2017. augusztus 4., péntek

Bemelegítés: NK Slavonija Pozega - Pécsi MFC

forrás: NK Slavonija Pozega hivatalos honlapja
Rövid időm belül negyedszer találkozik egymásra a gyönyörű Pozsega és a szívünknek oly kedves Pécs reprezentatív futballcsapata. Szombaton a horvátországi városban mérkőznek a felek, s igazán jó sportra van kilátás.

Az első mérkőzésen, 2016. február 20-án a pécsi hidegben Krapecz és Hadobás góljaival alakult ki a 2-0, amely a meccs végeredményét is jelentette. Az akkori csapatból ma már csak Sólyom, Turi Tamás, valamint a Kónya-fivérek tartoznak a keretünkhöz...
Egy évvel ezelőtt Pozsegában találkozott a két csapat egymással, s harmadosztályra készülő együttesünk gólzáporos meccsen fölényesen nyerte a találkozót. Íme a meccs jegyzőkönyve:

NK Slavonija Pozega (horvát) – Pécsi MFC 2–6 (0-3)
2016. július 27. Horvátország, Pozsega, 150 néző. Felkészülési mérkőzés.

Gsz.: Bodor (22.), Matic (40. – öngól), Takács (43.), Koller (79. – büntetőből), Károly (83., 87.), ill. Majstorovic (64. – büntetőből), Podobnik (68.).
Sárga lap: Erőss (31.), Krapecz (63.), ill. Plesic (41.).

PMFC első félidő: Sólyom – Kónya K., Krapecz, Erőss, Szabó R. – Hleba – Bodor, Takács, Grabarics, Schmidt – Hadobás. Vezetőedző: Márton Gábor.

PMFC második félidő: Sólyom (Gábor, 70.) – Fekete, Krapecz (Fellai, 70.), Erőss (Turi, 70.)Szabó R., – Hleba (Horvát G. 70.) – Kónya K. (Kónya D., 70.) , Takács (Koller, 70.), Grabarics (Kiss P., 70.), Schmidt (Károly, 70.) – Hadobás (Havasi, 70.). Vezetőedző: Márton Gábor.

A harmadik randevúra idén februárban került sor, s ismét Pécsett találkozott egymással a két csapat, amelyen megszületett az első szlavón győzelem: PMFC - NKS Pozega 1-2, a pécsi gólt Frank Richárd szerezte a 37-ik percben.
A negyedik találkozóra újra a gyönyörű hegyekkel körülölelt hangulatos horvát kisvárosban kerül sor augusztus 5-én, szombaton. A pécsi csapat ismét a harmadosztályra készül, s az előttünk álló találkozó egyben a szezon főpróbája lesz. Színházi berkekben azt mondják, hogy "rossz főpróba után sikeres előadás jön". Mi azt mondjuk, minden meccs egy előadás, s ezúttal is magyar sikerben bízunk.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése