2008. március 9., vasárnap

2008. március 8. Pécsi MFC-Pécs Pláza - Komlói Bányász SK 4-0 (2-0)

Pécsi MFC-Pécs Pláza – Komlói Bányász SK 4-0 (2-0)
2008. március 8. Pécs, PMFC-st. 2.000 n. NB II. Nyugati cs. 17. forduló.

Vezette: Pintér Csaba (Forgács Attila, Szabó II. Zoltán).
Sárga lap: Sipos J. 87’ ill. Méhn 17’, Fellai 80’.
Gól: Fónai 22’, Nagy O. 36’, 66’ Szabados J. 58’.

PMFC: Farkas – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kulcsár – Nagy O. (Horváth Zs., 77.), Wittrédi (Törtei, 70.), Sipos, Fónai – Lengyel (Bozori, 64.), Lovrencsics. Edző: Nagy Tamás.



KBSK: Kovácsevics – Tallósi, Győri, Fodor, Sághy – Egle, Méhn (Dávid, 59.), Schuszter, Kalmár (Fellai, szünetben), Kardos – Czár (Szabó Cs., sz.). Edző: Mészáros Ferenc.

"Kicsin múlott, hogy nem zárt kapuk mögött rendezték a PMFC és a Komló szombati meccsét, de a meccs után mindenki megyegyzhet abban: nagy kár lett volna. A kicsinosított stadionban ugyanis szép játékkal győzött a hazai gárda a lelkes közönség előtt.
Szerencsére a pécsieknek köszönhetően volt mit nézni, Nagy Tamás együttesében sokan remekül futballoztak, akadt itt kötény (Fónai bőrözte be Fellait), megkerülős csel a 16-oson belül (ezt Nagy Olivér követte el Fodor Tamás kárára), és szép kapáslövés is (Lovrencsics Gergő megérdemelte volna, ha a labda a hálóba kerül).
De a mérkőzés előtt már a fogadtatáson is sokan elámultak: a téli szünetben „kivirágzott” a pécsi stadion, végre kulturált körülmények között lehetett szurkolni a kedvenceknek.
Nagy Tamás együttese agresszíven, frissen és ötletesen futballozott, az első félidőben nyomasztó volt a fölénye, a komlóiak alig-alig tudtak átjönni a félpályán.
A pécsiektől nagyon sok szép megoldást lehetett látni. Az élre Nagy Olivér gólja kívánkozik, amelyre valószínűleg nem szívesen emlékeznek majd a komlóiak: a 16-oson belül Fodor mellett jobbra megtolta a labdát, balról megkerülte a lassan forduló védőt, majd Kovácsevics eszén is túljárva helyezett a kapuba.
A szintén a téli átigazolási időszakban igazolt Fónai Balázs is elemében volt, Fellainak ki is osztott egy kötényt, és Lovrencsics Gergőről is kiderült, valóban nagyon veszélyes támadó.
A PMFC második mérkőzését is fölényesen nyerte – úgy tűnik, szép tavasz elé néznek a piros-feketék." (bama.hu)

MESTERMÉRLEG:

Nagy Tamás: – Futball volt a javából! Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, nem volt mindegy, hogy a soroksári győzelem után hazai pályán hogy folytatjuk.

Mészáros Ferenc: – Az első tizenöt percben eldőlt a mérkőzés. Láttam játékosaimon, hogy túlzottan tisztelik a Pécset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése