2013. augusztus 25., vasárnap

2013. augusztus 24. MTK Budapest FC - Pécsi MFC-Matias 0-1 (0-0)

Pölöskey Péter
forrás: Nemzeti Sport, 2013. augusztus 25.
MTK Budapest FC - Pécsi MFC-MATIAS 0-1 (0-0)
2013. augusztus 24. NB I., 5. forduló, Budapest, Hidegkúti-st. 1.300 néző.

Vezette: Németh Ádám (Viszokai L., Buzás B. – Becséri D., Takács J. – Szpisják Zs.) .
Gól: Pölöskey P. (46.).
Sárga lap: Nagy T. (43.), ill. Fodor (23.), Márkvárt (60.), Pölöskey P. (62.).

MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Poór, Kanta J., Pölöskei Zs. – Vass, Bese (Horváth P., a szünetben), Ladányi (Pál A., 67.). Vezetőedző: Garami József.

PMFC: Gőcze – Fodor, Romics, Balogh, Nagy J. – Horváth A., Mohl – Márkvárt (Jocics, 64.), Fröhlich (Wittrédi, 73.), Szatmári (Városi, 93.) – Pölöskey P. Vezető edző: Márton Gábor.


foto: MTI
"Első ránézésre nem tűnt túl kellemes feladatnak a PMFC-MATIAS szombati vendégszereplése. A piros-feketék ugyanis ahhoz az MTK-hoz utaztak, amelynek otthonában nem könnyű pontot szerezni. Már pedig pontokra nagy szüksége van már Lőrincz Emil együttesének, az eltelt négy forduló alatt ugyanis csak egyet kapart össze – jó lett volna most hárommal megtoldani. Persze hasonlóan gondolkodhattak az ellenfélnél is, hiszen Garami József csapata sem remekelt az utóbbi két körben, mindkétszer kikapott, így nyilván a kék-fehéreknek is nagyon kellett a győzelem.Az első félidőben aztán egyik csapat sem került közelebb a hőn áhított sikerhez. Sem a hazaiak, sem a vendégek nem találtak a kapuba, ám hogy legyen valami említésre méltó esemény, mindketten lőttek egy–egy nagy kapufát. Az MTK-tól ennél sokkal többre nem futotta, s némi meglepetésre inkább a PMFC-MATIAS akarata érvényesült, a pécsiek domináltak, s ők alakítottak ki több helyzetet. Amelyek azonban sajnos kimaradtak (Groppioni nagyokat védett), Márton Gábor és Lőrincz Emil pedig ezek láttán majd’ szétrobbant a méregtől.
foto: MTI
Ami nem jött össze negyvenöt perc alatt az első félidőben, összejött egy perc alatt a másodikban. A PMFC szempontjából csodálatosan indult ez a játékrész, hiszen a napokban szerződtetett Pölöskey Péter révén villámgyorsan megszerezte a vezetést – most szinte egy emberként pattant talpra a pécsi kispad, láthatóan hatalmas volt az öröm.
Két perccel később egyenlíthetett volna az MTK, az eltiltott Dibusz Dénes helyett a kezdőbe kerülő Gőcze Gergő azonban védett. A folytatásban hiába igyekeztek a hazaiak, nem tudtak a PMFC fölé kerekedni, s miközben egyre inkább a támadásra figyeltek, ziccer adódott a vendégek előtt – Pölöskey Péter azonban nem élt a lehetőséggel, pedig ha betalál, csapata biztosan nyer.
Végül enélkül is összejött, csak még izgulni kellett több mint tíz percet. A PMFC végül megtartotta 
egygólos előnyét, s ezzel megszerezte első győzelmét a 2013/2014-es szezonban." (bama.hu)

forrás: Nemzeti Sport, 2013. augusztus 25.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése