2020. augusztus 30., vasárnap

2020. augusztus 30. Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-0 (1-0)

Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-0 (1-0)
2020. augusztus 30. Pécs, PMFC-stadion. NB II. 7. forduló. 3.500  néző.

Grabant Bencével pacsiznak a társak
(foto: Laufer László - Dunántúli Napló)
Vezette: Horváth Tibor (Rózsa Dávid, Bede Tamás - Sipos Tamás).
Góllövők: Grabant 41' (11-es), Adamcsek 90'.
Sárga lap: Preklet 31', Sági 45', Geiger 48', Futó 88' illetve Nagy B. 40', Hleba 44', Fröhlich 50', Dulló 76', Sili 82'.
Kiállítva: Grabant 63' illetve Lehoczky 88', Molnár R. 91'.

PMFC: Helesfay – Rácz L., Króner, Preklet – Sági, Futó, Geiger (Gajág, 74.), Katona L. (Keresztes B., a szünetben) – Grabant, Tihanyi (Adamcsek, 62.), Kónya. Vezetőedző: Vas László.
Szentlőrinc: Slakta – Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. – Fröhlich, Hleba (Kovács D., 85.), Kapronczai – Harsányi (Lehoczky, 78.), Sili, Vajda (Kondor, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka.

Pécsi győzelem a baranyai derbin
Pécsen feszült egymásnak a két baranyai gárda a PMFC és a Szentlőrinc. A találkozó elején mindkét csapat kereste a réseket a másik védelmén, viszont nem sok siker kísérte a próbálkozásokat. Így nem is igazán láthatott nagy helyzetet a kilátogató 3500 ember egészen a 28. percig. Akkor rövidzárlat állt be a pécsi védelemben, a labda Fröhlichnél kötött ki, a Szentlőrinc középpályása azonban nem tudott élni a váratlan lehetőséggel. A tizenegyespont magasságában választották el a labdától. Hasonló helyzetbe került a másik oldalon Geiger, aki Dullót fektette el finom csellel, viszont egy védőbe lőtte a labdát.

Ezek után már sokan elkönyvelték, hogy gól nélküli döntetlennel vonul a szünetre a két csapat, amikor egy újabb pécsi lövésbe kézzel ütött bele Dulló, ami miatt büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Grabant nagyon nyugodtan értékesítette.

A fordulás után sem változott igazán a játék képe, pedig mindkét edző cserélt a szünetben. A 61. és a 63. percben viszont a Pécs gólszerzője tett arról, hogy felpezsdüljön a meccs. Két egymást követő szabálytalanság miatt ugyanis zuhanyozni küldte a játékvezető, ami után a szentlőrinci támadók egyre gyakrabban jártak a pécsi tizenhatoson belül, de igazán veszélyesek nem tudtak lenni.

Jó tíz perc alatt viszont stabilizálta a védelmét a Pécs, és veszélyes kontrákat is vezetett, el is dönthette volna a találkozót. A mérkőzés hajrájában elszabadultak az indulatok, ami miatt a Szentlőrinc is megfogyatkozott, és az azt követő szabadrúgásból Adamcsek pontot tett a meccs végére. A vendégeknél ezzel végleg elszakadt a fonal, még Molnár Róbert is korábban indulhatott el zuhanyozni. 2–0 (NS Online).

Nagy küzdelmet és pécsi győzelmet hozott a baranyai csata
Kemény összecsapások voltak
((foto: Laufer László - Dunántúli Napló)
Ahogy korábban lapunkban is megírtuk, a Szentlőrinc alapvetően nem nyerni szokott jönni Pécsre – a vendégek az elmúlt három évben rendre pont nélkül mehettek haza. Azt persze nem mondjuk, hogy ezért akartak volna mindenképpen győzedelmeskedni, egyszerűen arról van szó, hogy egy baranyai csatában bármi előfordulhat: nincs például hosszú utazás, ami elveszi az erőt, nincsen teljesen ismeretlen ellenfél, és nincsen végtelenül ellenséges hangulat.

Összességében azért mindezek ellenére elmondhatjuk, hogy a találkozó előtt a PMFC sikerére számítottak a legtöbben. A pécsieknek nagyon kellett a három pont, meg is nyomták a mérkőzés elejét, nem látszódott senkin, hogy koronavírus-problémák miatt korábban még az is felmerült (igaz, halványan), hogy nem is lesz meccs.

De megnyomta az elejét a Szentlőrinc is – az első negyedórában például 3-3 helyzetet jegyezhettünk fel. Aztán a játékrész második felében ütemet váltott a házigazda, egyre gyakrabban kerültek a szentlőrinci kapu elé. A gól azonban végül nem egy formás támadásból, hanem egy kezezés utáni büntetőből érkezett – igaz, ez kábé semennyire nem zavarta a tomboló hazai szurkolókat.

A második játékrészben mintha megismétlődött volna a mérkőzés eleje: ismét felváltva jöttek a helyzetek, mindkét kapu előtt, azonban a gól nem akart megszületni. A pécsiek ugyanakkor két sárgát is begyűjtöttek, szóval a feszültség tényleg tapintható volt. Akkor meg pláne, amikor a pécsi Grabant két perc alatt két sárgát kapott, így a többieknél jó fél órával előbb mehetett megismerkedni a zuhanyzó meleg vízével. Fél órát kellett kihúznia a pécsieknek emberhátrányban, ami finoman szólva sem tűnt egyszerűnek: a Szentlőrinc ugyanis érthető módon vérszemet kapott, s egyre-másra vezette a támadásokat. Ugyanakkor a hazaiak sem lassítottak, parázs zárást (és villogó sárga, illetve piros lapokat) láthattak a nézők – és egy nagy gólt, Adamcsek a lefújás előtt szabadrúgásból talált be.
(bama.hu)

Mestermérleg:
Vas László: Annak tudatában, hogy öt hónap tétmérkőzés nélkül telt, erőltetett menet volt a 28 nap alatt lejátszott hét mérkőzés. A mai mérkőzést nem jó játékkal, hanem megfelelő hozzáállással és tiszta fejjel nyertük meg. Helyén volt a szívünk.
Marián Sluka: Nagyjából az történt a pályán, amire számítottunk. Tudtuk, hogy az ellenfél rögzített szituációkból különösen veszélyes. A mi játékunkkal kapcsolatban, amit elterveztünk, azt végrehajtottuk, játszottuk a focit. Próbáltunk támadni, voltak ígéretes helyzeteink. Nyolcvan percnyi játékért büszke vagyok a csapatomra, de az utolsó tíz perc miatt mérges vagyok rájuk. Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése