 21.

Pejovic Danilo
(forrás: pmfc.hu)
Pejovic, Danilo

Született: 1998. június 21., Szabadka.
Nemzetisége: szerb, magyar.
Posztja: hátvéd.
Mérkőzéseinek száma: 47.
Góljainak száma: 3.

Érkezett: Kecskeméti TE (2023. január).

NB I-ben is bemutatkozott védő érkezett Pécsre 2023. januárjában. Pejovic, aki egyszerre rendelkezik szerb és magyar állampolgársággal is, Kecskemétről kölcsönszerződéssel váltott várost, majd egy év után is maradt a Mecsek lábainál.

Az első fél évben határozottan erősége volt a csapatnak. Már a debütálása is nagyszerű volt, hiszen védőként gólt lőtt az NB I-es Paksnak, s ez akkor is elismerendő, ha csak edzőmérkőzés során mérte össze tudását a két csapat. A tavasz folyamán kilenc bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, s újra megzörgette az ellenfél hálóját: a pontvadászatban a BFC Siófok ellen volt eredményes. S amennyire visszaemlékszünk, nem csak az ellenfél, hanem a saját kapunk előtt is hasznos játékot mutatott

Ilyen eredmények után nem volt kérdés, hogy széles egyetértés alakult ki a spíler Pécsett maradását illetően. A klub végleg megvásárolt a védő játékjogát, aki továbbra is a PMFC-t erősítette.

– Jól érzem magam Pécsett, és örülök, hogy immár végleg a PMFC játékosaként folytathatom a pályafutásomat – mondta a védő. – Ahogy eddig, úgy ezután is keményen dolgozom és hiszem, hogy a befektetett munka a bajnoki eredményekben is megmutatkozik! (pmfc.hu, 2023. július 12.)

A második szezonban sem a csapat, sem ő nem igazán találta a helyét. Illetve a csapat megtalálta - elég rossz helyen, a kiesést jelentő vonal alatt -, s bár a spíler 27 bajnoki meccsen pályára lépett, nem alkotott maradandót. Egyetlen gólt szerzett, említsük meg ezt pozitívumként, megint csak a Siófok kapuját vette be.

Ahogy sok távozó társa, Pejovic is maradt az NB II-ben, ami nekünk, elemzőknek azt üzeni, nem a játékosok tudásával volt a baj. Sokkal komplexebb problémák vezettek a kieséshez.

Távozott: Steged-Csanád Grosics Akadémia (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2023. január 21. Paksi FC - Pécsi MFC 0-3 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2024. május 11. Pécsi MFC - Soroksár SC 1-0 (1-0) - NB II.

Pejovic Danilo statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 36 mérkőzés, 2 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 10 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 47 mérkőzést játszott a PMFC-ben, három gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése