2010. szeptember 12., vasárnap

2010. szeptember 11. Pécsi MFC - Gyirmót FC 3-1 (2-0)

PÉCSI MFC – GYIRMÓT FC 3-1 (2-0)
2010. szeptember 11. Pécs, PMFC-st., NB II. Nyugati cs. 5. forduló. 1300 néző.

Vezette: Erdős József (Forgács Attila, Sebestyén László).
Góllövők: Lovrencsics (23’, 39’) Kvekveskiri (53’) ill. Tóth N. (77’)
Sárga lap: Simonfalvi (32’), N. Todorovic (67’) ill. Böjte (9’), Tóth B. (60’).
Szögletarány: 6-4 (2-3).

PMFC - Gyirmót FC
foto: bama.hu

PMFC: Dibusz - Simonfalvi, Nagy J., Todorovics, Törtei - Regedei, Schultz (Wittrédi, 69. perc), Pintér - Lovrencsics, Sztojanovszki (Nagy O. 50. perc), Kvekveskiri (Lantos, 74. perc). Vezetőedző: Kiss László.


GyirmótBoros - Kiss Zs., Kozmér, Böjte, Szabó Cs. (Tóth B., a szünetben) - Homonyik (Tóth N., 70. perc), Baumgartner, Horváth R., Nagy L. (Czanik, 70. perc) - Weitner, Laki.
Vezetőedző: Kiprich József.


"Az NB II. Nyugati csoportjának szombat esti rangadója előtt köszöntötték a PMFC vezetőedzőjét, Kiss Lászlót 61. születésnapja alkalmából. A szakvezetőre még a gyirmótiak is gondoltak, ajándékkal kedveskedtek neki – nyilván szívesen becserélte volna egy hazai győzelemre.
A pályán már nem voltak ilyen udvariasak a vendégek, néhány pécsi lövés után átvették az irányítást, és bizony nagyon meleg perceket okoztak. Egymás után több veszélyes szituációt teremtettek a hazai kapu előtt, s Nagy László lövésénél Dibusz Dénes óriási bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljön a labda a jobb alsó sarokba.
Ziccerre ziccerrel válaszolt a PMFC, amely felvette a kesztyűt. Kiss László együttese magára talált, vezetett néhány lendületes akciót, s bár Sztojanovszki az első nagy helyzetet még kihagyta, Lovrencsics a 23. percben megszerezte a vezetést.
Izgalmas, jó mérkőzést láthattak a nézők, amelyen a vendégek sem óvatoskodtak, amint lehetőségük adódott, megpróbáltak gyorsan a hazai kapu elé kerülni. A pécsiek viszont sokat futva, kellő agresszivitással már a középpályán vissza akarták szerezni a labdát, ami többnyire sikerült is nekik – ha máshogy nem, hát szabálytalanság árán.
Jól, sőt az idő előrehaladtával egyre olajozottabban működött a hazai gépezet, Todoroviccsal az élen masszívan állta a sarat a védelem, a középpályán Schultz Levente remek passzokat osztogatott társainak, míg a meglepetésre a támadósor bal oldalára tett Iraklij Kvekveskiri megmutatta, hogy a bal lába sokat ér. A grúz játékos passzát követően az ezúttal is roppant gólveszélyes, ráadásul igen hatékony Lovrencsics Gergő megszerezte a második gólt is, amitől a Gyirmót láthatóan padlóra került.
Jól hallhatóan senki nem bánkódott emiatt: a szünetre az öltözőbe vonuló PMFC nagy tapsot kapott.
Nem kellett sokat várni a tapsra a második félidőben sem, hiszen mindössze hét perc telt el, és a PMFC növelte előnyét – kár, hogy Iraklij Kvekveskiriről eddig azt gondoltuk, védekező középpályás… A háromgólos előny tudatában sajnos a folytatásban kezdett leereszteni a pécsi csapat, lankadt a figyelem, a vendégeket pedig azért illeti dicséret, mert még ekkor sem adták fel, mentek előre, és megérdemelten szépítettek is.
“Ne álljatok meg” – üvöltötte a kispad előtt állva Kiss László, s bizony igaza volt a vezetőedzőnek, mert könnyen újabb gólt kaphatott volna a PMFC. Nem kapott, vastapsot viszont igen: a felállva ünneplő közönségnek nagyon tetszett, amit a csapat produkált.
A győzelemmel pedig a pécsiek azt is elérték, hogy végre a tabella élére kerültek. Most már “csak” ott is kell maradni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése