2023. szeptember 28., csütörtök

Spílerek: Frank Richárd - 1990. 09. 28.

Frank Richárd
(forrás: pmfc.hu)

Frank Richárd 

Született: 1990. 09. 28.
Posztja: támadó.
Mérkőzéseinek száma: 61.
Góljainak száma: 15.

Érkezett: Pécsi EAC (2003. július).

A pécsi gyökerekkel rendelkező játékos becsülettel járta végig a korosztályos csapatok szamárlétráit. Kitartásának és tehetségének meg is lett a jutalma: 2007. tavaszán három edzőmérkőzésen pályára lépett felnőttek között.

Hogy ezért, vagy másért, azt nem tudjuk, de tény, hogy felfigyelt rá az Újpest, és nyártól már a fővárosi csapat foglalkoztatta.

Távozott: Újpest FC (2007. július).

Újpest, Tatabánya és a Hungária körút jelentették a vargabetű állomásait a csatár életében, de a szíve, vagy Márton Gábor szakvezető visszahozta őt Pécsre.

Érkezett: MTK Budapest FC (2014. szeptember).

Két esztendőt (ezalatt három bajnoki idényt érintve) szolgálta a pécsi csapatot a támadó: első alkalommal a kizárással végződött 2014/15-ös bajnoki szezonban, másodszorra pedig a 2017-es naptári évben.

Frank a Matiasos időkben
2014. szeptemberében, tehát szezon közben, az MTK Budapest FC csapatától érkezett Pécsre a csatársorban bevethető labdarúgó. Decemberig négy bajnoki és öt Ligakupa találkozón jutott szóhoz, s mindkét sorozatban lőtt egy-egy gólt.

Robert Jarni érkezésével és a téli alapozás teljesítésével sem lett állandó kezdőjátékos, ám a bajnokság hajrájában a Dunaújvárosi PASE ellen lőtt gólja biztosította számunkra a további élvonalbeli tagságot - legalábbis a pályán elért eredmények alapján. Az utolsó fordulóban, melyet a Nyíregyháza ellen vívtunk, már úgy lépett pályára, hogy tudta, a PMFC-t kizárták az élvonalból.

A kizárás után Vácra szerződött, s folyamatosan szerepelt a kisváros csapatában. Innen érkezett vissza Pécsre 2017. februárjában, az akkor már NB III-ban szereplő PMFC-hez.

Az edzőmérkőzéseken sorra rúgta a gólokat: találatot ért el a Szederkény, a Kaposvári Rákóczi és a Pozsega elleni felkészülési meccsen is, épp ezért némi csodálkozásra adott okot, hogy a bajnoki találkozókon elmaradt a várakozástól: csak a nyolcadik tavaszi fordulóban, a Gyulai Várfürdő csapata ellen volt először eredményes. Néhány hét múlva, a Dabas-Gyón FC ellen viszont igazán kijött a lépés számára - és az egész csapat számára is -, hiszen a kilenc rúgott gólból egymaga hárommal vette ki a részét.

A 2018. nyarán vívott felkészülés során tovább ontotta a gólokat: négy mérkőzésen is feljegyezték a nevét, mint a csapat egyik gólszerzőjét, s nem volt meglepő, hogy bajnoki mérkőzéseken is a kezdőcsapatban nevezte őt Márton Gábor szakvezető. Sajnos, a gólok a bajnoki mérkőzéseken rendre elmaradtak, így fokozatosan kikerült a csapatból, s nem volt meglepő a téli távozása.

2018. februárjában Ausztriába, alsóbb osztályú csapatához igazolt.

Távozott: USC Markersdorf (osztrák, 2018. február).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2007. január 27. Pécsi MFC-Pécs Pláza - Barcsi SC 0-3 (0-2) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben: 
2017. november 25. PMFC - SZEOL SC 2-0 (1-0).

Frank Richárd statisztikája:
NB I.: 10 mérkőzés, 2 gól.
NB III.: 23 mérkőzés, 5 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Ligakupa: 8 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 8 mérkőzés, 7 gól.

Összesen: 61 mérkőzés, 15 gól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése