2024. január 13., szombat

2024. január 13. Pécsi MFC - HNK Vukovar 1991 1-2 (0-0)

Pécsi MFC - HNK Vukovar 1991 (horvát) 1-2 (0-0)
2024. január 13. Pécs, PMFC-stadion, műfüves pálya. 100 néző.

Szabó Máté lőtte az év első gólját
(fotó: Kurdi József, PMFC)
Góllövők:  Szabó (52. – 11-esből), illetve Tabinas (70.), Mustedanagic (90.).

PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Takács, Szeles, Majnovics – Bachesz, Hudák – Soós, Gera, Sinanovic – Kántor. 
PMFC 2. félidő: Varasdi – Varga, Takács (Kaszás, 65.), Hudák (Nagy O., 65.), Tóth G. (Gulyás, 65.) – Harsányi, Bukovics (Morvai, 65.) – Máris, Szabó, Vas – Soós (Ócsai, 65.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád. Edző: Németh Zsolt.

HNK Vukovár 1991: Mandic - Berete, Bungic, Karabatic, Spahic - Andacic, Biljan, Wehrmann - Kimura, Pelko, Aleksic. Játszott még: Marijanovic, Zwickl, Tabinas, Tadic, Jukic, Rugasevic, Baltic, Garic, Radosevic, Roos-Trujillo, Gonzalez, Mustedanagic, Duricic, Knöll.

Bukovári

Amikor a serdülő kettőben játszottunk, egy-egy vereséget csak úgy intéztünk el egymás között, hogy "megjöttünk Bukovárról". Később már csak annyit mondtunk, rálegyintve az eredményre, hogy "bukovári". Nem gondoltuk, hogy ezek a régi anekdoták kerülnek elő a horvát Vukovár elleni meccs kapcsán. Azt reméltük, hogy Kulcsár Árpád a felkészülés elején már összekapta a srácokat, s talán egy-két új arc is csatlakozik a kerethez, s a megújult csapat látványos támadójátékkal rukkol elő, s győzi le a horvát másodosztályban szereplő riválisát.

Ehhez képest sem Kulcsárt nem láttuk a kispadon - a hírek szerint beteg, a nézők között terjedő szóbeszéd szerint súlyos beteg -, s a lendületet hozó újoncokat is hiba kerestük a csapatban. Illetve: újoncok voltak, csak éppen lendület nem.

2021. nyara után újra PMFC-mezt húzhatott Sinanovic Sinan, aki serdülőként volt a klub igazolt labdarúgója. Felnőttként egyetlen egyszer kapott lehetőséget, egy Paks elleni edzőmérkőzésen. Egyébként Kozármislenytől Nyíregyházáig sok csapatban megfordult, legutóbb pedig Montenegróban játszott. 

Soós Attila Budapestről igazolt Ausztriába még 2019-ben, s azóta alsóbb osztályú csapatokban játszott. Az első félidőben csatárposzton játszott, ahogy Kántor Kevin is, aki Svájcban próbálkozott korábban.

A próbázók közül a békéscsabai Máris Dominik tette ránk a legjobb benyomást, a tizenegyest is az ő beadása után kaptuk.

Új fiúk tehát voltak, már csak a lendületet kell megtalálni. Oké, idény eleji forma és hasonló blablaságok, de azért attól többet vártunk, mint amit kaptunk. Az év első gólját Szabó Máté lőtte büntetőből. Sajnos, a találata nem volt elég a győzelemhez, mert a horvátok Tabinas és Mustedanagic góljával megfordították az eredményt.

Mestermérleg (pmfc.hu):
Németh Zsolt: – Sérülés miatt több hiányzónk volt, ellenben örömteli, hogy sok sajátnevelésű fiatalunknak tudtunk játékpercet biztosítani. Az edzőmérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. Reményeink szerint hiányzóink mihamarabb visszatérnek, miként nagyon várjuk vissza Kulcsár Árpád vezetőedzőnket, akinek a csapat és a stáb nevében mielőbbi jobbulást kívánunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése