2010. május 2., vasárnap

2010. május 1. Pécsi MFC - FC Tatabánya 2-2 (1-1)

Pécsi MFC – FC Tatabánya 2-2 (1-1)
2010. május 1. Pécs, PMFC-st. 800 néző. NB II. Nyugati cs. 24. forduló.

foto: bama.hu
Vezette: Németh Ádám (Sebestyén László, Kovács II. Gábor)
Góllövők: Stark 2’ (11-esből), Lovrencsics 80’ ill. Deme 4’, Folmer 47’.
Sárga lap: Stark 22’, Pintér 30’, Lantos 34’, Nagy O. 37’ ill. Megyesi 41’, Perez 90’.

PMFC: Hegedüs  – Nagy J., Stark, Lantos, Szamosi – Pintér, Nagy O.  (Wittrédi, 69.), Kvekveskiri (Kecskés, 62.) – Lovrencsics, Gyánó, Horváth Zs. (Fónai, 41.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Tatabánya: Németh V. – Kollár, Farkas V., Forgács, Megyesi – Szalai T. (Asztalos, 90.), Vass N., Kovács I., Perez – Folmer (Farkas J., 58.), Deme. Vezetőedző: P. Nagy László.

Nemzeti Sport, 2010. május 2.
"Lehangoló, bosszantó produkcióval rukkolt elő a PMFC labdarúgócsapata a Tatabánya elleni bajnokin, a hazaiak még az egy pontot sem érdemelték volna meg.
Ez a mérkőzés talán csak azért volt jobb egy hajszállal a Budaörs elleninél, mert legalább voltak gólok. Az első négy percben például rögtön kettő is esett, sajnos mindkét oldalon egy-egy, így hiába vezetett a PMFC már a második percben, előnye nagyon hamar elillant.
Miként a szurkolók jókedve is.
Az első félidőből ugyanis gyakorlatilag csak az első négy perc volt értékelhető, élvezhető, a többit kár, hogy lejátszották. A PMFC ugyanis nem találta a ritmust, rengeteg hibával játszott, képtelen volt helyzetet kialakítani, a Tatabánya pedig könnyedén verte vissza a hazai próbálkozásokat. A pécsi vezetőedző, Várhidi Péter nem is bírta sokáig, már a 41. percben cserélt, s Fónai beállítása hozott is némi lendületet.
Alig kezdődött el azonban a második félidő, hidegzuhanyként jött a vendégek második gólja, s ezután már az egyenlítésért kellett hajtania a PMFC-nek. Zúgolódott is az egyre csökkenő számú hazai közönség, a mellettem helyet foglaló kolléga pedig megjegyezte: „Mit keresnénk mi az NB I-ben?”
Tényleg, mit?
Ezzel a játékkal legfeljebb a labdát. Bár a 81. percben Lovrencsics fejesével az egyenlítés még összejött, az volt az érzésünk, a pécsi csapat még erre az egy pontra sem szolgált rá. A produkció ugyanis nulla volt, amiért nulla pont járt volna.
Miután a Siófok és a Gyirmót is győzött, a PMFC hátránya ismét nőtt, immár tizenegy pont az éllovassal szemben. Sőt, ha ma nyer a Kozármisleny, szégyenszemre az is előfordulhat, hogy a munka mellett focizó félprofik megelőzik a csak a futballból élő profikat." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése