2020. január 26., vasárnap

2020. január 25. NK Osijek II. - Pécsi MFC 3-2 (0-2)

NK Osijek II. - Pécsi MFC 3-2 (0-2)
2020. január 25. Eszék, műfüves pálya. Edzőmérkőzés, 150 néző.

Góllövők: Kupresak (55.), Latkovic (68.), Ljubic (71.), ill. Bohata (12.), Rácz (24.)

Bohata szerezte az idei év első gólját
PMFC (1. félidő): Egyed (Kovács, 30.) – Sági, Rácz, Gajág, Katona – Grabant, Nikic, Bohata, Hegedűs – Geiger (Koller, 30.), Vidovic.
PMFC (2. félidő): Kovács (Helesfay, 60.) – Oliveira, Eckl, Zachán, Zabari – Szabó D., Godzsajev, Horváth, Kertész – Koller (Szabó Z., 60.), Tihanyi. Vezetőedző: Vas László.

NK Osijek II.: Kovacevic - Balti, Gačić, Cosic, Pavicic, Soldić - Isaszeg, Todorov, Felipe -  Kolléga, Durdov. 2. félidő: Zupic - Barisic, Stanic, Almeida, Benic - Kupresak, Babin, Ljubic, Caimacov - Karamatic, Latkovic. Vezetőedző: Igor Tolić

Végre, foci!

A hosszúra nyúlt téli szünet után végre ismét szurkolhattunk a kedvenc csapatunknak! Ejh, de vártuk már ezt a szombatot! Felrémlettek előttünk régi idők meccsei, amikor Dunántúli Napló Kupában az eszéki csapat rendszeresen Pécsre látogatott, s mikor melyik havas pályán - rendszerint Újmecsekalján, de előfordult olyan is, hogy Pécsújhegyen vagy másutt - egymásnak feszült a két csapat.

Ma már nincs a szép emlékű Dunántúli Napló Kupa - bizony, volt olyan időszak, amikor külföldi csapatok is harcba szálltak a trófeáért -, s hóbuckák sem övezik a játékteret. E helyett van műfű, s van egy csodálatos eszéki létesítmény, olyan, amilyent mi is szívesen látnánk Pécsett.

Sasoltuk a stadiont és figyeltük a mieinket. Kíváncsiak voltunk a régiekre, s érdekeltek az új fiúk is. Az előzetes beharangozók szerint Máté János Tiszakécskére, Kiss Krisztián pedig Kozármislenybe távozott, mindenki más meccsre kész volt. Külön öröm, hogy Helesfay, a régóta sérült kapusunk is játékra jelentkezett. 

A régi arcok mellett néhány próbajátékossal is ismerkedhettünk: Zabari Dávid a szegedi Grosics Akadémiától, Kertész Attila és Eckl Patrik pedig a Főnix-Gold FC-től érkezett hosszabb-rövidebb időre a PMFC-hez. A három magyar tesztjátékost három horvát legény, Dragan Gagulics, Patrik Dubravac és Igor Vidovics egészítette ki. Közülük csak utóbbi, Vidovics léphetett pályára.

Az első félidő a mieink fölényét hozta. Az ősszel megszokott agresszív játékot játszotta a PMFC, amelyből két gólt is szerzett. A 12. percben egy labdaszerzést követően Bohata Ádám tudott eredményes lenni, majd a 24. percben Rácz fejjel vette be a hazaiak kapuját.

A második félidőre két, teljesen kicserélt csapat futott ki a műgyepre. Nálunk több fiatal és próbajátékos is szerepet kapott, s az összeszokatlanság, valamint az ellenfélnél meglévő nagyobb játéktudás azt eredményezte, hogy a hazai csapat előbb kiegyenlített, majd megfordította az eredményt.

Gond nincs, tragédia nincs. Persze, vérbeli Pamacs-drukkerként örültünk volna egy győzelemnek, de ezúttal tényleg elmondható, hogy nem az eredmény volt a legfontosabb.

Hanem az, hogy Eszéken jártunk.

Mestermérleg:
Vas László: Egy jól felkészített csapat ellen játszottunk egy remek iramú edzőmérkőzést. Az első félidő abszolút rendben volt, mind taktikai és terhelés szempontjából elérte a célját. A második félidőben több fiatallal és próbázóval álltunk ki. Nem az történt a pályán, amit szerettünk volna, de ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Szakmai szempontból az eszéki összecsapás maximálisan elérte a kitűzött célját.

(Az edzői nyilatkozat a pmfc.hu oldalán, az eszéki csapat összeállítása pedig az NK Osijek hivatalos weboldalán jelent meg)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése