2013. július 7., vasárnap

2013. július 6. Pécsi MFC-Matias - MVM-Paksi FC 2-1 (1-0)

forrás: bama.hu
Pécsi MFC-MATIAS - MVM-Paksi FC 2-1 (1-0)
2013. július 6. Pécs, PMFC-pálya, 300 n.. Felkészülési mérkőzés.

Vezette: ifj. Botló János.
Gólszerzők: Wittrédi (24.), Koller (62. - büntetőből), ill. Hullám (90.).

PMFC: 1. félidő: Gőcze - Nagy J., Romic, Balogh, Uzoma - Mohl, Bratic, - Szatmári, Márkvárt, Wittrédi – Harsányi.
2. félidő: Dibusz - Fodor, Romic, Balogh (Lantos 60.), Uzoma - Horváth A. - Beke, Koller, Kővári, Rácz – Városi. Vezető edző: Márton Gábor.

MVM-Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Nyári, Szabó J. - Csorba, Bori, Kecskés, Bartha, Barczi – Simon.
2.. félidő: Csernyánszki - Mészáros, Kovács G., Nyári (Szabó J. 74.), Gubicza - Kecskés - Könyves, Báló, Hullám, Heffler N. – Tököli. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


"Már néhány dolog a az élvonalbeli pécsi bajnokikat idézte: NB I-es volt az ellenfél, kinyitott a büfé és több szurkoló a bírót szidta. Az ingyenes belépésnek és a fociéhségnek köszönhető, hogy körülbelül háromszáz néző gyűlt össze a PMFC első hazai előkészületi mérkőzésén, amelyen a Paks ellen a hazaiaknál kezdő volt a próbajátékon lévő középpályás, a horvát Davor Bratic, aki legutóbb Albániában focizott és Harsányi Zoltán. Utóbbi még egy évig a baranyaiak játékosa, de utoljára Szlovákiába adták kölcsön, ám ott nem jött össze neki a hosszabbítás. Grumics sérült, ezért nem volt a pályán.Az elején Márkvárt közelről a kapufára gurított, aztán a 24. percben Wittrédi csodaszépen, 22 méterről a bal felső sarokba csavart egy szabadrúgást (1-0). A szünet után a 62. percben Koller értékesített egy 11-est (2-0), majd öt perccel később Rácz fölé rúgott egy másik büntetőt. A hajrában a vendégeknél előbb Könyves kapufát fejelt, majd a legleslegvégén Barczi szépített (2-1), a középkezdésre már nem is maradt idő.

A PMFC jobban játszott, mint a Paks, veszélyesebb is volt kapura. Ha Rácz beveri a második 11-est, 3-0-nál simább lett volna a győzelem. Többen egészen jól fociztak, így például Uzoma. 
Márton Gábor, a pécsiek edzője így értékelt a lefújás után: – Az eredmény másodlagos volt, a játékkal elégedett voltam. Látszott, hogy a terhelés másként jön ki az egyes játékosokon." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése