2023. július 1., szombat

2023. július 1. BFC Siófok - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

BFC Siófok - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
2023. július 1. Siófok-Kiliti, Siófoki Bányász Edzőcentrum, edzőmérkőzés. Zárt kapuk mögött.

Bukovics első gólját szerezte a felnőttek között
(fotó: pmfc.hu)
Góllövő: Bukovics 38'. 

BFC Siófok, I. félidő: Hutvágner – Major G., Kasza, Enyedi, Forgács D. – Nagy-Kolozsvári, Nemes – Kercsó, Kövesdi, Schildkraut – Pataki Z. 
II. félidő: Winter – Polényi, Vágó G., Enyedi (Földeák) – Girsik, György N., Medgyesi M., Varjas Z., Berekali – Dénes, Tömösvári. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Pécsi MFC, I. félidő: Helesfay – Svedjuk, Rácz F., Pejovics, Majnovics – Bachesz, Terbe, Bukovics – Vas B., Tóth-Gábor, Szabó M. 
II. félidő: Varasdi – Varga B., Dávid Z., Miklós P., Majnovics (Terbe) – Takács Zs., Major S., Kártik B. – Gera Z., Orbán, Harsányi. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Elkezdődött

Ami a lényeg, hogy Bukovics 38. percben szerzett góljával nyert a PMFC Siófokon, a nyári szezon nyitányaként. Megjegyezhetjük még, hogy öt saját nevelésű titánnal a sorában tette ezt kedvenc csapatunk: a gólszerzőn kívül Bachesz, Vas, Miklós és Orbán tartozik ebbe a körbe. 

Ahogy ilyenkor, a mindenkori felkészülési időszak kezdetén szoktuk, számba vettük az érkezőket és a hiányzókat. Az érkezőkkel kapcsolatban gyorsan a lista végére értünk. A héten bejelentett Hadaró Valentin még nem erősítette a csapatot, ám ott volt néhány visszatérő játékos: Vas Bence mislenyi kitérő után öltött újra PMFC-mezt, és Dávid Zoltánt is újra a mieink között köszönthettük. Bachesz Edvin tavasszal a PEAC erőssége volt, s most újra Weitner mester csapatában rúghatta a lasztit, s a második félidőben a védelemben lépett pályára Varga B., akiben - a világhálóra felkerült képek alapján - Varga Botondot, a PEAC futballistáját véltük felismerni (persze, erre nem merjük letenni a nagy esküt). 

S akkor a hiányzók: egyik csapatban sem láttuk Makrai Gábort, pedig elvileg a PMFC játékosa, aki a tavalyi szezon nagy részét Siófokon töltötte. Természetesen hiányzott a Kecskemétre távozott Katona is, s a paksiak által visszarendelt Kesztyűs Barna és Kocsis Bence is. Országos meglepetést okozott, hogy Kövesdi Péter siófoki mezben játszott, ezek szerint róla is lemondott a pécsi szakvezetés. Sajnáljuk.

Nos, az edzők a felkészülési időszak meccsei után mindig elmondják, hogy nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem a mutatott játék, az összecsiszolódás, a taktika gyakorlása. Mi pedig mindig hozzátesszük, hogy de, szerintünk az eredmény is fontos. Hogy fog gólt lőni a csatár a tétmeccsen, ha az edzésen sem sikerül neki? Hogyan fog győzni a csapat, ha nem szerepel elvárás szintjén ez a követelmény már a felkészülési időszakban? Na ugye...

Ebből a megfontolásból vezetjük statisztikánkat az edzőmeccsek tekintetében is. S visszanézve a statisztikákat, kijelenthetjük, hogy 2021. április 4-e után győztünk ismét Siófokon. Akkor bajnoki mérkőzésen 4-1-re diadalmaskodtunk, s abból a csapatból csak Helesfay és Rácz lépett pályára pécsi színekben.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése