2024. augusztus 21., szerda

Spílerek: Krausz Raul-Zoran - 1995. 07. 03.

Krausz Raul-Zoran
(forrás: pmfc.hu)
Krausz Raul-Zoran

Született: 1995. július 3., Erzsébetbánya.
Nemzetisége: román, magyar.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 52,
Góljainak száma: 1.

Érkezett: BFC Siófok (2023. január).

Az erdélyi születésű spíler másfél éven át szolgálta a PMFC-t. Siófokról érkezett, s elsősorban a középpályán volt bevethető, de ha a szükség úgy hozta, akkor bevethető volt a hátvédsorban is. A klubhonlapnak adott bemutatkozó nyilatkozata roppant szimpatikus volt:

– Örülök, hogy lehetőségem nyílt csatlakozni a PMFC-hez. Eddigi pályafutásom során sok tapasztalatot szereztem a román és magyar másodosztályban egyaránt, azon leszek, hogy a rutinommal segítsem a csapatot. Harcos vagyok, győztes típus, szeretnék minél több sikerhez hozzájárulni és a társakkal együtt fejlődni. (pmfc.hu, 2023. január 25,)

Az érkezésekor 27 éves játékos valóban a rutint képviselte a csapatban, s talán a harcosságából is láthattunk valamennyit. Másfél év alatt 52 mérkőzésen lépett pályára (a megoszlást lejjebb részletesen közökhük), s csak egyszer rezgette meg az ellenfél hálóját, az viszont három pontot ért. 2023. novemberében a Budafok ellen lépett pályára a PMFC. Kulcsár Árpád vezetőedző a középpálya közepén szavazott bizalmat Krausznak. A gól, az a bizonyos, a meccs 44. percében esett, amikor Krausz nagyjából tizenöt méterről lőtt, s találta el a keresztlécet. Onnan a földre vágódott a labda, majd mindenki meglepetésére gólt ítélt a játékvezető. Nos, mi tényleg nem láttuk, hova pattant a játékszer, de még a pécsi játékosok sem ünnepeltek gólt - csak az ítélet után.

Emlékezetessé sikerült még a búcsúja is, ha lehet így nevezni egy kiállítást. Az ellenfél ismét a Budafok, de az edző már Mátyus János. Krausz már a találkozó 17. percében piros lapot kapott az ellenfél lerántásáért, sajnos, teljesen jogosan.

A labdarúgó ezzel a momentummal távozott a csapattól, hiszen a kiesést követő nyári szünetben a Mezőkövesd-Zsóry FC-hez igazolt. A Kövesd ugyanúgy kieső csapat, mint a PMFC, csak ők az élvonalból pottyantak ki, így a középpályás maradt a második osztályban.

Távozott: Mezőkövesd-Zsóry FC (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2023. január 21. Paksi FC - Pécsi MFC 0-3 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2024. május 19. Budafoki MTE - Pécsi MFC 2-0 (0-0) - NB II.

Krausz Raul-Zorán statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 45 mérkőzés, 1 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 6 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 52 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 1 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése