2006. július 30., vasárnap

2006. július 29. Debreceni VSC-TEVA – Pécsi MFC-Pécs Pláza 2-1 (1-1)

Debreceni VSC-TEVA  – Pécsi MFC-Pécs Pláza 2-1 (1-1)
2006. július 29. Debrecen, NB I. 1. forduló. 5.000 néző.

Vezette: Török Károly (Kelemen A., Márton Zs.). 
Kulcsár Árpád és Dzsudzsák Balázs csatája
Gól: Sidibe 9’, Kiss Z. 47’ ill. Pest K. 40’.
Sárga lap: Balogh Z. 32’ ill. Lantos 68’.

DVSC: Tomic – Kiss Z., Komlósi, Virág B., Szatmári Cs. (Zsolnai 68’) – Mészáros N. (Bogdanovics, sz.), Balogh Z., Madar Cs., Dzsudzsák – Rezes (Bernát 25’), Sidibe. Edző: Supka Attila.

PMFC: Herbert – Sipos J., Dienes, Bajúsz, Szekeres Zs. – Szabados – Lukács T. (Lantos, sz.), Pest K., Szatmári L. (Horváth P. 67’), Kulcsár Á. – Nógrádi (Goran Vujics 59’). Edző: Keszei Ferenc.

Meccskrónika:
2. perc: Madar Csaba kiugratása után Mészáros Norbert Herbert mellett elvitte a labdát, és a lelátóról úgy tűnt, hogy a kapus elhúzta a debreceni játékos lábát. A közelben álló játékvezető' meglepetésre kirúgást ítélt, pedig ha tényleg nem történt szabálytalanság, Mészárosnak járt volna sárga lap színészkedésért. 
9. perc: Szatmári Csaba futott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből remekül kanyarított középre, és a lendületből érkező Sidibe az ötösről a bal sarokba bólintott. 1-0 
38. perc: Dzsudzsák 23 méterről, kecsegtető helyről végezhetett el szabadrúgást, de ballal magasan fölé- csavart. 
Pest Krisztián
40. perc: Szatmári Lóránd jobbról ívelt be szögletet, és a legmagasabbra felugró Pest Krisztián kilenc méterről a kapu bal oldalába fejelt. 1-1 
42. perc: Dzsudzsák 22 méteres lövését Herbert bravúrral védte. 
47. perc: Madar Csaba passzolt Kiss Zoltánhoz, aki futtából, 18 méterről, jobbal kilőtte a bal felső sarkot. 2-1 
60. perc: Dzsudzsák 25 méterről próbálkozott, a labda megcsúszott a vizes füvön, de Herbert jól helyezkedett, és védett. 
61. perc: Kulcsár Árpád húszméteres lapos lövését fogta Törnie. 
63. perc: Egy bal oldali pécsi bedobást követően Szatmári Csaba a 16- oson belül kézzel beleért a labdába. 11-es! Vujics erőből, laposan a bal sarokra lőtt, Tomic látványos vetődéssel oldalra ütötte a labdát. 
64. perc: Bogdanovics a jó helyzetnél is jobbat keresett, de rosszabbat talált. Végül kissé jobbra kisodródva, nyolc méterről a bal sarkot célozta meg, a kapufánál álló Herbert szögletre mentett. 


Supka Attila tíz helyen változtatott a szerdán BL-selejtezőt vívó csapatán, de a Loki „B” teljesítményére sem lehet panasz: ha nehezen is, de nyert a címvédő. 
Többen cselt, az ellenfél megtévesztését sejtették, miután meglátták a DVSC-TEVA összeállítását. Csak Keszei Ferenc, a PMFC dörzsölt mestere volt nyugodt. A szakember ugyanis „kémeket” küldött Debrecenbe, akik alaposan feltérképezték a bajnokot, majd pedig fontos hírekkel látták el a pécsi edzőt. így aztán Keszei Ferenc tökéletesen tudta már egy nappal a találkozó előtt, hogy a szerdán BL-selejtezőt játszó együttesből csupán Szatmári Csaba maradt hírmondónak. No persze azt az edző sem hitte, hogy az 1-1-es döntetlen után Supka Attila szélnek ereszti a legjobbakat, sokkal inkább arra gondolt, hogy kollégája nyilván a szerdai visszavágón kiharcolható továbbjutás miatt pihenteti Sándor Tamásékat. 
Aki ezután azt gyanítja, hogy a Debrecen „B” lépett pályára, az bizony téved. A Lokinak ugyanis olyan erős a kerete (s ez a biztos anyagi háttérnek tudható be), hogy akár két csapatot is indíthatna az élvonalban, s nem túlzás: lehet, hogy e két gárda között dőlne el a bajnoki cím sorsa. Hogy biztos a debreceni jelen és a jövő, azt bizonyítja: újabb válogatott labdarúgóval erősödött a keret: péntek késő este Szima Gábor tulajdonos és Szilágyi Sándor ügyvezető meg
állapodott az ötszörös magyar válogatott Leandróval, s a Ferencváros meghatározó játékosa szombaton este fél hétkor már együtt gyakorolt a meccs helyett edző Halmosi Péterékkel. A brazil- magyar felbontotta szerződését a Fradival (a hírek szerint lemondott nyolcmillió forintos járandóságáról), s elfogadta a DVSC ajánlatát. De nemcsak válogatott labdarúgók szerződtetésére futja a Hajdúságban, figyelnek a helyi fiatalokra is. Éppen ezért a rendkívül tehetségesnek tartott, mindössze 19 esztendős Rezes László ötéves szerződést kapott, s így megnyílt előtte az út a nagycsapat felé. És tessék: Supka Attila a Pécs ellen már kezdőként számíthatott a ballábas futballistára. 
A szerdaihoz képest sokkal fegyelmezettebben futballozott a Debrecen. Kevés területet hagytak a hazaiak az ellenfél kontratámadásaira, ez inkább annak tudható be, hogy Komlósi Adámék középen leszűkítették a területet azzal, hogy nem a kapujuktól húsz méterre helyezkedtek, hanem jóval feljebb, a felezővonal környékén. Ezáltal 30 méterre zsugorodott a csatársor és a védelem közötti távolság. Már a második percben megszerezhette volna a vezetést a Debrecen, Mészáros Norbert nagyszerűen lépett ki, bár Herbert Roland elütötte a tizenhatoson belül, Török Károly bíró tévesen nem ítélt büntetőt. Ettől még nyugodtan, magabiztosan futballozott a DVSC, a vezetést is megszerezte. Nyilván a pécsiek is látták a szerdai BL- selejtezőt, s rájöttek, ha fegyelmezetten, szervezetten játszanak, lehet keresni valójuk. Úgy is lett, mert sikerült az egyenlítés, de aztán Kiss Zoltán bombagólja megpecsételte a vendégek sorsát, főleg úgy, hogy Goran Vujics kihagyta a pécsiek büntetőjét. A házigazdák még azt is megengedhették maguknak, hogy a 68. percben lecserélt Szatmári Csaba helyére Ibrahim Sidibét vezényeljék vissza - a támadó balbekként is bizonyított. 
A jó iramú, közepes színvonalú mérkőzésen fegyelmezetten futballozó Debrecen megérdemelten nyert a Pécs ellen, bár ha a vendégek nem csupán a védekezéssel, hanem a gyors kontrákkal is törődnek, meglepetést is szerezhettek volna a bajnok otthonában. (Nemzeti Sport, 2006. július 30.)

MESTERMÉRLEG:
Supka Attila: Ebben az összeállításban még sosem szerepelt az együttes, és ez meg is látszott a játékunkon. Ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. 
Keszei Ferenc: A magyar bajnok otthonában végig partiban lenni az ellenféllel erkölcsi siker a pécsiek számára. Ha pedig a tizenegyest berúgjuk, szakmai sikerről is beszélhetnénk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése