2024. július 2., kedd

Spílerek: Sztipánovics Barnabás - 1974. 07. 02.

Sztipánovics Barnabás

Sztipánovics Barnabás

Született: 1974. 07. 02., Siklós.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 37.
Góljainak száma: 11.
Válogatottságainak száma: 1. (PMFC-ből: 0.)
Válogatott góljai: 0.

A válogatott csatár két időszakban is szolgálta a PMFC-t. A siklósi gyökerekkel rendelkező labdarúgó azonban mégsem a Baranyában mutatott teljesítményével öregbítette saját hírnevét.

Érkezett: Olympiakos Nicosia (ciprusi, 2004. július).

A támadó sérülten kezdte meg első pécsi szereplését. A PMFC-címeres mezben történő bemutatkozására is hetekkel az átigazolás bejelentése után került sor, egy nagyatádi Magyar Kupa-meccs alkalmával. Az első Sztipánovics-gólra azonban egészen a téli felkészülési időszakig kellett várni: épp anyaegyesülete, a Beremendi Építők SK ellen talált a kapuba, s rögtön kétszer is megterhelte a határmenti település csapatának hálóját.

Kilenc bajnoki mérkőzésen mindössze kétszer volt eredményes: egyszer a Bp. Honvéd, egyszer pedig az MTK kapuját vette be.

Megítélésünk szerint a sérüléséből felépült csatár egy kiváló nyári alapozással igazán formába lendülhetett volna, ám a csapat és a sportoló között mégis szakításra került sor. 

Távozott: Nyíregyháza Spartacus FC (2005. július).

Két szezont húzott le a nyírségi csapatnál, a Wikipédia szerint 34 mérkőzésen 20 gólt szerezve, nem csoda, ha egykori klubjánál ismét szerződést kaphatott.

Sztipánovics
Érkezett: Nyíregyháza Spartacus FC (2007. január).

Második pécsi időszakában lekopírozta az előző szakasz statisztikáit: bár ezúttal csak fél évet töltött a Keszei Ferenc által edzett csapatnál, ismét kilencszer léphetett pályára a pontvadászatban, s ezúttal is kétszer volt eredményes: góljait a Diósgyőr és a Kaposvári Rákóczi szurkolói bánták.

Újmecsekalja volt egyszersmind utolsó profi állomáshelye, hiszen az egykori válogatott csatár felhagyott a hivatásos labdarúgással, s ezt követően már csak alsóbb osztályú csapatokban játszott.

Távozott: SK Lenze Asten (osztrák, 2007. augusztus).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2004. szeptember 22. Nagyatád FC - Pécsi MFC 0-5 (0-2) - Magyar Kupa.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Sztipánovics Barnabás statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 18 mérkőzés, 4 gól.
Magyar Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 16 mérkőzés, 7 gól.

Összesen: 37 mérkőzésen játszott a PMFC-ben, 11 gólt szerezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése