2021. november 22., hétfő

2021. november 21. Pécsi MFC - III. Kerületi TVE 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - III. Kerületi TVE 0-1 (0-0)
2021. november 21. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 16. forduló. 600 néző.

Vezette: Antal Péter (Kulman Tamás, Ország Péter - Kovács J. Zoltán).
Góllövő: Borvető 84'.
Sárga lap: Bíró B. 51', Hegedűs M. 71' illetve Barczi D. 73', Rabatin 76', Borvető 79'.

PMFC: Helesfay –  Dávid Z., Preklet, Katona L. – Svedyuk (Hegedűs M., a szünetben), Kónya, Tölgyesi (Szabó Z., 90.), Marques-Airosa (Okorie, 82.) – Károly B. (Kövesdi, 61.) – Tihanyi (Bíró B., a szünetben), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

III. KERÜLET: Balázs J. – Bori, Szalai V., Fejes A., Bekker – Egerszegi, Rabatin – Sili (Horváth O., 82.), Kleisz (Schuszter, 29.), Barczi (Rajczi, 88.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs.

Gondolatnyi késés

A koronavírus-járvány által tizedelt PMFC szedett-vedett csapattal állt ki a fővárosi egylet ellen. A pályára lépők közül csak Helesfay, Katona, Kónya és Adamcsek azok, akik egészséges időszakban is biztos tagjai lennének a tizenegynek. Hogy tartalékos volt a csapat, az nem kérdés. Mégis azt vártuk a csapattól, hogy - ha helyenként döcögős játékkal is - de biztosan itthon tartják a három pontot az újonc ellenében. Azt vártuk, hogy a játéklehetőséghez jutó spílerek megmutatják, hogy Vas mester tévedett, amikor cseresorba kerültek - hogy bizonyítják, nélkülük elképzelhetetlen a Munkás.

Nem mondhatjuk azt, hogy nem küzdött volna, nem hajtott volna a csapat. Marques-Airosa előtt már a hatodik percben helyzet adódott, de egy rövidke minutával később lendült lövésre a lába. Ezek a gondolatnyi késések jellemezték a mieink játékát az egész meccsen. 

Nagyjából harminc perc telt el a találkozóból, amikor hálóba talált a pécsi együttes. Marques-Airosa labdája a lesen helyezkedő Tihanyi lába között jutott a fővárosiak kapujába, ám a játékvezető - teljes joggal - érvénytelenítette a találatot. Megint az a gondolatnyi késedelem...

A szünetben visszanéztük a két csapat közös statisztikáját. A kilencvenes évek végén négyszer lépett pályára egymás ellen a pécsi és az óbudai egylet: kétszer az élvonalban, kétszer a másodosztályban találkoztak egymással a felek, s két óbudai siker mellett két döntetlen született. Bajnoki mérkőzésen tehát még nem sikerült legyőzni a kék-fehér csapatot, ha másért nem, hát ezért is érdemes lett volna hajtani.

A második játékrészben ugyanolyan változatos mérkőzést láttunk, mint az első félidőben. Pulzált a játék, egyszer lendületbe jöttek a csapatok, másszor érthetetlen módon lelassult a játék. A mieink újra bevették a kerületi kaput - ám ezúttal lökés miatt annulálta Bíró találatát a játékvezető. Meg kell hagynunk, ezt a gólt mi szabályosnak láttuk a lelátóról.

S mi szokott ilyenkor történni? Amikor az ember már beletörődik a gólnélküli döntetlenbe, talál egy gólt az ellenfél. A hősiesen védekező pécsi játékosok egy gondolatnyival késtek akkor, amikor Borvető Áron a 84. percben Helesfay kapujába juttatta a pettyest.

A gondolatnyi késedelmek után nekünk is van egy gondolatunk. Mentség-e a tartalékos felállás, a járványtizedelte összeállítás a kiesőjelölttel szembeni fiaskóra?

De akkor is: Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Vas László: – Fájó a vereség, különösen annak ismeretében, hogy mindkét fél eldönthette volna a maga javára a mérkőzést. Hektikus találkozó volt, és a felvétel alapján egy szabályos gólunkat elvette a játékvezető. Sajnos a végén a mi kapunkba került a labda.
Kemenes Szabolcs: – Az első félidő mindkét részről döcögősen alakult, de a második már nyílt, jó mérkőzést hozott. Akár többgólos különbség is kialakulhatott volna mindkét oldalon, nagyon örülünk a megszerzett három pontnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése