2020. június 27., szombat

2020. június 27. Pécsi MFC - Majosi SE 4-0 (2-0)

Pécsi MFC - Majosi SE 4-0 (2-0)
2020. június 27. Pécs, PMFC-stadion. Edzőmérkőzés, 150 néző.
Geiger duplázott

Góllövők: Óvári (5.), Burzi (19.), Geiger (64., 75.).

PMFC: Helesfay (Kovács 30', Vukman 60') – Sági (Kása 75'), Gajág (Németh sz.), Rácz (Bischoff, sz.), Katona – Grabant (Keresztes sz.), Nikic (Futó sz.), Bohata (Archie sz.), Óvári (Kónya D. sz.)– Burzi (Szabó Z. sz.), Tihanyi (Geiger sz.). Vezetőedző: Vas László.

Visszatérés győzelemmel


Három hónap szünet után Óvári Zsolt és Burzi Alex személyében két próbajátékossal a kezdő csapatban lépett ismét pályára a PMFC. Az ellenfél a Tolna megyei Majosi SE, amely az NB III-as bajnokságra készül.

A két csapat korábbi találkozóit magabiztosan nyerték a pécsiek, a két mérkőzésen elért összesített gólkülönbség 11-0 a baranyaiak javára. Ennek megfelelően most is magabiztos hazai sikerre számított a gyér számú szurkolósereg, amely vastapssal fogadta kedvenceit.

A két újonc gyorsan letette névjegyét: előbb a DVTK-tól érkező Óvári volt eredményes az ötödik (1-0), majd a Fradiban pallérozódó Burzi növelte az előnyt a 19. percben (2-0).

Kell is az erősítés, hiszen a hírek szerint már öt játékos távozott a csapattól. Horváth Dániel a szomszédban, Mislenyben folytatja a karrierjét (kölcsönjátékként), s négy további játékos pedig végleg elhagyta a Stadion utcát: Egyed Balázs, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli, Ayrton de Oliveira és Szabó Dominik

Két fő jellemzője volt a meccs első félidejének: a nyári hőség és az idény eleji forma. Mindkettőre előszeretettel hivatkoznak az edzők, s ezúttal okkal is tették volna. Nem sok izgalmat hagytak nekünk a csapatok, így a szünetben arról csemegézhettünk, hogy vajon lesznek-e további új fiúk a csapatban.

Voltak. A második félidőre beállt az utánpótláshoz tartozó Archie Hawkins, aki ügyes labdákkal próbálta mozgatni a csatárokat. S egy kapust is avattunk: a hatvanadik percben az eddig MTK-ban védő Vukman Donát léphetett pályára a PMFC-ben.

A második játékrészben is esett két gól: Geiger kétszer is jókor volt jó helyen, mert a 64. és a 75. percben is egy-egy kipattanó labdát juttatott a hálóba. (4-0).

Tudjuk, nem az eredmény számít, de a szurkoló már csak ilyen: örül a győzelemnek.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: – A találkozó elérte a célját, az volt a legfontosabb, hogy a játékosok megfelelő terhelést kapjanak a Majos elleni edzőmeccsen. Le a kalappal a srácok előtt, nehéz és intenzív héten vagyunk túl, ugyanakkor a mutatott teljesítménnyel és munkával maximálisan elégedett vagyok. Amit elterveztünk, azt sikeresen véghezvittük. A felkészülési időszak elején járunk, bízom benne, hogy hasonló mentalitással folytatjuk az alapozást.

(pmfc.hu nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése