2015. április 19., vasárnap

2015. április 18. Pécsi MFC-Matias - Bp. Honvéd FC 2-1 (0-0)

forrás: Nemzeti Sport 2015. április 19.
Pécsi MFC-MATIAS – Budapest Honvéd FC 2-1 (0-0)
2015. április 18. NB I. 24. f. Pécs, PMFC-MATIAS Stadion, 1 657 néző.
Vezette: Bognár Tamás (Tóth II. V., Lémon O. – Berke B., Szőts G. – Erős G.)

Gól: Ojdanic (85.), Makriev (86.), ill. Holender (71.)
Sárga lap: Pauljevic (94.), ill. Hidi (84.), Youla (87.)

PMFC-MATIAS: Helesfay – Nagy, Causic (Ojdanic, 38.), Balogh, Uzoma – Horváth – Pauljevic, Fröhlich (Rácz, 63.), Márkvárt, Szatmári (Weitzer, 81.) – Makriev. Vezetőedző: Robert Jarni.

Budapest Honvéd FC: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Baráth – Nagy, Hidi – Prosser (Gazdag, 75.), Vécsei, Meza (Holender, 47.) – Punosevac (Youla, 59.). Vezetőedző: Marco Rossi.

"A Haladást nagyon simán megverte a Fradi délután. Ez jó, summáztuk, most már csak az kell, hogy a PMFC-MATIAS legyőzze a Budapest Honvédot. Hazai pályán ez nem egy lehetetlen feladat, hiszen a vendégek hasonló cipőben járnak, mint Robert Jarni együttese, vagyis a bentmaradásért küzdenek, más kérdés, hogy az utóbbi időben sajnos magukra találtak – vagyis nagy csatára volt kilátás.
Az is lett belőle. Sajnos az első tíz percben azt láthattuk, hogy a Honvéd egyáltalán nem egy elveszett együttes, magabiztosan és jól passzolgattak a vendégek a középpályán, s Szatmáriék jobbára csak futottak a labda után. Aztán egyszer csak eljutottak Kemenes kapujáig, s két perc alatt három gólt is szerezhettek volna. Sorrendben Makrijev, Fröhlich, majd ismét Makrijev találhatott volna be – sajnos háromból egyszer sem sikerült.
A szurkolóknak nagy szerencséjük volt. Az időjárás ugyanis nem volt túl kegyes, elég hűvös volt, de legalább a meccset lehetett élvezni: akadtak helyzetek itt is, ott is, s az iramra sem lehetett panasz. Gól ugyan nem született, de ez egy jó első félidő volt.
A második félidő – pontosabban az eleje… – már jóval kevésbé volt izgalmas. Ahogy teltek, múltak a percek, egyre inkább úgy lehetett érezni, hogy ez egy egygólos meccs lesz – vagy nullás… A PMFC ugyan továbbra is csipkedte magát, de helyzetet már nagyon nehezen tudott kialakítani, ráadásul teljesen egyoldalas volt a csapat. Csak a jobb szélen futottak pécsi támadások, a bal oldalon mintha nem is lett volna senki.
A 70. percben vezetést kellett volna szereznie a PMFC-nek (nem először a mérkőzés során), de Nagy József nem tudott a kapuba találni. És ilyen az élet: egy perccel később már a pécsi háló rezgett, miután egy ritkán látható nagy hibát követően Holender a kapuba fejelte a labdát.
Ám ezzel még nem volt vége! A meccs utolsó perceiben egymás után két gólt is szerzett a Pécs, s ezzel megnyerte ezt a nagyon fontos találkozót." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport 2015. április 19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése