2019. szeptember 22., vasárnap

Egerszalók SE - Pécsi MFC 1-6 (0-1)

Egerszalók SE - Pécsi MFC 1-6 (0-1)
2019. szeptember 21. Egerszalók, Magyar Kupa, 6. (országos 1.) forduló a 64 közé jutásért. 150 néző.


Vezette: Muhari Gergő (Urgyán Antal, Csatlós Attila Zsolt).

Góllövők: Szabó 90', ill. Máté 33', 76', Keresztes 53', Gajág 55', Koller 70' – büntetőből), Széles 83'.
Sárga lap: Ficzere 26', Neumann 45'.

Egerszalók SE: Varsányi – Varga L., Kovács, Nagy P., Baji (Molnár, 63.), Ficzere, Varga K. (Nagy G., 63.), Szabó, Czető (Lezsák, 46.), Neumann, Kaszás. Vezetőedző: Sivák Sándor.

PMFC: Egyed – Keresztes (Széles, 64.), Gajág, Horváth, Dér (Tihanyi, 73.) – Koller, Futó, De Oliveira, Szabó – Máté, Kiss (Bischoff, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Öt év után nyertünk meccset a kupában


NB-s csapatként a megyei selejtezők alól mentesülve, a hatodik (az országos első) fordulóban kapcsolódott be a Magyar Kupa idei kiírásába a Pécsi MFC futballcsapata.

Ellenfele a Heves megyei I. osztályban szerepló Egerszalók csapata volt. Tekintettel arra, hogy 2014. ősze óta nem sikerült meccset nyerni a Magyar Kupában, továbbá figyelembe véve az osztálykülönbséget is, a baranyai piros-feketéknek jó esélyük volt arra, hogy öt év után újra győztesen hagyják el a pályát.

Vas László jól megkeverte a csapatát. Bemutatkozhatott a néhány héttel ezelőtt igazolt kapus, Egyed Balázs, de mellette több fiatal is szóhoz jutott. Csalódást egyikük sem okozott, ami megnyugtató lehet a vezetőedzőnek, hiszen a cseresor tagjaira is bátran számíthat a bajnokság során felmerülő kiélezett helyzetekben.

A gólgyártást Máté János nyitotta,aki még az első játékrészben talált a a hazai csapat kapujába. Az igazi gólszüret azonban a fordulás után jött el, amikor eredményes tudott lenni Keresztes Barna, Gajág Gergő, Koller Krisztián és Széles Bence is. Máté János is szerzett még egy gólt, így összesen hat találattal terheltük meg a kiscsapat hálóját. 

A magabiztos győzelemmel a PMFC a legjobb 64 csapat közé jutott a Kupában, s várhatja a szeptember 27-én esedékes sorsolást.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése