2019. február 9., szombat

2019. február 9. Pécsi MFC - Bonyhád Völgység LC 4-0 (1-0)

Pécsi MFC - Bonyhád Völgység LC 4-0 (1-0)
2019. február 9. Pécs, PMFC-stadion, edzőpálya. Edzőmérkőzés, 100 néző.

Vezette: Albert Gábor.
Gólszerzők: Geiger (36.), Kondor (59.), Juhász L. (77.), Dér (83.)

A Pécsi MFC kezdőcsapata
(forrás: pmfc.hu)
PMFC: Kovács (Somogyi, 46.) – Valkovszki (Erdős, 46.), Horváth (Romic, 60.), Koller (Györfi, 46.), Varga – Kesztyűs (Dér, 60.), Oliveira (Hanol, 60.), Kiss (Geiger, 12.), Fujsz (Juhász L., 60.) – Kondor (Bischoff, 60.), Péter (Gellén, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Bonyhád VLC: Szabó Sz. – Hambuch, Völgyi, Szlama, Preininger – Tolnai Sz., Laki – Sásdi B., Máté R., Schulteisz – Sárközi J. Cserék: Siklósi, Takács N., Tamás Á., Mérges. Vezetőedző: Köllő Roland.

Látja, nem látja...?

Köd szállt az újmecsekaljai létesítményre, de szerencsére nem volt olyan sűrű, hogy Albert Gábor játékvezető ne engedhette volna útjára a labdát. Reméltük is, hogy legalább a derék spori jól lát a pályán, mert mi igen nehezen tudtuk követni a meccs folyását.

Pedig harapósan kezdődött a találkozó, a vendégek egyik játékosa kapufát lőtt, amelyre válaszul Kondor Kristóf rezegtette meg a lécet. Fel is hördült a publikum, és az, hogy nem láttuk a jónak ígérkező meccset, ezúttal nem a játékosok, sokkal inkább az időjárásfelelős kritikája.

Mintegy tíz perc telt el a kapufa után, amikor már nem volt elég a hördülés - nyílt színi taps kísérte a pécsiek formás támadását, amelynek végén Péter Bence mesteri passzából Geiger Norbert szerzett gólt. (1-0)

Szünet után még nagyobb lett a pécsi fölény, s a köd is oszlani látszott - vagy a szemünk szokott hozzá a gyenge látásviszonyokhoz, de azért észrevettük, hogy egy ifjú talentum készül bemutatkozni a felnőtt csapatban (s később beállt még egy újabb ifista is). Amíg mi a telefonunk segítségével próbáltuk azonosítani a fiatalokat, addig a csapat megpróbálta nagyobb nyomás alá helyezni a vendégeket.

Mindkettőnek meg lett az eredménye: megtudtuk, hogy a szünetben beállt játékos Győrfi Dominik, az, aki éppen beállni készül Dér Zalán, s aki az első félidőben a védelem tengelyében játszott, nem más, mint Horváth Dániel. Mindannyiuknak  eredményes pályafutást kívánunk! A pályán futballozó csapat is eredményes lett: a hatvanadik perc tájékán Kondor Kristóf szép egyéni akció végén talált a bonyhádi kapuba. (2-0)

 A 77. percben a próbajátékos Juhász László lőtt gólt (3-0), a meccs hajrájában pedig Dér Zalán szerezte meg első találatát a felnőtt csapatban. (4-0)

Jó kis meccs volt, s csak a köd miatt írjuk, hogy nem láttunk szép megoldásokat - legalábbis addig, amíg el nem oszlott a csapadék. Megnyugtató volt a fiatalok beszállása, amely azt mutatja, hogy igenis van pécsi utánpótlás, s hogy igenis van jövője a pécsi focinak.

Csak a Munkás!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése