2024. augusztus 31., szombat

Spílerek: Csaban, Szergej - 1960. 08. 31.

Szergej Csaban
Csaban, Szergej 

Született: 1960. 08. 31., Novovolinszk.
Nemzetisége: ukrán.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: 92.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Karpati Lvov (ukrán, 1993. január).

Csaban már túl volt a harmincadik születésnapján, amikor Pécsre került, miután a lvovi egylet vezetői a PMSC figyelmébe ajánlották őt. Bizony, szükség is volt egy biztos kezű portásra Újmecsekalján, mert Bodnár László távozása óta nem sikerült megfelelő utódot találni. Sem Kovacsevics, sem Bogyay nem nőtt fel a válogatott elődhöz, és az 1992. nyarán igazolt Regős sem élvezte sokáig a bizalmat.

Az ukrán spíler ahogy betette a lábát a pécsi öltözőbe, rögtön első számú kapus lett Pécsett. Már a téli edzőmérkőzések során birtokba vette az egyes számú mezt. A kapus a piros-feketék játékába azzal is új színt hozott, hogy nem szerette kézből kirúgni a labdát, hanem a 16-os vonaláig — sőt néhány méterrel azon túl is — vezette a labdát és lábbal indított. 

— Ezzel is segíteni akarom a támadásokat. Gyorsabban, pontosabban jut el így a labda a címzettekhez, mintha kézből rúgnám ki. Meg aztán még egyszer-egyszer veszélyt is jelent az ellenfél kapujára. - mondotta Csaban. (Nemzeti Sport, 1993. március 23.)

Másfél éven át volt első számú kapus a PMSC-nél, amely idő alatt 43 NB I-es meccsen védett. 1994. nyarán azonban két hét késéssel érkezett vissza a hazájából, amely elég volt ahhoz, hogy kegyvesztett legyen a csapatnál.  Pedig elmondása szerint ebben nem ő volt a ludas, hanem az ottani hatóságok, akik nem adták meg időben a vízumot. Szívesen ment volna máshová, csakhogy ennek ellenére marasztalták őt. Végül is valóban szükség volt rá: a tartalékcsapatban is kellett egy cserekapus. 

1994. őszén a Szeged-Dorozsma csapatában védett kettős játékengedéllyel, a bajnokság hajrájában viszont, ha csak négy mérkőzésen is, de újra az ő nevével kezdődött a Munkás összeállítása.

1995. nyarán még megkezdte az alapozást Pécsett, egy edzőmérkőzésen pályára is lépett, majd Győrbe, az ETO-hoz igazolt.

Távozott: Győri ETO FC (1995. július).

Első mérkőzése a PMSC-ben:
1993. február 2. DAC Dunajska Streda - Pécsi MSC 2-2 (2-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMSC-ben:
1995. július 19. Beremendi Építők SK - Pécsi MSC-Fordan 3-1 (0-1) - edzőmérkőzés.

Szergej Csaban statisztikája a PMSC-ben:
NB I.: 47 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 4 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 38 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 92 mérkőzést játszott a PMSC-ben, gólt nem szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése