2022. április 3., vasárnap

2022. április 3. Szolnoki MÁV FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Szolnoki MÁV FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
2022. április 3. Szolnok, Tiszaligeti stadion. NB II., 30. forduló. 200 néző. 

Adamcsek Máté
Vezette: Hanyecz Bence (Márkus Péter, Szilágyi Norbert - Nagy Róbert).
Góllövők: Kurdics (74.)., Adamcsek (92.).
Sárga lap: Szabó A. 28', Busa 59', Szekszárdi 83' illetve Katona 48'.

Szolnoki MÁV FC: Hegedűs L. – Szekszárdi, Szabó A., Kovács O., Tóth B. – Hleba, Tisza K. – Kurdics, Sipos Z. (Gohér, 89.), Tóth L. (Busa, a szünetben) – Csörgő (Lakatos I., 70.). Vezetőedző: Romanek János.

PMFC: Helesfay – Sági (Tihanyi, 79.), Króner, Rácz L. – Geiger (Kónya D., a szünetben), Nikitscher (Adamcsek, 64.), Kövesdi (Zsemlye, 64.), Futó, Katona L. – Bíró B., Hegedűs M. (Grabant, 64.). Vezetőedző: Vas László.

Legalább gólt lőttünk

Annak is örülnünk kell, hogy majdnem egy hónap után ismét gólt lőtt a csapat. Bizony, legutóbb a Csákvár ellen sikerült megrezegtetnünk az ellenfél hálóját, s akkor még a nőnap előtt voltunk. A Vasas, a Siófok és a Kecskemét ellen is gólképtelen maradt a csapat, igaz, a két vidéki ellen a védelem maximálisan teljesített, s két döntetlennel jöttünk le a pályáról.

Legalább a védelem jól teljesít, s ezt Szolnokon is láttuk, tapasztaltuk. De bármilyen is jól zár a hátsó alakzat, az még csak egy pontot jelent meccsenként. Maximum. Gólokat kell lőni, ahhoz pedig támadni kell, különben csak a szürke középmezőny marad a szurkolóknak. Vagy az sem.

A 74. percben Kurdics távoli lövésével szerezte meg a vezetést a Szolnok. Ekkor úgy véltük, hogy pont nélkül utazunk haza. Ami az utolsó negyedórában történt, nagyjából jól tükrözte az egész mérkőzést: a PMFC fölényben játszott, de konkrét veszélyt nem jelentett a kapura. 

Már lejárt a kilencven perc, amikor a játékvezető nagyvonalúan szabadrúgást ítélt a vendégeknek. Adamcsek tanári módon lőtt a kapuba, így a 92. percben döntetlenre mentette a meccset.

Hogy mi a baj? A célnélküliség. A feljutás nem cél, a kiesés nem fenyeget. Annak pedig lényegi jelentősége nincs, hogy a hatodik vagy a tizenkettedik helyen végez a csapat. Ha nincs cél, nincs tét, nincs motiváció, nem kell koncentrálni, ha nincs koncentráció, akkor pedig nem lesz eredmény sem.

Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Romanek János: – Nehéz ilyenkor megszólalni... Azt szokták mondani, Fortuna istenasszony segít azon, aki tesz érte, de most úgy érzem, Fortuna nem létezik. A 92. percben még nem veszítettünk pontokat, de most ez is megtörtént, pedig rengeteget tettünk a győzelemért. A bennmaradási esélyekről annyit, hogy a hajónk léket kapott, de még nem süllyedt el.
Vas László: – Azt kaptuk a mérkőzéstől, amire számítottunk. Mérges vagyok, mert az első félidőben több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre, ám ezeket nem használtuk ki. A folytatásban enerváltan, sok technikai hibával futballoztunk, de a szívünknek köszönhetően végül ki tudtunk egyenlíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése