2019. május 5., vasárnap

2019. május 5. FC Dabas - Pécsi MFC 0-3 (0-3)

FC Dabas - Pécsi MFC 0-3 (0-3)
2019. május 5. Dabas, NB III. Középcsoport, 26. forduló. 300 néző.

Vezette: Molnár Réka (Skover Péter, Balla Levente).
Góllövők: Valkovszki (2., 24.), Geiger (32.).
Sárga lap: Balanescu 70', Fritz 81' ill. Futó 63', Kesztyűs 66', Erdős G. 73'.

Valkovszki, a hős
FC Dabas: Scheilinger – Földes (Szántó, 12.), Csendes, Eördögh, Fritz, Fitos, Molnár, Erős, Sándli (Balanescu, 57.), Crkvenjakov (Reisz, 85.), Szenes. Vezetőedző: Erős Károly.

PMFC: Kovács – Valkovszki (Varga, 78.), Romic, Erdős, Katona – Kálmán (Kiss, 74.), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Juhász, 82.) – Koller, Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Ez már döfi!


Ez már döfi! - mondtuk gyerekkorunkban akkor, amikor valami váratlanul, meglepően jól sikerült. Az márciusi botladozás során senki sem gondolta volna, hogy hatos veretlenségi sorozatot produkál a csapat, s ebben a sorozatban öt győzelem lesz. S valljuk be azt is: a mai csapattól sokkal inkább meglepő a három- mint a Márton Gábor által edzett gárdától a négygólos győzelem volt (2017. májusban 4-0 lett a találkozó végeredménye). 

Még a szotyit is a zacskóban felejtettük, annyira meglepődtünk azon, amit az első fél órában láttunk a csapattól: korszerű, látványos akciók, áthatolhatatlan védősor, magabiztos játékosok. És ami a még fontosabb: pécsi gólok. Ezúttal nem csak helyzetekig jutottak a fiúk, hanem értékesítették is azokat.

Már a találkozó elején dominánsan futballozott a pécsi együttes, ez a rámenős játék eredményezte, hogy a második és a huszonnegyedik percben is eredményesek tudtunk lenni. Pontosabban Valkovszki Péter, aki jobbhátvéd létére lassan gólkirály lesz, hiszen negyedik és ötödik gólját jegyezte pécsi színekben (ebből hármat a most folyó pontvadászatban). S mindez nem volt elég, még jött a harmadik találat Geiger Norbert révén a harminckettedik percben.

Egészen a szünetig vártunk az első zacskó szotyival. Vártuk az újabb, lendületes támadásokat, de ehelyett visszafogott, eredményt őrző játékot láttunk a tiszta fekete szerelésben futballozó PMFC-től. Persze, az vesse az első követ Vas mesterre, aki a helyében nem a biztonságot helyezte volna előtérbe háromgólos vezetésnél és az újabb három pont kézzel fogható közelségében.

Mi is elmajszoltuk a szotyikészletet és ezúttal azt sem bántuk, hogy az esernyőnk otthon maradt.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Erős Károly: A Pécs az első félidőben megfojtotta a játékunkat, agresszíven letámadott minket, illetve az elején, a 2. percben rúgtak egy olyan gólt, amelyik bármelyik pályán megállná a helyét. Ezt követően nekünk is volt lehetőségünk és hát amilyen a futball, 1:1 helyett egy jogtalan szabadrúgás után 2:0 lett ellenfelünknek. Ez eléggé megtört minket és után pedig ugye jött a harmadik, amivel lényegében ki is végeztük magunkat.
Erős Károly, a hazaiak edzője
Mentünk becsülettel, voltak helyzeteink is, a második félidőben egy szabályos gólt érvénytelenítettek, de összességében kijelenthető, hogy ez az első félidei rövidzárlat lényegében eldöntötte a mérkőzést.
Bosszantó és egyben csalódásra adott okot az összecsapást, de sajnos van néha ilyen, hogy egy ellenfél úgy lép fel ellened, hogy esélyt sem ad. Most ez is megtörtént, ilyen még nem volt, ez egy új szituáció volt. Ami mégis pozitívum, hogy félidőben azt kértük, hogy a második játékrészben legyen tartásunk, ne essünk össze még jobban. Ezt meg is tették a fiúk, lehozták 0:0-ra a második játékrészt, erre pedig mindenképpen tudunk alapozni a bajnokság hajrájára.
A következő fordulóban annak a Szekszárdnak az otthonába látogatunk, aki az életéért küzd, így roppant nehéz összecsapásra számíthatunk ott is. Sajnos két győzelem után nagyon nem jött jókor ez a Pécs elleni vereség, de nincs más hátra, előre kell tekintenünk, dolgozni tovább és megtenni mindent, hogy a lehetőségekhez mérten minél előbb végezzünk majd a szezon végeztével (Az FC Dabas Facebook oldala alapján).
Vas László: Nagyon jól és motiváltan mentünk bele a mérkőzésbe. Az első félidőben a mi játékunk és akaratunk érvényesült, egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, ami gólokban is megmutatkozott. A második félidő már inkább az eredmény őrzéséről szólt. Gratulálok a fiúknak! (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése