2005. július 3., vasárnap

2005. július 2. Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 0-0

Kaposvári Rákóczi FC - Pécsi MFC 0-0
2005. július 2. Kaposvár, edzőmérkőzés. 300 néző.

Továbbra is Ott József irányít
Vezette: Ábrahám Attila.

Kaposvár: az első 30percben: Szűcs L. - Finta, Nagypál, Petrák, Pintér A. - Máté, Mendoza, Tresnjics, Kardos - Zsolnai, Pavlovics. 
A második 30 percben: Szűcs L. (Balajcza) - Mező, Zahorecz, N. Nikolics, Tóth T. - Huzmi, Andruskó, Körösi T. - Galgóczi, V. Nikolics, Horváth R. 
A harmadik 30 percben: Balajcza - Farkas N., Hegedűs T., Kovácsevics - Bank, Máté, Szakály P, Andruskó, Nagy A. - Oláh, V. Nikolics (Pavlovics). Vezetőedző: Prukner László.

Pécsi MFC: Herbert - Schindler (Szögedi), Bajúsz (Horváth Á.), Bergmann, Szekeres (Sípos N.) - Berdó (Dávid), Lantos (Ulrich), Pavicsevics (Sztojkovics), Bilics (Szabados) - Tarcsa (Paleikov, Káló), Horváth P. I. (Pataki, Horváth P. II.). Vezetőedző: Ott József. 

Nem akármilyen jövésmenés volt a szombat délelőtti - háromszor 30 perces - kaposvári előkészületi mérkőzésen; a házigazda Rákócziban 29 játékos kapott lehetőséget, míg a vendég pécsieknél (akiknek ez volt az első edzőmeccsük) pontosan két csapatra valónyi labdarúgó lépett pályára. Bár lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, gól nem született: a hazai próbálkozások közül 
Andruskó Attila oldalhálós lövése, a másik oldalon pedig egy sistergős felsőléces bomba volt a legszebb megmozdulás. 
A kaposvári zöld-fehér alakulatban - a tehetséges fiatalok mellett - mind a hét próbajátékos lehetőséget kapott; az elmúlt bajnoki szezonban Nyíregyházán játszott Pintér Attila és a brazil Raffael Ferreira Mendoza az első harmadban, míg az öt szerb- montenegrói labdarúgó közül Tresnjics és Pavlovics az első, a két Nikolics, Nemanja és Vukan a második, Nagy Andor pedig a harmadik félórában volt kezdő. A sérüléssel bajlódó Maróti Béla ezt a meccset is kénytelen volt kihagyni, Nagypál Tibor viszont - aki még tavasszal a 
válogatott keret edzőtáborában sérült meg - hosszú idő után léphetett újra pályára. 
A Pécsi MFC együtteséből - amelyet több szurkoló is elkísért a somogyi megyeszékhelyre - többen is hiányoztak. Németh Gábor kapus a hírek szerint Görögországba tart, Pest Krisztián Cipruson van próbajátékon, a korábbi csapatkapitány, Dienes András pedig Kulcsár Árpáddal együtt új csapatot keres magának; ugyanakkor pécsi színekben is jó pár külföldi próbajátékos bemutatkozott.  (Somogyi Hírlap, 2005. július 3.)

Eldőlt, hogy nem igazol új kapust a Pécsi MFC. Az elmúlt bajnokságban jó teljesítményt nyújtó Németh Gábor távozásával (vélhetően a Vasasban folytatja) az eddigi első számú tartalék, Herbert Roland előrelép. A baranyai együttes visszahozza Kecskemétről az oda kölcsönadott Ulrich Rolandot, és átigazolja a nyíregyházi Sipos Norbertét, valamint a Dunaújvárosban játszó Csehi Tibort. A PMFC szeretné megszerezni Tarcsa Bencét a Ferencvárostól, míg a szerződését eddig alá nem író egykori csapatkapitánnyal, Dienes Andrással hétfőn még egyszer leül a klubvezetés, hogy maradásra bírja. (Nemzeti Sport, 2005. július 3.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése