2019. november 17., vasárnap

2019. november 17. Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 2-1 (1-1)

Szentlőrinc SE - Pécsi MFC 2-1 (1-1)
2019. november 17. Szentlőrinc, NB III. Középcsoport, 15. forduló. 2.000 néző.

Vezette: Oláh Gábor (Máyer Gábor, Kovács Gábor - 1980).
Gólszerzők: Vajda (28.), Kondor (50.), ill. Németh Márk (45.).
Sárga lap: Keresztes Bence 8', Vajda 29', Harsányi 91' ill. Gajág 39', Rácz L. 47'.

Szentlőrinc: Hajagos – Czuczi, Havas, Keresztes, Popadics – Hleba, Kondor (Horváth F., 54.) – Harsányi (Gellén, 90.), Juhász, Vajda – Tóth M. (Crnojacki, 83.). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Németh Márk gólt lőtt volt csapatának
PMFC: Kovács B. – Sági, Gajág, Rácz (Koller, 80.), Németh M. – Kónya, Futó, Godzsajev (Grabant, a szünetben), Hegedűs – Máté J. (Tihanyi, a szünetben), Geiger. Vezetőedző: Vas László. 

Elveszett veretlenség

Óriási tömeg fogadta Szentlőrincen a harmadosztályú bajnokság első két helyén tanyázó baranyai csapatokat. Igazi rangadóhangulat alakult ki a pálya körül tömött sorokban álló hazai és vendég rajongók között, és ez a pályára lépő játékosokra is átragadt. Az első negyedórában óriási taktikai háború dúlt a gyepen. Sajnos a gyenge játékvezetés nem segítette, hogy igazán átadhassák magukat a nézők az élménynek. Folyamatos szabadrúgások közt kellett volna valami labdarúgásra emlékeztetőt produkálnia az alakulatoknak, ami jobbára Hegedűsnek és Kondornak sikerült.

Eközben a szurkolók figyelme is inkább a pályán kívülre terelődött, ahol megpróbálták rávenni a pécsi rajongók a köztük helyet foglaló Beboppot és Rocksteadyt, hogy kulturáltan igyekezzen szurkolni. Bár a Pécs nagy bedobásaival, és sorozatos szögletekkel veszélyeztetett, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A Szentlőrinc viszont amint megnyugodott, és végig játszott egy akciót, gólt szerzett. Vajda volt eredményes, majd rögtön be is sárgult, amiért kifutott hergelni a pécsi drukkereket.

Nem sokkal később Hegedűs egalizálhatott volna, de csukafejesét hárította Hajagos. Ezt követően viszont ismét a sorozatos pontrúgások uralták a találkozót. Néhányan már azon viccelődtek, hogy talán azért fütyül annyit a játékvezető, mert azt hiszi, az jó a sípnak. Amikor viszont pöröghetett a játék, Tóth duplázhatta volna meg a Lőrinc előnyét, viszont közelről laposan belebombázta a játékszert a kiszolgáltatott helyzetben lévő Kovácsba. A vendégek egyenlítése a szünet előtt szinte a semmiből jött. Egy nagy bedobást követően a rövid kapufánál álló Németh csúsztatta a kapuba a labdát.

A fordulást követően aztán gyorsan ismét vezetést szerzett a hazai gárda. Egy gyors összjátékot követően Kondor érkezett meg a büntetőterületen belülre, és vette be Kovács hálóját. Kónya szinte a középkezdés után viszont hiába juttatta a hazaiak hálójába a labdát, találatát les miatt érvénytelenítette Oláh Gábor. A Szentlőrinc többször is eldönthette volna a találkozót, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 76. percben aztán a Pécs került ismét fölénybe. Egymást követően háromszor is tüzelhettek, de minden megeresztett lövésbe bele tudott vetődni hősiesen egy hazai védő. Végül egyik csapat sem tudott már eredményes lenni, így maradt a 2-1 a hármas sípszóra. (bama.hu)

Mestermérleg:
Gombos Zsolt: Közönségszórakoztató, küzdelmes mérkőzés volt, amelyen a nézők három gólt is láttak. Győztünk, s úgy gondolom, a csapatunk mindent meg is tett ezért.
Vas László: Igazi presztízsmérkőzés volt, amelyen a párharcok domináltak. Sajnos, ezekből nem mi jöttünk ki jól. Először éreztem azt a kispadon, hogy az ellenfél jobban akarja a győzelmet nálunk. Hiába domináltunk az első félidőben, a bekapott gól után csak futottunk az eredmény után. Semmi mást nem tudok mondani, csak gratulálni az ellenfélnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése