2005. szeptember 18., vasárnap

2005. szeptember 17. Pécsi MFC - Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)

(Nemzeti Sport, 2005. szept. 18.)
Pécsi MFC - Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)
2005. szeptember 17. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 5. forduló. 2.000 néző.

Vezette: Saskőy Szabolcs (Székely, Heibl).
Góllövők: Szekeres 9', Schindler 51', Horváth Gy. 57', Kulcsár 65', Balaskó 72' 
Sárga lap: Halgas (buktatásért) a 24., Siminic (felvágta Balaskót) a 26., Balaskó (visszahúzásért) a 29., Farkas V. (meglökte Sipos Jánost) az 54., Pintér Z. (reklamálásért) a 66. percben. 
Kiállítva: Vámosi a 61., Halgas a 70., Pintér Z. a 90. percben.

PMFC:  Hertbert - Schindler, Dienes, Bajúsz, Szekeres Zs - Sipos J. (Csehi 76'), Pavicsevics, Szabados (Berdó 69'), Kulcsár (Tarcsa 76') - Balaskó, Horváth Gy. Edző: Ott József.

DVTK: Kövesfalvi - Farkas V., Vámosi, Gáspár - Halgas, Pintér Z., Sipeki (Binder 53'), Vitelki, Mogyoródi (Mogyorósi, sz.) - Siminic, Tisza (Farkas N. 73'). Vezetőedző: Gálhidi György. 

MECCSKRÓNIKA:

8. perc: Szabadrúgásból Balaskó emelt be jobbról, az ötös környékén helyezkedő Horváth Gyula jobb lábáról majdnem a kapu felé pattant a labda, de Kövesfalvi balra vetődve mentett. 
9. perc: Balaskó szögletrúgását követően röviden szabadították fel a diósgyőri védők: a szemfüles Szekeres Zsolt pedig 17 méterről, ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát. 1-0 
19. perc: Tisza 20 méterről, középről végzett el szabadrúgást: Herbert a bal felső saroknál ütötte ki a labdát. 
23. perc: A jobb szélen vezetett diósgyőri támadás végén Sipeki 14 méterről, jobbal lőtt, Herbert balra elvetődött, és másodszorra menteni tudott. 
42. perc: Balaskó ívelt a bal szélen felfutó Szabados elé, de ő kisodródva, ballal, hat méterről, laposan keresztbe ellőtte a labdát a diósgyőri kapu előtt. 
51. perc: Kulcsár beadása után a a védők röviden mentettek, Schindler 18 méterről, jobbal félfordulattal lőtt, Kövesfalvi csak beleérni tudott a labdába, amely félmagasan a kapu jobb oldalába vágódott. 2-0 
57. perc: Egy hosszú előreívelés után Horváth Gyula két vendégvédőtől szorongatva kapura tört, Vámosi alászaladt a labdának, Gáspárt pedig a csatár lefutotta, majd jobbal, nyolc méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 3-0 
61. perc: Vámosi felvágta Horváth Gyulát, majd miután Saskőy játékvezető lefújta a szabálytalan mozdulatot, hátulról belerúgott a pécsi játékosba, és ezért már kiállítás járt. 
65. perc: Balaskó jobb oldali beadását követően Kulcsár hat méterről, bal belsővel a bal alsó sarokba passzolta a labdát. 4-0 
70. perc: Halgas megsértette a játékvezetőt, és ezért piros lapot kapott. 
72. perc: A jobb oldalról Szabados végzett el szögletrúgást, Balaskó remekül helyezkedett, és a bal kapufánál állva, egy méterről jobbal a léc alá emelt. 5-0 
90. perc: A mezőnyben jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat, ám a diósgyőri Pintér Zoltán nem értett egyet a bíró ítéletével, s miközben a pécsiek elvégezték a szabadrúgást, meglökte Saskőy játékvezetőt, aki ezért kiállította a vendégek futballistáját. 

Jobbára munka nélkül telt el a pécsi kapus, Herbert Roland számára a mérkőzés, és ez a védelem dicsérete is. A középpályán jól futballozott, nagy munkát végzett Szabados József, aki rengeteg labdát szerzett, és többnyire pontosan indított. Az egyaránt gólt és gólpasszt jegyző Kulcsár Árpád és Balaskó Iván közül azért jelölhetjük a mérkőzés legjobbjának az utóbbit, mert a Sopronból érkező labdarúgó minden megmozdulásán látszott, hogy a leginkább képzett futballistája és vezéregyénisége a piros-feketéknek. A DVTK-ban Gáspár József és Vámosi Csaba kritikán alul futballozott, míg Halgas Tibor a szorgalmára kapott osztályzatát is lerontotta egy felesleges piros lappal. (NS, 2005. szeptember 18.)

MESTERMÉRLEG:
Ott József: - Döntő volt, hogy megnyertük a párharcokat, és végig mi irányítottunk. Nagyszerű érzés, hogy a játékosaim egységesen küzdöttek a sikerért. 
Gálhidi György: - A fejekkel volt baj... Bármennyire is fáj kimondanom, de nagyképűen és rendkívül fegyelmezetlenül futballoztunk, a Pécs megérdemelten nyert. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése