2017. június 19., hétfő

Született 1950. Vagy mégsem?

Az információs oldalakon - váltakozva - két évszámot szoktak megjelölni a PMFC születési dátumaként. Ha a Dózsás idők kerülnek szóba, akkor 1950, ha pedig a Munkás alapítóévére utalnak, akkor az 1973-as évszám kerül említésre.

Mindkét évszám korrekt. Ahogy előző bejegyzésünkben is megemlítettük, a Pécsi Dózsa SE 1950 augusztusában alakult, míg a több pécsi egyesület összevonásával létrejött Pécsi Munkás Sportclub pedig 1973-ban. Csakhogy, már a Dózsának is volt jogelődje. Ahogy azt a Dunántúli Napló is írta, a Pécsi Közalkalmazottak Sportegyesülete beolvadásával duzzadt fel hirtelen többszakosztályossá a klub.  Mások mellett labdarúgók, úszók, vízilabdázók, atléták kerültek e lépéssel a Dózsa kötelékébe, a röplabdázók pedig a főiskolai egyesülettől érkeztek.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a Dózsa valóban 1950-ben alakult, az azt alkotó szakosztályok azonban már kisebb-nagyobb múlttal rendelkeztek. A labdarúgók története pl. egészen 1900-ig vezethető vissza, így blogunk - a labdarúgók eredményeinek követése során - 1900-tól számítja a PMFC (és jogelődeinek) csodálatos történetét.

S egy következő bejegyzésben hamarosan arra is választ adunk, miért.


Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése