2005. október 24., hétfő

2005. október 23. Debreceni VSC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)

Debreceni VSC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)
2005. október 23. Debrecen, NB I., 9. forduló. 7.000 néző.

Vezette: Vad II. István (Szalai Z., Vígh T.).
Keszei Ferenc (elöl) vezetőedző
Góllövők: Sidibe 8', Brnovics 30', Ferenczi 90' ill. Szögedi 91'.
Sárga lap: Pavicsevics 24'.

DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Máté, Komlósi, Szabó 0. (Madar Cs. 61') - Mészáros N., Sándor T., Hegedűs Gy., Halmosi - Sidibe (Jeremiás 69'), Brnovics (Ferenczi 61'). Vezetőedző: Supka Attila. 

PMFC: Herbert - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs - Berdó, Balaskó (Szögedi 65'), Pavicsevics, Kulcsár -Sipos N. (Kalina, sz.)- Tarcsa (Andorka 51'). Szakmai igazgató: Keszei Ferenc. 

MECCSKRÓNIKA:
8. perc: A lendületből érkező Sidibe eltolta a labdát a behátráló Szabados mellett, majd nyolc méterről, bal külsővel a kapu jobb sarkába helyezett. 1-0 
20. perc: Bernáth balról, az alapvonal közeléből visszakanalazta a labdát, amely átszállt a rövid saroknál álló Herbert fölött. Sidibe a védőktől szorongatva nem tudott az üres kapuba fejelni, ám Sándor Tamás tíz méterről újrázhatott, akkor azonban Dienes mentett lábbal a gólvonal elől. 
30. perc: Sándor Tamás szöktette a bal oldalon Sidibét, aki pontosan tálalt középre, a túlsó oldalon érkező Brnovics pedig egy méterről, jobbal a bal alsó sarokba továbbított. 2-0 
33. perc: Halmosi harminc méterről, ballal nagy erejű lövést zúdított kapura, Herbert pedig a levegőben úszva, a bal felső sarok elől tornázta szögletre a labdát. 
44. perc: Halmosi robogott el sokadszor a bal oldalon, visszajátszott Sándor Tamásnak, aki jobbra tolta a labdát Mészáros Norbertnek, akitől az 
a jobb oldalon felfutó Bernáth Csabához került. A beadás után Sidibe léc alá tartó felhőfejesét bravúrral védte Herbert. 
62. perc: Halmosi jobbról ívelt be szögletrúgást, és az egy perccel korábban beállt Ferenczi kis híján góllal mutatkozott be a Lokiban, de ötméteres fejesét a pécsi kapus hárította, a gólvonalon csípve el a labdát. 
64. perc: Sándor Tamás tolta a labdát jobbra a felfutó Mészáros Norbert elé, aki 18 méterről a bal kapufa mellé lőtt. 
78. perc: Sándor Tamás remekül indította Ferenczit, aki betört a tizenhatoson belülre, ám hiába kísérte több. debreceni is az akciót, ő ballal gyatrán mellébombázott. 
90. perc: Mészáros Norbert jobbról középre adott, Ferenczi pedig előrevetődve, hat méterről, szinte a földről fejelt a kapuba, úgy, hogy a labda a földről pattant a hálóba. 3-0 
91. perc: Egy jobb oldali beadásra rosszul jött ki Csernyánszki, maga elé ütötte a labdát, és Szögedi 18 méterről, ballal, kapásból az üresen maradt kapu jobb felső sarkába emelt. 3-1 

Csernyánszki Norbertnek nem volt semmi dolga ezen a mérkőzésen, csak néhány kirúgást kellett elvégeznie, igaz, a bekapott gólnál hibázott. A debreceni védelem egyszer sem került megoldhatatlan feladat elé, sőt néhány hátvéd - többek között Komlósi Ádám - olykor még az ellenfél kapuja előtt is feltűnt. A középpályán Sándor Tamás nagyon jól osztogatott, a második gól előtti indítása élményszámba ment, ő volt a találkozó legjobbja. Elöl Ibrahim Sidibe és Bóján Brnovics egyaránt eredményes volt, bár mindketten több helyzetet puskáztak el. 
A pécsi kapuban Herbert Roland többször is bravúrral mentett, nem rajta múlt, hogy csapatának esélye sem volt a győzelemre. A védelem két szélével nem volt különösebb probléma, de belül Szabados József és Dienes András két gólban is benne volt. A középpályán Berdó Balázs még úgy-ahogy igyekezett, de Balaskó Iván messze elmaradt a várakozástól. A pécsiek támadói pályán voltak, és ez az egyetlen pozitívum, amit elmondhatunk róluk. (Nemzeti Sport, 2005. október 24.)

MESTERMÉRLEG:
Supka Attila: Önbizalommal futballoztunk, ha az ellenfél kapusa nem véd olykor parádésan, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A második félidőben tudatosan visszavettünk a lendületből. 
Keszei Ferenc: Mindenki ismeri a Debrecen játékát, szinte lehetetlen kapott gól nélkül befejezni ellenük a mérkőzést. A második félidei játékunk biztató volt a jövőre nézve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése