2003. június 5., csütörtök

2003. június 4. Pécsi MFC - Balassagyarmati SE 5-1 (1-1)

Pécsi MFC - Balassagyarmati SE 5-1 (1-1)
Gólöröm Horváth Sándor és Gaál Miklós módjára
2003. június 4. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 34. forduló. 2.700 néző.

Vezette: Világi Balázs (Tompos, Puskás).
Góllövők: Horváth S. 15' Ulrich 56', Márton 74' és 84' Horváth Gy. 89' illetve Havrán 28' (11-esből).
Szögletarány: 13-5 (7-2). 

PMFC: Sólyom - Sipos, Dienes, Kulcsár - Kordé, Horváth S., Závoda (Márton, 59.), Ulrich (Dávid, 76.), Gaál M. (Kutas, 65.) - Pest K., Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Balassagyarmat: Vámos - Palaticzky, Csatlós, Lenkei, Dudás - Ivitz, (Szalánszki 79.), Morvai, Szilágyi (Szabados A., 69.), Forgó (Schumann 15.) - Havrán, Baranyi 5. Vezetőedző: Gergely Károly. 

KRÓNIKA:
15. p.: Ulrich csavarta a labdát középre, Horváth Sándor 13 méterről lőtt Vámos kapujába (1-0). 
28. p.: Baranyi gyalogolt be a hazai 16-osra, Kordé és Sipos csak fellökni tudta a csatárt. A büntetőt Havrán a bal alsó sarokba rúgta (1-1). 
30. p.: Röviddel a középkezdés után Horváth Gyulát lökték fel a 16-oson belül, Világi ismét a büntetőponttá mutatott. Kulcsár a bal kapufát találta telibe. 
56. p.: Horváth Gyula fejelt le egy előreívelt labdát Ulrichnak, aki 8 méterről bombázott a jobb felső sarokba (2-1). 
73. p.: Márton szabadrúgásból, 22 méterről csavart ragyogóan a kapu bal oldalába (3-1). 
84. p.: Márton kényszerítőzött Horváth Gyulával, kilépett a védők közül, és 6 méterről higgadtan pöckölt a jobb alsó sarokba (4-1). 
89. p.: Pest Krisztián a jobb oldalról ívelt be, Horváth Gyula hét méterről fejelt a bal alsó sarokba (5-1). 

Ünnepre készültek a pécsi szurkolók tegnap az újmecsekaljai pályán, hiszen győzelem esetén a PMFC már biztosan az NB I-ben érezhette magát. A tét, a ragyogó napsütés, no meg a klub vezetősége által a pécsi iskoláknak és a megye alacsonyabb osztályú csapatainak szétosztott 1300 ingyenbelépőnek köszönhetően a hétközi fordulóban is benépesült a stadion. Horváth Gyula már a negyedik percben közelebb hozhatta volna az élvonalat, ám kihagyta helyzetét. Tíz perccel később Horváth Sándor nem hibázott, vezetéshez juttatta a hazaiakat. Félénken ugyan, de már ekkor felhangzott a „bajnokcsapat, bajnokcsapat” rigmus (megjegyezzük, az aranyérmet még győzelmével sem ünnepelheti a PMFC), ám Havrán büntetőből kiegyenlített. Élvezték a mérkőzést a nézők, hiszen két percre rá a pécsiek kaptak tizenegyest, ám örülni nem tudtak, Kulcsár ugyanis a kapufát találta telibe. 
Szünet után nem sokáig hagyták kétségek között vergődni drukkereiket Dienesék, Ulrich gólja ismét a vezetést jelentette, s ettől a pillanattól kezdve tetszés szerint vezette akcióit a hazai csapat. Az 59. percben hosszú ideig tartó sérülés után újra pályára lépett Márton Gábor, aki úgy játszott, mintha egy percet sem hagyott volna ki: előbb szabadrúgásból csavart szemet gyönyörködtetően Vámos kapujába, majd egy kispályás jelenetet követően rúgott újabb gólt. A tortán a habot Horváth Gyula fejese jelentette, amely után a csatár a tőle megszokott evezős mozdulatokkal ünnepeltette magát. 
És a lefújást követően ünnepelt a pécsi közönség is, „reszkess, Fradi” és „szép volt, Gabi” (ez Márton Gábornak szólt) kiáltások fonódtak egymásba. A PMFC - hároméves várakozás után - győzelmével a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül feljutott az NB I-be. 

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - „Azok az emberek, akik jól érzik magukat, jó eredményt produkálnak. Köszönet azoknak a szakmai nagyságoknak, akik ezzel a gondolattal a jó irányt adták meg nekem útravalóul.
Gergely Károly: - Gratulálok a pécsieknek, a második félidőben jól játszottak, védelmi hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Sok sikert kívánok nekik az NB I-ben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése