2024. április 20., szombat

Spílerek: Batizi-Pócsi Balázs - 1992. 04. 20.

Batizi-Pócsi Balázs
(forrás: pmfc.hu)
Batizi-Pócsi Balázs

Született: 1992. 04. 20.
Posztja: támadó.
Mérkőzéseinek száma: 24.
Góljainak száma: 3.

Érkezett: Duna Aszfalt-Tiszakécskei LC (2020. július).

A spíler a labdarúgás alapjaival Nyírbátorban ismerkedett meg. Utánpótlásszinten a nyíregyházi korosztályos csapatokban nevelkedett, míg 17 évesen a Spartacus színeiben mutatkozott be a felnőttek között az NB I-ben. Innen aztán később az MTK-ba került, ahol a második csapatban kapott folyamatos játéklehetőséget.

A korábbi sokszoros utánpótlás-válogatott támadó a fővárosi kék-fehéreknél eltöltött évek után több NB II-es kluboknál szerzett tapasztalatot,  míg pécsi hónapjai előtt a Tiszakécske színeiben játszott. A remek fizikumú játékos nagy reményekkel igazolt Pécsre:

– A Tiszakécske kiesését követően mindenképpen a másodosztályban akartam folytatni a pályafutásomat. Korábban sajnos két sérülés is hátráltatott, mostanra azonban minden akadályt leküzdöttem. Meghúztam egy vonalat és tisztalappal érkeztem a PMFC-hez, amellyel az eddigi legeredményesebb szezonomat szeretném megfutni – nyilatkozta a csatár a pmfc.hu internetes oldalnak.

Nehéz eldönteni, hogy valóban a legeredményesebb szezonja lett-e a pécsi egy esztendő. Ha az egyéni eredményeit nézzük, akkor egyetlen tétmeccsen szerzett góllal aligha lehet elégedett, ám a bajnokságban elért negyedik hely akár kárpótolhatja is ezért. 

A gólszüret elmaradását makacs sérülése is indokolja, amely miatt csak 13 bajnoki mérkőzésen léphetett pályára, s csupán egyszer a kezdő csapat tagjaként. Egyetlen gólját a Makó FC ellen, kupamérkőzésen szerezte (további két gólt a felkészülés részeként szerzett).

A bajnokság végén távozását többedmagával jelentette be a klub honlapja.

Távozott: Budaörsi SC (2021. június)

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2020. 07. 04. Budafoki MTE - Pécsi MFC 2-0 (1-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2021. április 28. Pécsi MFC - FC Ajka 0-1 (0-1) - NB II.

Batizi-Pócsi Balázs statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 13 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 1 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 3 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 6 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 24 mérkőzést játszott a PMFC-ben, s 3 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése