2009. július 19., vasárnap

2009. július 18. Pécsi MFC - HNK Cibalia Vinkovci 1-2 (1-1)

Pécsi MFC – HNK Cibalia Vinkovci (horvát) 1-2 (1-1)
2009. július 18. Pécs, PMFC-st., barátságos m. 100 néző. 

Vezette: Bawiec.
Gólszerzők: Fónai (40. perc), illetve Pavlicsics (2. perc), Milardovics (74. perc).

PMFC (első félidő): Hegedüs – Simonfalvi, Lantos, Sütő, Szamosi – Horváth A. – Berdó, Nagy O., Fónai – Horváth Zs., Lovrencsics.
PMFC (második félidő): Sólyom – Nagy J., Racskó, Sütő (Lantos, 78.), Szabó L. – Nagy O. (Berdó, 72.), Tiago, Gulyás, Fónai (Törtei, 70.) – Brettschneider – Gyánó. Vezetőedző: Botos Antal.

Cibalia: Antolovics – Tomics, Lucsics, Milardovics, Rugasevics – Huszics, Pavlicsics (Grgics, 76.), Mazalovics (Radotics, 53.), Lukacsevics (Duvnjak, 90.) – Malcsics (Prgomet, 69.), Baraban (Kujundzsija, 53.). Vezetőedző: Sztanko Mrsics.

"Sajnos a rossz idő miatt nagyon kevesen jöttek ki megnézni a PMFC-t. A piros-feketék a horvát első osztályú Cibalia Vinkovci ellen játszottak felkészülési mérkőzést, s bizony néhány percnek el kellett telnie, mire felvették a ritmust – sajnos addigra már 0-1-re állt a meccs, mert Hegedüs kapus alaposan mellényúlt Pavlicsics lövésénél.
Utána azonban végig kiegyenlített volt a játék, a csúszós pályán ügyesen adogattak a hazaiak, akik Fónai révén egyenlítettek is, ám a győzelmet mégis a horvátok szerezték meg, akik a bajnoki rajt előtti főpróbájukat tartották, épp ezért jóval kevesebbet cseréltek. A PMFC-nél brazil futballista is feltűnt a keretben, de senki ne élje bele magát, hogy a piros-feketéknek éppen Tiago lesz az első dél-amerikai labdarúgója.
Aranyos, vidám gyereknek tűnt Tiago, de ugyebár az embert már önmagában az kétkedésre bírja, hogy vajon mit keres itt, a magyar másodosztály Nyugati csoportjában egy brazil futballista. Azon szintén elgondolkodtunk, hogy hiába kérdeztük a portugálul beszélő Gyánó Szabolcsot, hol játszott eddig a vékonyka középpályás (a lábai alapján inkább kenyai hosszútávfutóra emlékeztetett – persze lehet, hogy az is volt), erről valamiért nem mesélt Tiago. Annál beszédesebb volt a produkciója, tizenöt-húsz perc alatt kiderült, ő sem rokona, sem távoli ismerőse nem lehet Romariónak, valamelyik megyebajnoki csapatba talán beférne. Persze, mint kiderült, az érkezése sem sejtette, hogy csiszolatlan gyémántra lel a PMFC: ki kellett menni érte a távolsági buszvégállomásra, ahová a székesfehérvári járattal érkezett. Hogy hol szállt fel, azt senki sem tudja… Mint ahogy azt is valószínűleg kevesen, hogy miért is került ide: talán érdemes lenne előbb információkat gyűjteni egy futballistáról, mielőtt próbajátékot kínálunk neki – ennyi erővel egy bátor pillanatában a sarki hentes is jelentkezhetne.
Persze a piros-feketéknél akadt nála használhatóbb játékos is. A Zalaegerszegtől érkező védekező középpályás, Horváth András például kifejezetten jó benyomást keltett – nem meglepő, hogy el is utazott a csapattal a muraszombati edzőtáborba. Elbúcsúztak viszont a korábbi ferencvárosi játékostól, Brettschneider Lászlótól, aki valóban nem sok vizet zavart a Cibalia ellen." (bama.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése