2012. március 18., vasárnap

2012. március 17. Kecskeméti TE - Pécsi MFC-Matias 1-2 (1-2)

Kecskeméti TE – Pécsi MFC-MATIAS 1-2 (1-2)
2012. március 17. Kecskemét, Széktói st. 2000 néző. NB I., 20. forduló.

Vezette: Takács János (L. Tóth János, Demeter János – Solymosi Péter)
Gól: Lencse L. 1’ ill. Horváth Zs. 5’ Andorka P. 11’
Sárga lap: Tököli (39.), Bori (74.), Litsingi (91.), ill. Andorka (33.), Scsepanovics (66.), Markovics (73.), Fröhlich (86.).

Kecskemét-PMFC (bama.hu)

KTE: Németh G. – Alempijevics, Koszó, Balogh B., Mohl – Szavics (Balog Sz., 62.), Litsingi, Csukics (Bertus, 24.) – Bori, Tököli (Tölgyesi, 82.), Lencse. Vezetőedző: Török László.


PMFC-MATIAS: Dibusz – Simonfalvi, Csausics, Goia, Markovics – Demjén, Scsepanovics, Regedei, Nagy O. (Fröhlich, 64.) – Andorka (Lantos, 89.), Horváth Zs. (Nagy J., 78.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.



"A zalaegerszegi döntetlen és a Ferencvárostól hazai pályán elszenvedett vereség után úgy kellett a PMFC-nek a győzelem, mint egy falat kenyér. Persze éppen idegenben, ráadásul Kecskeméten nem könnyű három pontot szerezni, Mészáros Ferenc együttese azonban ezúttal bizonyította, nem véletlenül áll előkelő helyen a tabellán.
A vezetőedző több helyen is változtatott a kezdőtizenegyben, s a történtek őt igazolták. Bár a piros-feketék már az első percben hátrányba kerültek, ettől egyáltalán nem roppantak össze. Sőt: a kezdőbe nevezett Horváth Zsolt az ötödik percben már egyenlített, majd a Fradi elleni meccset kihagyó Andorka Péter nem sokkal később már a vezetést is megszerezte. Amit aztán szerencsére már nem is engedett ki a kezéből a PMFC-MATIAS, köszönhetően a második félidei jó védekezésének – a kecskemétiek alig-alig tudtak helyzetbe kerülni. Győzelmével a pécsi csapat maradt az ötödik helyen, a Pápán nyerő Diósgyőr nem tudta megelőzni.
– Még mindig nyílik, sőt virágzik a hóvirág a Mecsek alján – mondta Mészáros Ferenc, a PMFC-MATIAS vezetőedzője, reagálva ezzel Puhl Sándor múlt heti kijelentésére, aki szerint elhervadtak a hóvirágok Pécs környékén. – Nagyon sokat tipródtam az összeállításon, ennyit talán még sosem gondolkodtam rajta. Nagyon örülök annak, hogy két csatár rúgta a góljainkat! Óriási lelki erő volt a csapatban. Ez csapatsiker volt, nyolcan-kilencen is jól játszottak." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2012. március 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése