2020. november 30., hétfő

2020. november 29. Soroksár SC - Pécsi MFC 2-2 (0-1)

Soroksár SC - Pécsi MFC 2-2 (0-1)
2020. november 29. Budapest, Szamosi M. Sporttelep (Haraszti út), NB II, 19. forduló. Zárt kapuk mögött.

Vezette: Molnár Attila (Varga Gábor, Vörös Dániel - Rúsz Márton).
Vas Lászlót is kiállították

Góllövő: Gárdos 73', Derekas 86' illetve Futó 2', Kónya D. (11-esből) 67'.
Sárga lap: Gárdos 94' illetve Bajner 81'.
Kiállítva: Gengeliczki 66', ill. Rácz L. 20', Vas L. 47' – a kispadról.

Soroksár: Varga Á. – Bene (Tóth D., 75.), Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Huszák (Gárdos, 64.), Derekas – Szerető (Hudák M., 64.), Orosz M., Csernik – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona L. – Tölgyesi (Bajner, 77.), Futó Zs. – Kónya D., Bartha L. (Grabant, 57.), Hegedűs M. (Németh M., a szünetben) – Óvári Zs. (Sági, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Pontszerzés vagy pontvesztés?


Rémálomszerűen indult a mérkőzés a Soroksár számára, hiszen a Pécs már a 2. percben megszerezte a vezetést Futó Zsombor fejesével, 0–1. A 20. percben ismét a hazaiak kapusa, Varga Ádám szedhette ki a hálóból a labdát, de Rácz gólját kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető. A mozdulatot ráadásul szándékosnak minősítette Molnár Attila játékvezető, ezért a vendégek védőjének másodszor is felmutatta a sárga lapot, így a pécsiek 10 főre fogyatkoztak. A folytatásban az emberelőny ellenére a Soroksár nem tudott a vendégek fölé kerekedni, bár Orosz Márk a 39. percben a kapuba juttatta a labdát, a találat les miatt érvénytelen volt.

A második játékrész elején Vas László, a vendégek vezetőedzője is a kiállítás sorsára jutott, miután folyamatosan reklamált a játékvezető általa tévesnek vélt ítéletei miatt. A hazaiak óriási erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy egyenlítsenek, de a soroksári fölény ellenére a Pécs szerzett újabb gólt. A 67. percben Kónya értékesítette az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt, 0–2. Ennél az esetnél a hazai csapat is megfogyatkozott, miután a szabálytalankodó Gengeliczkit kiállította a játékvezető. A hajrára fordulva aztán góllá érett a hazai fölény, a 73. percben Gárdos fejesével szépített a Soroksár, 1–2.

A gól akkora lendületet adott a hazaiaknak, hogy az utolsó percekben az egyenlítés is sikerült nekik. A főszereplő ezúttal is Gárdos volt, a jobb oldali szögletét követően Derekas állította be a 2–2–es végeredményt. (NS Online)

MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, de csalódott vagyok. Pozitívum, hogy kétgólos hátrányból talpra álltunk, ugyanakkor nagy kérdés, hogy ha ilyen jól futballozunk az utolsó fél órában, miért nem tudtunk hasonlóan teljesíteni az első hatvan percben. Tanultunk kell ebből és a hátralévő két mérkőzést le kell hozni becsülettel.
Vas László: – Jól kezdtünk, a gyors vezetés lökést adott, nem is láttam problémákat, de a kiállítás áthúzta a számításainkat. Ezt követően a hazaiak futballoztak fölényben. A második gólunk után, amikor tíz emberrel folytatták a hazaiak, azt hittük, megnyertük a meccset. Ezt követően sokat hibáztunk, és azt kell mondjam, megérdemelten egyenlített a Soroksár.
(NS Online)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése