2024. február 4., vasárnap

2024. február 4. Pécsi MFC - BFC Siófok 2-2 (1-2)

Pécsi MFC - BFC Siófok 2-2 (1-2)
2024. február 4. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 19. forduló. 800 néző.
Pejovics egyenlített
(fotó: pmfc.hu)


Vezette:  Katona Balázs (Kulman Tamás, Ring Kevin - Jakab Árpád).
Góllövők: Harsányi (21.), Pejovics (88.), ill. Kitl (29. – 11-esből), Németh B. (33.)
Kiállítva: Hadaró (93')
Sárga lap: Rácz L. (kispad) 66', Krausz 92' illetve Major G. 83'.

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics (Hadaró, 83.) – Szeles (Krausz, 71.), Hudák (Vas, 83.) – Harsányi, Bukovics, Szabó M. (Miknyóczki, 60.) – Gera Za. (Rácz B., a szünetben). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

BFC Siófok: Winter – Varjas, Hegedűs J., Vékony – Svedjuk (Szedlár, 83.), Kitl, Kovács B., Varga Bence – Major G., Németh B., Gyurkits (László D., 71.). Vezetőedző: Vukmir Dragan.

Dráma Újmecsekalján

Mint egy jónak ígérkező Agatha Christie- történet, amely fordulatos és nem nélkülözi a csattanós végjátékot sem, olyan volt az idénynyitó Pécs-Siófok találkozó. Az őszi gólínség után üdítően hatott a négy gól, különösen, hogy abból kettőt a baranyaiak szereztek. S ahogy a krimik királynőjének műveiből megszoktuk, lassan, csordogálósan indult az előadás. Nem estek egymásnak a csapatok, a Munkás csak jó negyedóra múltán adott feladatot a vendégek kapusának. A pécsiek maradtak aktívabbak a játékban, s a huszonkettedik percben a vezetést is megszerezték. Ekkor egy előre adott labdával Harsányi ugrott ki, s a büntetőterületre érve Winter fölött emelve át a labdát szerzett gólt. (1-0)

Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek. A 27. percben Takács Zsombor vágta föl az ősszel még pécsi mezben játszó Gyurkitsot. A teljesen jogosan megítélt büntetőrúgást Kitl magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba (1-1). Még ki sem bosszankodtuk magunkat Takács ostobaságán, amikor a védő újabb hibája után megszerezte a vezetést a balatoni gárda. A 33. percben röviden adott haza egy labdát, amelyre Helesfay és Németh Barnabás is lecsapott. Az összecsapásből a siófoki csatár került ki győztesen, s könnyen gurított a hazai kapuba (1-2).

Szabó Máté kétszer is egyenlíthetett volna a félidő hajrájában, de előbb a bal oldalról betekert labdáját védte könnyedén Winter, majd pedig a 19-20 méteres szabadrúgását hárította gond nálkül a vendégcsapat portása. Pejovic is próbálkozott, a félidő utolsó eseményeként leadott lövését a mezőnybe öklözte Winter.

A szünetben Gera helyén a frissen igazolt Rácz Balázs kapott helyet. A félidő első momentuma egy Harsányi - Szabó összjáték volt, amelynek végén utóbbi lövése nyomán a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. Válaszul Vékony fejese tűnt veszélyesnek, de Helesfay nyújtózva védett.

Nem csak az egyenlítés, hanem akár a meccs eredményének megfordítása sem tűnt lehetetlennek. Nem volt sebezhetetlen a vendégek védelme. A hatvanadik percben aztán újabb debütáns lépett pályára, Miknyóczki Ádám az MTK kölcsönjátékosakét ölthette magára a pécsi szerelést. A 79. percben meg is mutatta a kvalitását, amikor 26 méterről vette célba a vendégek kapuját. Winter nagyot nyújtózkodott, de a labda végül a kaput elkerülve hagyta el a játékteret.

Egyre erőteljeseben támadott a PMFC. Örömteli, hogy voltak gólhelyzetek, gólszerzési lehetőségek, s talán később egyre nagyobb hányadban használják ki majd a támadok az ígéreteket. A nyolcvanadik percben Hudák próbálkozott az egyenlítéssel, de a fejesét biztosan védte a siófoki hálóőr. S ami nem sikerült ekkor, az sikerült a nyolcvannyolcadik percben: egy szabadrúgás után Pejovics az ötös vonaláról lőtt a kapu jobb oldalába. (2-2)

Még a kilencven perc után is akadt izgalom: előbb Hadarót állította ki a játékvezető, a miért négy meccses eltiltást kapott, majd Németh puskázta el a meccslabdát, amikor Pejovic szorongatásából lőtt a kapu fölé.

Nyerhető meccs volt, de ha ezt írják a siófoki kollégák, nekik is igazuk van. Örömteli, hogy a pécsiek két gólt rúgtak, s az is látható, hogy Rácz László távollétében gyengébben muzsikál a védelem. 

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Kulcsár Árpád: – Hazai pályán nyernünk kellett volna. A tavaszi első mérkőzés mindig lutri. Harminc percig azt játszottuk, amelyre készültünk, utána viszont két nem várt hibát vétettünk, de volt a csapatban tartás és erő.
Dragan Vukmir: – Az utolsó percekig kiegyenlített mérkőzés volt, bár kicsit belealudtunk az elejébe. Fordítottunk, de hiába voltak meg a lehetőségeink, nem zártuk le a mérkőzést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése