2024. július 25., csütörtök

Spílerek: Lacza Alex - 2004. 06. 17.

Lacza Alex
(forrás: pmfc.hu)
Lacza Alex 

Született: 2004. június 17. Zselíz (Želiezovce, Szlovákia).
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 10.
Góljainak száma: 1.

Érkezett: ETO FC Győr (2024. február, kölcsönszerződéssel).

Vételi opcióval a szerződésében, kölcsönadással, Győrből érkezett a PMFC-hez a szlovákiai magyar csatár. Gólok tekintetében ínséges idők jártak ekkor Újmecsekalján, s a támadó megoldani látszott a gondot, hiszen szlovák utánpótlásválogatottnak vallhatja magát.

– Örömmel csatlakoztam a Pécshez. Azon leszek, hogy minél előbb pályára léphessek és az elkövetkező félévben jó teljesítményt nyújtva gólpasszokkal, vagy éppenséggel gólokkal segítsem a csapatot. Bízom benne, hogy sikeres időszak elé nézünk, aminek érdekében mindent megteszek – nyilatkozta Lacza Alex a pmfc.hu-nak. (2024. febr. 15.)

Bemutatkozásként hatalmas dugót ragasztott a Vasas kapujába. A találkozó 85. percében tizenhét méterről mesterien lőtte ki a kapu jobb felső sarkát. Nem maradt visszahng nélkül a találat, a klubhonlap újra megszólaltatta a spílert.

– Örülök, hogy pályára léphettem és nem utolsó sorban annak is, hogy sikerült betalálnom, másreszt viszont szomorú voltam, hogy nem sikerült pontot, pontokat szereznünk – tekintett vissza Lacza Alex. – Pár nappal a meccs előtt érkeztem, ezért úgy éreztem, hogy az összeszokottság hiányzott, ami azonban edzésről edzésre javul, így biztos vagyok benne, hogy legközelebb meglesz az összhang a pályán. (pmfc.hu, 2024. febr. 24.).

Nem volt meglepő, hogy a következő fordulóban már a kezdőcsapatba jelölte őt Mátyus János vezetőedző, de gólt nem sikerült szereznie. Ahogy a következő mérkőzéseken sem. Bár a bajnokság hajrájában többnyire  kispadról beszállva próbált lendületet adni a csapatnak, úgy tűnik, a Vasas elleni góllal minden puskaporát ellőtte.

Sajnos, nem csak Lacza felejtette el a góllövés tudományát Pécsett, így a bajnoki eredmény nem lehetett más, mint kiesés. Az opciót nem hívták le a klubvezetők.

Távozott: ETO FC Győr (2024. július, kölcsönadásból vissza).

Lacza Alex első mérkőzése a PMFC-ben:
2024. február 19. Vasas FC - Pécsi MFC 4-1 (1-0) - NB II.

Lacza Alex utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Lacza Alex statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 10 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 10 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 1 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése