2014. május 18., vasárnap

2014. május 17. Diósgyőri VTK - Pécsi MFC-Matias 3-0 (0-0)

Diósgyőri VTK - Pécsi MFC-MATIAS 3-0 (0-0)
2014. május 17. Diósgyőr, 4.800 néző.  NB I. 29. forduló.

Vezette: Becséri Dániel (Viszokai L., Varga G. – Szabó Zs., Takács J. – Bozó Z.).
Gólszerző: Futács (50.), Grumic (77.), Batioja (79.)
Sárga lap: Kosztics (64.), Kádár (84.), ill. Nagy J. (5.), Horváth A. (67.).

DVTK: Rados – Eperjesi, Debreceni, Alves, Husics – Kosztics, Elek (Barczi, a szünetben), Kádár, Batioja – Futács (Grumics, 64.), Bacsa (Gosztonyi, 75.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

PMFC-MATIAS: Gőcze – Nagy J., Lantos, Balogh, Mohl – Horváth A. (Rácz, 68.) – Kővári, Márkvárt, Zsdrál, Szatmári (Wittrédi, 81.) – Városi (Fröhlich, 81.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Nagy József keményen küzdött
forrás: Nemzeti Sport, 2014. május 18.
"A PMFC-MATIAS három győztes bajnokival a háta mögött készült a Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzésre, vagyis az előjelek kifejezetten jók voltak a szombati meccs előtt. Amely mindkét csapat számára fontos volt, hiszen a pécsiek a hatodik, a DVTK a hetedik helyen állt a tabellán, mindössze egy pont választotta el őket egymástól, vagyis aki nyer, az jelentős előnyt szerez a másikkal szemben az utolsó fordulóra.
A Lőrincz Emil–Márton Gábor irányította piros-feketék ennek megfelelően mindent megtettek a sikerért, s már pénteken elutazhattak – így nem kellett a mérkőzés napján a buszon zötykölődniük. Nem is kezdték rosszul a bajnokit, s bizony az első félidőben úgy tűnt, van keresnivalójuk a DVTK otthonában. Mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek, de hol Gőcze Gergő, hol Ivan Rados védett, s a szünetig érintetlenek maradtak a hálók.
A második félidőben öt percet sem kellett várni az első gólra – sajnos nem a PMFC lőtte. A bal oldalon kiválóan elviharzó Bacsa beadása után Futács lőtt a kapuba, s ettől a találattól minden megváltozott. Bár a pécsiek ezután is igyekeztek, próbálkoztak, sokra nem futotta tőlük, s ami a legfontosabb, nem tudtak egyenlíteni. A diósgyőrieknek azonban egyre jobban feküdt, hogy a vendégek erőltetik a támadásokat, ezzel párhuzamosan pedig kevésbé hatékonyan védekeznek. Nem is kellett olyan sokat várni a másodikra: naná, hogy a néhány hónappal ezelőtt éppen Pécsről távozó Miroszlav Grumics volt eredményes! Sőt, két perccel később majdnem meglőtte a második gólját is, ám a labda kipattant a felső lécről, pont Batioja elé, akinek nem volt nehéz dolga. A hajrára tehát már nem maradtak izgalmak, 3-0-nál minden eldőlt, a PMFC-MATIAS vereséggel zárta a miskolci kirándulást." (bama.hu)
forrás: Nemzeti Sport, 2014. május 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése