2019. február 17., vasárnap

2019. február 16. Pécsi MFC - Pécsváradi Spartacus SE 1-3 (0-1)

Pécsi MFC - Pécsváradi Spartacus SE 1-3 (0-1)
2019. február 16. Pécs, PMFC-stadion, edzőpálya, edzőmérkőzés. 100 néző.

Góllövők: Kálmán (84. – 11-es), ill. Bozó (12.), Tóth (62.), Németh (74. – 11-es)

Vas mester tart eligazítást a fiúknak
PMFC: Somogyi (Kovács, 60.) – Kónya (Geiger, 60.), Futó (Hanol, 70.), Hanol (Horváth, 60.), Varga – Fujsz, Oliveira (Juhász L., 60.), Bischoff (Széles, 60.), Kesztyűs (Kálmán, 60.) – Péter (Gellén, 60.), Kondor. Vezetőedző: Vas László.

Pécsváradi Spartacus SE: Kácsor (Kurucsai, 46.) – Németh, Krapecz, Spanenberger, Bartal (Nagy, 65.) – Szabó, Bozó (Kungl, 31.), Szentes, Takács, Petrovics (Magyar, 68.) – Tóth. Vezetőedző: Varga László.

Vaskos meglepetés

Vaskos meglepetéssel zárult a szombat délelőtti mérkőzés, amelyet tavaszias időben vívott a Pécsi MFC és a Pécsváradi Spartacus csapata. A két csapat legutóbb egy évvel ezelőtt találkozott egymással, az akkori edzőmérkőzésen fölényes pécsi siker született (11-0). 

Ha ekkora gólzáporra nem is, azért magabiztos hazai győzelemre ezúttal is számíthattunk. Hogy erre esély sem volt, annak minden bizonnyal egyik, ha nem is kizárólagos oka, hogy a vendégeknél több, PMFC-t megjárt rutinos játékos rúgta a lasztit. Krapecz Balázs vagy Tóth Adrián most is szívesen látott tagja lenne a Munkásnak, de Szentes Krisztián szintén játszott néhány meccset pros-feketében.

Ezzel együtt is meglepetésnek tartjuk a pécsváradiak győzelmét. Meglepetésnek, de nem érdemtelennek, hiszen - mi legalábbis úgy érezzük - a Szpari játékosai jobban akarták a győzelmet. Élesebbek, harapósabbak voltak a találkozón, mondhatni, kettőzött erővel küzdöttek. Bizonyítani akarták, hogy vannak olyan jó futballisták, mint az ellenoldalon szereplők.

Felmerülhet a kérdés, hogy e váratlan vereség után továbbra is bízunk-e a fiúkban? Hogyne! Csak most bízunk igazán! Sőt, továbbmegyünk: ez a vereség megmentheti a csapat tagjait az oktalan elbizakodottságtól, amelyet a gyengébb ellenfelek ellen elért nagyarányú győzelmek okozhattak.

Van munka még a csapattal, de reményeink jottányit sem csökkentek a szép tavaszt illetően.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése