2022. május 1., vasárnap

2022. május 1. III. Kerületi TVE - Pécsi MFC 3-0 (1-0)

III. Kerületi TVE - Pécsi MFC 3-0 (1-0)
2022. május 1. Budapest, Kalap u. NB II., 35. forduló. 520 néző.

Szabados József vezette a PMFC-t
Vezette: Kovács Imre (Márkus Tamás, Berényi Ákos - Nagy Róbert).
Góllövők: Birtalan B. (1–0) a 37., Köböl (2–0) az 57., Egerszegi (3–0) a 78. percben.
Sárga lap: Opavszky 27', Kleisz 83' illetve Marques-Airosa 23', Nikitscher 81', Futó 88'.

III. Kerület: Balázs J. – Erdei G., Szalai V., Opavszky – Kulcsár D., Egerszegi, Daróczi (Schuszter, 73.), Horváth O. (Bekker, 61.) – Barczi (Remili, 85.), Köböl (Kleisz, 61.) – Birtalan B. (Borvető, 73.). Vezetőedző: Pintér Attila.

PMFC: Bukrán – Sági, Rácz L., Katona L., Marques-Airosa (Dávid Z., a szünetben) – Grabant (Kónya, a szünetben; Geiger, 65.), Futó Zs., Nikitscher, Hegedűs M. – Bíró B. (Károly, 74.), Bachesz (Adamcsek, a szünetben). Vezetőedző: Vas László. Megbízott edző: Szabados József.

Mélyponton

Idénybeli legrosszabb játékát mutatva szenvedett megalázó vereséget csapatunk. Szabados József megbízott edző - aki Vas László eltiltása miatt ült a pécsi kispad fő helyén - úgy nyilatkozott, hogy ez volt a gödör mélypontja. Reméljük, igaza van. 

A mérkőzést az óbudaiak agresszív letámadással kezdték. Mondhatni, saját fegyverükkel fogták meg a pécsieket, hiszen szebb napokban ezt a piros-feketék eredményesen alkalmazták. A hazaiak már a hetedik percben megszerezhették volna a vezetést, ám Bukrán hatalmas bravúrral ártalmatlanította Daróczi ziccerét. A beugró kapus - Helesfayra ujjtörése miatt nem számíthatott a szakmai stáb - amúgy is rengeteg labdát fogott, a kapott gólok ellenére is jó formát mutatott. A vezetést a 37. percben szerezte meg a fővárosi csapat, amikor Birtalan fejelt a PMFC kapujába (1-0).

A szünetben hármat is cseréltek a vendégek: Dávid Zoltán, Kónya Dávid és Adamcsek Máté lépett pályára. Fel is javult valamelyest a baranyai egylet játéka, ezzel együtt a Kerület alaposan visszaesett. Gólt mégis a hazaiak értek el, amikor az 57. percben Köböl szabadrúgásból vette be Bukrán kapuját (2-0).

A hajó elúszott. Eszünkbe jutott az egy héttel ezelőtt papírra vetett gondolat: a csapat nem képes két gólt lőni, s ezt tetőzte az az érzésünk, hogy ezen a délutánon még egyet sem. A kegyelemdöfést Egerszegi adta meg, aki egy szemet gyönyörködtető akció végén higgadtan belsőzte a labdát a gólvonal mögé (3-0).

Ezzel bevégeztetett. Nemcsak a pontszerzés, de a tisztes helytállás reménye is szertefoszlott. Kíváncsiak lettünk volna, milyen hangulat uralkodott hazafelé a csapatbuszon.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Pintér Attila: – A vezetés megszerzése után is nyomás alatt tartottuk a Pécset, riválisunk nem is tudott mit kezdeni a szervezett futballunkkal. Fontos lépést tettünk a bennmaradás felé, de továbbra is minden pontra szükségünk van.
Szabados József: – Mentálisan maradtunk alul. Az idényünkben megmutatkozott, képesek vagyunk a legjobbak ellen is jól játszani, máskor a tabella második feléhez tartozó csapatok ellen szenvedni. Ez a meccs a hullámvölgy alja volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése