2009. június 14., vasárnap

2009. június 13. Zalaegerszegi TE FC II. - Pécsi MFC 1-4 (1-1)

Zalaegerszegi TE FC II. – Pécsi MFC 1-4 (1-1)
2009. június 13. Zalaegerszeg, ? néző. NB II. Nyugati cs. 30. f.

Dibusz debütált a felnőttek között
Vezette: Király Krisztián (Huszár Balázs, Király Zsolt).  
Kiállítva: Sági (75. perc).
Sárga lap: Borsos (40. perc), Péter (42. perc), Polareczki (44. perc), ill. Berdó (38. perc).
Góllövők: Dóczi (25’), ill. Koplárovics (42’), Nagy O. (69’), Lovrencsics (85’), Lantos (91’).

ZTE II.: Szommer – Turcsik, Bozsoki, Borsos, Péter – Polareczki (Sági, 61. perc), Dóczi (Ferkó, 60. perc), Kámán (Kütsön, 69. perc), Horváth A. – Zsömlye, Délczeg.  Edző: Dobos Sándor.

PMFC: Dibusz – Kovács G., Lantos, Szabados, Kulcsár – Berdó (Szalai, 75. perc), Sipos, Fónai (Schrancz, 46. perc), Nagy O. – Lovrencsics, Koplárovics (Racskó, 88. perc). Vezetőedző: Botos Antal.

"Az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím, sajnos a PMFC már korábban kiszállt a versenyfutásból. A kozármislenyi pályán mérkőzés közben többször is bemondták, hogy a Pápa éppen mennyire veri a Százhalombattát, s hogy a Gyirmót hogy áll a Budaörs otthonában. Végül hiába nyert 6-1-re a Pápa, a Gyirmót 2-2-es döntetlenjének köszönhetően az élen maradt, megnyerte a bajnokságot (az aranyat érő egyenlítő gólt Kozmér a legjobbkor, a 92. percben szerezte…). Persze előbbi csapatnál sem bánkódnak túlságosan, hiszen miután a Gyirmót nem kapott licencet, nem indulhat az élvonalban, helyette Véber György együttese kerül a legjobbak közé.
A PMFC számára tehát sok tétje már nem volt a zalaegerszegi összecsapásnak, mégis nyert 4-1-re, amiért feltétlenül dicséretet érdemel. A bajnoki cím elvesztéséért (mert ezt bizony a pécsiek veszítették el – tavasszal a kilencpontos előnyből egypontos hátrányt „kovácsolva” a Pápával szemben) viszont el kell marasztalni a piros-feketéket, ebben a mezőnyben illett volna legalább az első két hely valamelyikén végezni. A klub elnöke és tulajdonosa, Matyi Dezső néhány hónappal ezelőtt még azt nyilatkozta lapunknak, hogy a bajnoki cím ki lesz verve a játékosokból – hát sajnos az biztosan nem lett kiverve. Ma a klubházban kiderül, hogy a vártnál gyengébb eredménynek kik isszák meg a levét, várhatóan több futballistától is megválik a vezetőség." (bama.hu)
Nemzeti Sport, 2009. június 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése