2009. március 14., szombat

2009. március 14. Kozármisleny SE - Pécsi MFC 0-2 (0-0)

Kozármisleny SE – Pécsi MFC 0-2 (0-0)
2009. március 14. Kozármisleny, 1.500 n. NB II. Nyugati cs. 17. forduló.

Vezette: Berger József (Forgács Attila, Sebestyén László).
Góllövő: Wittrédi 50’, Lovrencsics 81’.
Sárga lap: Dienes 30’, Kutyáncsánin 41’, Bartha 61’, Tóth Z. 63’ ill. Lantos 14’, Nagy O. 53’, Wittrédi 63’, Nagy J. 75’, Fónai 90’.
Kiállítva: Kanizsai P. 70’.

Színes volt a mérkőzés - a sárga és a piros lap is felvillant
forrás: bama.hu
Kozármisleny: Antal - Medgyesi (Weigerding, 72.), Finta Z., Éles, Kanizsai - Horváth A., Dienes, Tóth Z., Kutyáncsánin (Kresz, 55.) - Barta (László, 85.), Laki. Vezetőedző: Ifj. Mihalecz István.

PMFC: Herbert - Nagy J., Lantos, Szabados, Présinger - Berdó (Nagy O., a szünetben), Schrancz, Sipos, Wittrédi - Koplárovics (Fónai, 86.), Horváth Zs. (Lovrencsics, 77.). Vezetőedző: Róth Antal.


"Ilyen sem mostanában volt Kozármislenyben, még negyedórával a kezdés előtt is hosszú sor állt jegyre várva a pénztár előtt. Hiába, a kitűnő fociidőben sokan akarták látni a baranyai rangadót, amelyet amúgy is nagy érdeklődés előzött meg. 
A kiegyenlített, csak egy-egy helyzetet hozó első félidő után a másodikban már látszott, hogy a PMFC jobb csapat és a játékosállománya is alkalmas arra, hogy kivívja a feljutást. Ritmust váltott az együttes, rákényszerítette akaratát az ellenfélre, és a jobb oldalon veszélyes akciókat indított. Nem volt meglepetés, hogy az NB I-re áhítozó újmecsekaljai gárda megszerezte a vezetést, majd a második góljával be is biztosította győzelmét.
Berger József játékvezető – aki NB I-es bíró – sokakat magára haragított. Elsősorban persze a hazaiakat, mert indokolatlan volt Kanizsai Péter kiállítása, de azt sem értettük, miért kellett tíz sárgát kiosztania.
– A bíró azt írta be a jegyzőkönyvbe, hogy szándékosan utána rúgtam az elém belépő Nagy Józsinak, holott csak a sarkát találtam el egy picit – mesélte a szombaton történteket Kanizsai. – Meglepett az ítélete, miként az is, hogy miért mutatta fel olyan sokszor a sárga lapot. Ennyi kártya nem volt benne a mérkőzésben. A bajnoki egyébként a szünet után húsz perc alatt eldőlt a PMFC javára.
Az elején még volt egy nagy védése, utána azonban már nem kellett sokszor közbe avatkoznia Herbert Rolandnak, a PMFC kapusának.
– Szeretem az ilyen meccseket, ha nincs sok dolgom – mondta Herbert. – A szünetben a fejünkre koppintott Róth Antal edző, és a fiúk időben váltottak, ezért minden elismerésem az övék. A második játékrészben tényleg nem kellett megizzadnom. Most a Baja elleni meccs jön, ami a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik, de vigyázni kell az ilyen mérkőzésekkel. 
A tavaszt a PMFC kiválóan kezdte, mindkét meccsén győzött és még gólt sem kapott. Szabadosék szerencséjére a nagy rivális Gyirmót viszont nem tudott nyerni odahaza a Tatabánya ellen, így nőtt a pécsiek előnye az élen." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:

Ifj. Mihalecz István: – Félidőben fejben bentragadtunk az öltözőben. Gratulálok a Pécsnek, sok sikert kívánok nekik az NB I-hez.

Róth Antal: – Rengeteg energiát kellett mozgósítanunk, hogy megszerezzük a számunkra rendkívül fontos 3 pontot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése