2024. március 31., vasárnap

2024. március 31. Pécsi MFC - HR Rent Kozármislenyi FC 2-2 (2-2)

Pécsi MFC - HR Rent Kozármislenyi FC 2-2 (2-2)
Gólöröm
(fotó: Kurdi József - PMFC)

2024. március 31. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 26. forduló. 2.200 néző.

Vezette: Bana Gergely (Huszár Balázs, Máyer Gábor - Gaál Ákos).
Gólszerző: Schuszter (0–1) a 2., Miknyóczki (1–1) a 20., Kirchner (1–2) a 26., Harsányi (2–2) a 33. percben.
Sárga lap: Hadaró 51', Rácz L. 53', Terbe 57', Hudák 63' ill. Füredi 41', Kirchner 63.
Kiállítva: Horváth D. (gólhelyzetben szabálytalankodott) a 76. percben.

PMFC: Helesfay – Miknyóczki (Majnovics, 65.), Rácz L., Pejovics, Hadaró – Krausz (Tóth-Gábor 81'), Terbe, Hudák M. – Harsányi I., Rácz B. (Bukovics, 65.), Szabó M. Vezetőedző: Mátyus János. Megbízott edző: Czinkon Szabolcs.

Kozármisleny: Lékai – Beke P., Horváth D., Füredi (Bor, 56.), Turi – Nagy E. – Molnár Á., Schuszter (Tóth Z., 68.), Major S. (Hegedűs M., 56.), Kirchner (Kozics, 85.) –  Horváth P. (Daru, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Miknyóczki Ádám
(fotó: pmfc.hu)
Parázs hangulatú rangadó

Jót tett a válogatott szünet a PMFC-nek a HR-Rent Kozármisleny elleni találkozót összességében nézve, ugyanakkor a hazai szurkolók a mérkőzés elején ezt még máshogy látták, s ennek hangot is adtak. A piros-feketék már a második percben hátrányba kerültek, miután Miknyóczki és Rácz László nem értették meg egymást, s a rossz passzra lecsapó Schuszter bevette a pécsi kaput. 

Nem sokkal később viszont jött a válasz, egy szöglet után a teljesen szabadon maradó Miknyóczki fejelt közvetlen közelről a kapuba. A mislenyieket nem törte meg a kapott gól, továbbra is mezőnyfölényben játszottak, amit ki is használtak. Egy jobbról induló támadás végén Kirchner maradt üresen a bal oldalon, és a tizenhatoson belülre lépve Molnár passzát helyezte el a bal alsóban. A Pécs sem nyugodott bele, hogy a rivális elviheti a pontokat tőle, s egy újabb szögletet követően újra egalizált. Lékai megint a labda alá futott, de ezúttal még bele tudott érni a beadásba, ugyanakkor így Horváth Dániel csak Harsányiig tudta fejelni a labdát, amelyet a támadó kapásból a rövid alsóba bombázott.

A fordulást követően sem ült le a meccs, sőt, a PMFC sokat tett azért, hogy megtartsa az összes pontot, viszont Lékai a második félidőben több bravúrral is igyekezett feledtetni hibáit. Közben a mezőnyben is paprikássá vált a hangulat, hiszen egy szabálytalanság után egymásnak esett a két együttes.

A pécsieknél Helesfaynak is akadt dolga, de ő is hasonlóan jól tartotta a frontot, mint a vendégkapus. Úgy tűnt, a 76. percben jöhet az újabb fordulópont, amikor a játékvezető kiállította a vendégek védőjét, Horváth Dánielt, de a kék-fehérek emberhátrányban is jól őrizték kapujukat. Sőt, az utolsó percekben Daru kétszer is megszerezhette volna a győztes gólt, ha a hazai hálóőr nem remekel.

MESTERMÉRLEG
Czinkon Szabolcs: – Hidegzuhanyként ért minket a mérkőzés eleje. Szerencsére összesen kétszer is tudtunk egyenlíteni. Kidolgoztunk helyzeteket, mégis pontrúgásokból értük el a találatainkat.
Aczél Zoltán: – Negyedóra elteltével akár három góllal is vezethettünk volna, de a helyzetek nem számítanak. Az felháborító, hogy megint pontrúgásokból kaptunk gólokat. Mérges vagyok, mégis büszkén gratulálok a csapatomnak.

(NS Online)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése